Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

BMW iX1 nærmer sig

Nu kan du snart bestille BMW iX1.

Skrevet af / 01/03/2022 - 12:05
BMW iX1 nærmer sig

Den sidste BMW i3 ruller snart af samlebåndet i Leipzig, efter at modellen har været i produktion siden 2013. I mellemtiden tester BMW den næste elbil, som sættes i produktion til efteråret og skal være klar til levering i løbet af første kvartal 2023.

BMW iX1 bliver, som vi tidligere har skrevet, en helelektrisk X1 på størrelse med Volvo XC40 og C40 Recharge, og vil være en konkurrent til kompakte SUV’er som Nissan Ariya og Mercedes-Benz EQA.

BMW iX1 2022 rear

Den elektriske iX1 vokser lidt i forhold til den nuværende X1, ifølge tyske Auto Bild, som antyder en længere akselafstand og følgelig en mere rummelig kabine.

Den helelektriske drivlinje giver kunderne valget mellem forhjuls- og firehjulstræk, og selv om vi ikke ved noget konkret om batteri og rækkevidde, skulle iX1 få samme 5. generations batteriteknologi og 400 volt system, som vi kender fra i4 M50.

 

BMW iX1 2022 front left

Indvendig vil iX1 selvfølgelig have BMW’s glimrende iDrive OS 8 med touch-skærm og stemmestyring – og garanteret også Harman Kardon-anlæg.

Produktionsstart er planlagt til november 2022 på BMW’s fabrik i Regensburg, hvor 2-serien produceres, nogle måneder efter at BMW starter produktionen af næste generation X1.

BMW planlægger også at producere næste generation af 7-serien i helelektrisk form, efterfulgt af en helelektrisk 5-serie i 2023.

Læs også Vi har prøvet BMW iX3 Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Fransk design og stil

20 procent længere rækkevidde - kun med software

Aflytning på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekræfter!

Fremtidens elbiler kører længere og bliver smartere

Endelig en elektrisk Mini Countryman

Lyd & Billede
Scroll to Top