TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Lamborghini Sián i LEGO-version

En Lamborghini Sián FKP 37 i næsten fire tusind dele er den seneste tilføjelse til LEGOs Technic-serie.

forfatter
Publiceret 03/06/2020 - 16:58

Denne artikel handler hverken om lyd eller billede, men om et temmelig cool stykke legetøj …

Lamborghini Sián er den første hybridbil, der kombinerer benzinmotor med en superkondensator. Kondensatoren, der er af litium-ion-typen, er ifølge Lamborghini tre gange så kraftig som et batteri med samme vægt, så forvent hurtig acceleration, når den kombineres med kraften fra en ægte V12!

Vi ved ikke, hvilken slags lydanlæg Lamborghini Sián FKP 37 får, men vi ved, at midterkonsollen er lige så stilig, som den er moderne.

Kabinen i den ægte Lamborghini Sián FKP 37 er svedig. (Foto: Lamborghini)

Opkaldt efter afdød koncernchef

Bilens fulde navn er Sián FKP 37, og den er opkaldt efter den afdøde koncernchef for Volkswagen (der ejer Lamborghini via Audi) Ferdinand Karl Piëch. Som var født i 1937, deraf den fulde modelbetegnelse.

Bilen har alle de traditionelle kendetegn for en ægte Lamborghini – bortset fra navnet, der modsat traditionen ikke er en tyr kendt fra tyrefægtning. Sián FKP 37 ser meget mere giftig ud end Lamborghinis første koncept-hybridbil, Asterion, som blev skrottet, fordi den med sine almindelige batterier blev for tung og ikke forbedrede ydelsen i forhold til en ren benzinmotor.

Bilens vægt er ikke opgivet, men med 807 hestekræfter og en acceleration fra 0 til 100 km/t på 2,8 sekunder går det stærkt! Tophastigheden er næsten tre gange hurtige, end det er tilladt at køre på motorvejene i Skandinavien, nemlig 350 km/t.

(Foto: LEGO)

Lamborghini Sián i detaljeret LEGO-version

LEGO Technic-versionen af Sián FKP 37 har hverken bilstereo eller elmotor og accelererer udelukkende ved håndkraft (bare skub den af sted!). Men af udseende har den de samme linjer som den heftige original, bare lidt mere kantede. Det er jo LEGO. Men med 3.696 dele er detaljeniveauet temmelig højt.

Læs også En Dødsstjerne af LEGO Den fire meter høje legomodel indeholder en halv million klodser!

Modellen er lavet i skala 1:8, hvilket er stort for en LEGO-bil. V12-motoren er kopieret i detaljer, bagspoileren kan hæves ligesom i virkeligheden, og der er støddæmpere foran og bagtil. En fuldt funktionel 8 trins sekventiel gearkasse har den også! Bilen kan styres med rattet, som er prydet med Lamborghinis logo.

Bilen har selvfølgelig saksedøre – ellers ville det ikke være en Lamborghini.

Omtrent sådan, ja. (Foto: LEGO)

Hvis man tager et kig under panseret (ja, den kan selvfølgelig også åbnes), finder man en Lamborghini-rejsetaske i miniature og et unikt serienummer, der giver adgang til eksklusivt indhold på lego.com/lamborghini-sian.

Modellen måles omhyggeligt op i forhold til originalen. (Foto: Lamborghini)

“Denne enestående kopi af Lamborghini Sián FKP 37 fra LEGO Group giver en strålende byggeoplevelse for både fans af supersportvogne og LEGO-entusiaster, og det er et privilegium for Lamborghini at give dem denne mulighed i samarbejde med LEGO Group,” siger Stefano Domenicali, administrerende direktør og bestyrelsesformand i Automobili Lamborghini.

Technic-versionen af Lamborghini Sián FKP 37 kommer i butikkerne til august, og prisen bliver heftig, men ikke i nærheden af selve bilen. Den koster 2.899 kroner, hvilket er ca. en titusindedel af prisen på den ægte vare.

Fakta

  • 3.696 LEGO Technic-dele
  • En 1:8 skalaversion af supersportsvognen
  • Saksedøre, der kan åbnes
  • Elegante guldfælge
  • Klar, limegrøn farve
  • Fuldt funktionel 8 trins sekventiel gearkasse
  • En kopi af den uforlignelige V12-motor fra Lamborghini Sián FKP 37
  • Affjedring foran og bagtil
  • Styres fra førersædet
l12 l11 l10 l9 l8 l7
<
>
(Foto: LEGO)

lego.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth sikrer dækkene Der findes en app til det: Hold øje med dæktrykket på cyklen digitalt.
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend