Anmeldelse: Your Honor

Moralske principper sættes på prøve

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.
Annonce
Annonce
forfatter

Halvmånebyen, eksotiske New Orleans, danner baggrund for en usædvanlig thriller-miniserie, hvor moral og etik sættes på den ultimative prøve for byens førende juridiske “fyrtårn”.

Legendariske Bryan Cranston (Breaking Bad) har hovedrollen som dommeren Michael Desiato. I en menneskealder har han kompromisløst håndhævet loven og forsvaret de svageste i samfundet samt retsstatens principper. Principper og moral, der i den grad sættes på prøve, da hans egen søn begår noget kriminelt.

Ved et uheld påkører og dræber Desiatos lidt ynkelige søn, Adam (Doohan), en syttenårig dreng – og stikker ovenikøbet af fra gerningsstedet. Situationen kompliceres i høj grad, da det viser sig, at offeret er den yngste søn af byens førende gangsterchef, Jimmy Baxter (Stuhlbarg).

Alle moralske principper og ideer om “at gøre det rigtige” kastes over bord, da Desiato ser, hvad de står over for. Fra da af handler det om at dække over forbrydelsen og beskytte sin søn – for enhver pris.

Annonce
(Foto: HBO)

Præmisset for Your Honor er herligt besnærende og originalt. Hvordan vil en kompromisløs person, forsvarer af loven og retsstatens principper, handle, når det er hans egen familie, der står i l*rt til halsen?

Pludselig gælder alle kneb, og målet helliger til enhver tid midlet. Fascinerende og indimellem intrikat plot, som desværre skæmmes af et manuskript, der tager sig for mange friheder og baserer sig på en række letkøbte løsninger.

(Foto: HBO)

Cranston er formidabel – og perfekt castet – som samfundsstøtten, som alle stoler på og ser op til, men som ikke desto mindre er så kompleks, at han er villig til at gøre alt (og lidt til) for at beskytte sin egen søn og holde ham ude af problemer og (i bedste fald) en lang fængselsstraf.

Jo hårdere faren forsøger at beskytte sønnen, jo mere kompleks, uopløselig og bel*rtet bliver situationen for dem. Spændende og intrikat, men indimellem også lidt for utroligt.

At handlingen foregår i New Orleans – en af USA’s byer med størst afroamerikansk befolkning, store sociale og økonomiske forskelle og en politistyrke, der ofte er blevet kritiseret af pressen – giver historien et pikant twist og gør serien mere troværdig.

Annonce
101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One
<
>
(Foto: HBO)

Når det er sagt, så forfalder manuskriptforfatterne lidt for ofte til klicheer og stereotyper. Persongalleriet er for endimensionelt; beviser og begivenheder dukker “pludselig” op; personerne træffer åbenlyst idiotiske valg, der skal passe til den konstruerede handling; og gangsterbossen såvel som de andre kriminelle er unødvendig unuanceret fremstillet.

Det er synd, for det er en så god serie med et så godt potentiale, at vi ville ønske, vi kunne give den topkarakter. Vi anbefaler dog, uden antydning af tvivl, Your Honor, men lander ikke på mere end fire stærke stjerner. Generelt glimrende skuespil og et fascinerende plot i en sagnomspundet by hæver serien et godt stykke over gennemsnittet.

Læs også
Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • HBO
  • Release: 14. februar 2021
  • Instruktion: Eva Sørhaug
  • Med: Bryan Cranston, Hunter Doohan, Michael Stuhlbarg, Carmen Ejogo, Benjamin Flores Jr., Isiah Whitlock Jr., Lili Kay, Jimi Stanton, Tony Curran, Hope Davis, Amy Landecker, Margo Martindale, Andrene Ward-Hammond, Lamar Johnson
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 8:20 timer
IMDB Rating
Your Honor  | TV Series (2020–2021) 573min | Crime, Drama, Thriller | TV Series (2020–2021) Summary: A judge confronts his convictions when his son is involved in a hit and run that embroils an organized crime family. Facing impossible choices, he discovers how far a father will go to save his son's life.
Countries: USALanguages: English

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.
Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.
Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.
At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.
April byder på masser af guf fra streaming-tjenesterne, og du kan også streame indhold fra den “nye” Paramount+.
En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.
Det bliver ikke en ordentlig påskeferie uden gode krimier og thrillere!
Den nye streaming-tjeneste Paramount+ lanceres med Maisie Williams som rapkæftet eremit, der brat lukkes ud i livet. Morsomt, men noget uforløst.
2. sæson af Exit følger i samme fascinerende fodspor som 1. sæson, og det er ikke så tosset.
Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.
Mange film er efterfølgende blevet “shinet op” af en misfornøjet instruktør – men ingen så omfattende som Justice League.
Den længe ventede efterfølger til Wonder Woman, der var et frisk pust af en superheltefilm, er nok årets største skuffelse.
En af 1980’ernes store komikere, Eddie Murphy, prøver hårdt på at genoplive en af sine komedieklassikere – men ender med at give os en langt mindre charmerende kopi.
New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.