Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

Sådan undgår du blændende undertekster i Netflix!

Her får du en enkel løsning på, hvordan du slipper for at blive blændet af underteksterne.

Skrevet af / 24/02/2024 - 10:00
Sådan undgår du blændende undertekster i Netflix!

Synes du, at underteksterne på Netflix nogle gange kan være for lyse? I så fald er du ikke alene.

Netflix er en populær udbyder af film- og serieindhold, herunder indhold i 4K-kvalitet og det moderne HDR-videoformat (Dolby Vision) af høj kvalitet. Men den kontrastrige billedkvalitet medfører også noget af et problem.

Her til lands foretrækker vi nemlig at se film og serier på originalsproget og med det oprindelige lydspor (ingen eftersynkronisering her, tak!) – og det indebærer løbende brug af undertekster.

HDR-mode giver undertekster, der blænder

Problemet med Netflix-app’en opstår, når TV’et skifter til HDR-mode: Her tolker skærmen de hvide undertekster som “hvideste hvidt” på linje med sollys og andre HDR-effekter, og så booster den lysstyrken til maksimum. Ikke godt!

Den britiske dramaserie The Crown er blandt de Netflix-serier i HDR-format, der kan være lidt anstrengende at se med lysstærke undertekster. (Foto: Audun Hage)

Resultatet kan være både distraherende og direkte anstrengende at se på i det lange løb, især hvis du er den heldige(?) ejer af en ekstra lysstærk OLED- eller LED-skærm. Derudover kan belysningen sætte skærmens local dimming på prøve, hvilket resulterer i synlige halo-effekter.

Det er særligt slemt, når man ser en mørk film eller TV-serie sent om aftenen. Her kan det næsten føles, som om de hvide undertekster brænder sig fast på nethinden …

Heldigvis er der en løsning, men den er ret godt skjult!

Underteksterne skal ændres i web-versionen af Netflix

I TV-app’en giver Netflix os mulighed for at ændre skriftstørrelse, stil og farve på underteksterne, men selve lysstyrken lader sig ikke ændre uden videre. For at gøre noget ved det, skal du logge ind på webversionen af Netflix og dykke ned i tekstindstillingerne for din brugerprofil. De findes under Kontoinformation og derefter Indstillinger.

https://www.netflix.com/settings/subtitles/

Under Underteksters udseende findes valgmuligheden Skrifttype og en rude, som angiver farven på teksten. Der er ingen separat indstilling for lysstyrke, men ved at vælge indstillingen Halvgennemsigtig reducerer man i praksis lysstyrken til det halve. Du kan også teste med andre farver og skriftstørrelser, hvis du ønsker det. Gul kan føles mere behagelig end blændende hvid.

Når du er klar, skal du trykke på Gem for at bekræfte de ønskede indstillinger.

Voila! Nu kan du se dine yndlingsserier på Netflix uden at frygte, at teksten brænder fast på nethinden, eller at du bliver træt i øjnene:

DSC_2600 DSC_2605 DSC_2598 DSC_2596
<
>
EFTER

Bemærk! Den nye tekstindstilling vil ikke være tilgængelig med det samme i app-versionen. For at aktivere den, skal du gå til menuen Hjælp i app’en og vælge Genindlæs Netflix:

 

Så skulle problemet være løst!

Vi sender samtidig en lille bøn til Netflix om at komme med en snarlig opdatering af lysstyrkeindstillinger direkte i app’en!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Black Week? Køb ikke nyt TV, før du har læst dette

Sådan vælger du det rigtige Samsung-TV

Du har brug for 75 tommer (eller mere!)

Lyd & Billede
Scroll to Top