Lamborghini Sián i LEGO-version

En Lamborghini Sián FKP 37 i næsten fire tusind dele er den seneste tilføjelse til LEGOs Technic-serie.
Annonce
Annonce
forfatter

Denne artikel handler hverken om lyd eller billede, men om et temmelig cool stykke legetøj …

Lamborghini Sián er den første hybridbil, der kombinerer benzinmotor med en superkondensator. Kondensatoren, der er af litium-ion-typen, er ifølge Lamborghini tre gange så kraftig som et batteri med samme vægt, så forvent hurtig acceleration, når den kombineres med kraften fra en ægte V12!

Vi ved ikke, hvilken slags lydanlæg Lamborghini Sián FKP 37 får, men vi ved, at midterkonsollen er lige så stilig, som den er moderne.

Kabinen i den ægte Lamborghini Sián FKP 37 er svedig. (Foto: Lamborghini)

Opkaldt efter afdød koncernchef

Bilens fulde navn er Sián FKP 37, og den er opkaldt efter den afdøde koncernchef for Volkswagen (der ejer Lamborghini via Audi) Ferdinand Karl Piëch. Som var født i 1937, deraf den fulde modelbetegnelse.

Bilen har alle de traditionelle kendetegn for en ægte Lamborghini – bortset fra navnet, der modsat traditionen ikke er en tyr kendt fra tyrefægtning. Sián FKP 37 ser meget mere giftig ud end Lamborghinis første koncept-hybridbil, Asterion, som blev skrottet, fordi den med sine almindelige batterier blev for tung og ikke forbedrede ydelsen i forhold til en ren benzinmotor.

Bilens vægt er ikke opgivet, men med 807 hestekræfter og en acceleration fra 0 til 100 km/t på 2,8 sekunder går det stærkt! Tophastigheden er næsten tre gange hurtige, end det er tilladt at køre på motorvejene i Skandinavien, nemlig 350 km/t.

(Foto: LEGO)

Lamborghini Sián i detaljeret LEGO-version

LEGO Technic-versionen af Sián FKP 37 har hverken bilstereo eller elmotor og accelererer udelukkende ved håndkraft (bare skub den af sted!). Men af udseende har den de samme linjer som den heftige original, bare lidt mere kantede. Det er jo LEGO. Men med 3.696 dele er detaljeniveauet temmelig højt.

Læs også
En Dødsstjerne af LEGO Den fire meter høje legomodel indeholder en halv million klodser!

Modellen er lavet i skala 1:8, hvilket er stort for en LEGO-bil. V12-motoren er kopieret i detaljer, bagspoileren kan hæves ligesom i virkeligheden, og der er støddæmpere foran og bagtil. En fuldt funktionel 8 trins sekventiel gearkasse har den også! Bilen kan styres med rattet, som er prydet med Lamborghinis logo.

Bilen har selvfølgelig saksedøre – ellers ville det ikke være en Lamborghini.

Omtrent sådan, ja. (Foto: LEGO)

Hvis man tager et kig under panseret (ja, den kan selvfølgelig også åbnes), finder man en Lamborghini-rejsetaske i miniature og et unikt serienummer, der giver adgang til eksklusivt indhold på lego.com/lamborghini-sian.

Modellen måles omhyggeligt op i forhold til originalen. (Foto: Lamborghini)

“Denne enestående kopi af Lamborghini Sián FKP 37 fra LEGO Group giver en strålende byggeoplevelse for både fans af supersportvogne og LEGO-entusiaster, og det er et privilegium for Lamborghini at give dem denne mulighed i samarbejde med LEGO Group,” siger Stefano Domenicali, administrerende direktør og bestyrelsesformand i Automobili Lamborghini.

Technic-versionen af Lamborghini Sián FKP 37 kommer i butikkerne til august, og prisen bliver heftig, men ikke i nærheden af selve bilen. Den koster 2.899 kroner, hvilket er ca. en titusindedel af prisen på den ægte vare.

Fakta

  • 3.696 LEGO Technic-dele
  • En 1:8 skalaversion af supersportsvognen
  • Saksedøre, der kan åbnes
  • Elegante guldfælge
  • Klar, limegrøn farve
  • Fuldt funktionel 8 trins sekventiel gearkasse
  • En kopi af den uforlignelige V12-motor fra Lamborghini Sián FKP 37
  • Affjedring foran og bagtil
  • Styres fra førersædet
l12 l11 l10 l9 l8 l7
<
>
(Foto: LEGO)

lego.com

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Efter optøjerne i Washington har de sociale medier taget grovfilen i brug. Er det censur eller rettidig omhu?
SoundBeamer er en lydenhed til skrivebordet, der udstråler lyd direkte til hvert øre.
Kan revolutionere billedoplevelsen fra VR-briller.
Ventilation? Vægkunst? Eller kan det have noget med akustikken at gøre? Vi giver svaret!
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.