Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Anmeldelse Your Honor

Moralske principper sættes på prøve

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

Halvmånebyen, eksotiske New Orleans, danner baggrund for en usædvanlig thriller-miniserie, hvor moral og etik sættes på den ultimative prøve for byens førende juridiske “fyrtårn”.

Legendariske Bryan Cranston (Breaking Bad) har hovedrollen som dommeren Michael Desiato. I en menneskealder har han kompromisløst håndhævet loven og forsvaret de svageste i samfundet samt retsstatens principper. Principper og moral, der i den grad sættes på prøve, da hans egen søn begår noget kriminelt.

Ved et uheld påkører og dræber Desiatos lidt ynkelige søn, Adam (Doohan), en syttenårig dreng – og stikker ovenikøbet af fra gerningsstedet. Situationen kompliceres i høj grad, da det viser sig, at offeret er den yngste søn af byens førende gangsterchef, Jimmy Baxter (Stuhlbarg).

Alle moralske principper og ideer om “at gøre det rigtige” kastes over bord, da Desiato ser, hvad de står over for. Fra da af handler det om at dække over forbrydelsen og beskytte sin søn – for enhver pris.

(Foto: HBO)

Præmisset for Your Honor er herligt besnærende og originalt. Hvordan vil en kompromisløs person, forsvarer af loven og retsstatens principper, handle, når det er hans egen familie, der står i l*rt til halsen?

Pludselig gælder alle kneb, og målet helliger til enhver tid midlet. Fascinerende og indimellem intrikat plot, som desværre skæmmes af et manuskript, der tager sig for mange friheder og baserer sig på en række letkøbte løsninger.

Annonce

(Foto: HBO)

Cranston er formidabel – og perfekt castet – som samfundsstøtten, som alle stoler på og ser op til, men som ikke desto mindre er så kompleks, at han er villig til at gøre alt (og lidt til) for at beskytte sin egen søn og holde ham ude af problemer og (i bedste fald) en lang fængselsstraf.

Jo hårdere faren forsøger at beskytte sønnen, jo mere kompleks, uopløselig og bel*rtet bliver situationen for dem. Spændende og intrikat, men indimellem også lidt for utroligt.

At handlingen foregår i New Orleans – en af USA’s byer med størst afroamerikansk befolkning, store sociale og økonomiske forskelle og en politistyrke, der ofte er blevet kritiseret af pressen – giver historien et pikant twist og gør serien mere troværdig.

101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One
<
>
(Foto: HBO)

Når det er sagt, så forfalder manuskriptforfatterne lidt for ofte til klicheer og stereotyper. Persongalleriet er for endimensionelt; beviser og begivenheder dukker “pludselig” op; personerne træffer åbenlyst idiotiske valg, der skal passe til den konstruerede handling; og gangsterbossen såvel som de andre kriminelle er unødvendig unuanceret fremstillet.

Det er synd, for det er en så god serie med et så godt potentiale, at vi ville ønske, vi kunne give den topkarakter. Vi anbefaler dog, uden antydning af tvivl, Your Honor, men lander ikke på mere end fire stærke stjerner. Generelt glimrende skuespil og et fascinerende plot i en sagnomspundet by hæver serien et godt stykke over gennemsnittet.

Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
Fakta
  • HBO
  • Release: 14. februar 2021
  • Instruktion: Eva Sørhaug
  • Med: Bryan Cranston, Hunter Doohan, Michael Stuhlbarg, Carmen Ejogo, Benjamin Flores Jr., Isiah Whitlock Jr., Lili Kay, Jimi Stanton, Tony Curran, Hope Davis, Amy Landecker, Margo Martindale, Andrene Ward-Hammond, Lamar Johnson
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 8:20 timer
IMDB Rating
Your Honor  | TV Series (2020–2021) 573min | Crime, Drama, Thriller | TV Series (2020–2021) Summary: A judge confronts his convictions when his son is involved in a hit and run that embroils an organized crime family. Facing impossible choices, he discovers how far a father will go to save his son's life.
Countries: USALanguages: English
forfatter
Skrevet af

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.