TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Your Honor

Moralske principper sættes på prøve

New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.

forfatter
Publiceret 02/03/2021 - 12:30

Halvmånebyen, eksotiske New Orleans, danner baggrund for en usædvanlig thriller-miniserie, hvor moral og etik sættes på den ultimative prøve for byens førende juridiske “fyrtårn”.

Legendariske Bryan Cranston (Breaking Bad) har hovedrollen som dommeren Michael Desiato. I en menneskealder har han kompromisløst håndhævet loven og forsvaret de svageste i samfundet samt retsstatens principper. Principper og moral, der i den grad sættes på prøve, da hans egen søn begår noget kriminelt.

https://youtu.be/ZJPOla_1Px0

Ved et uheld påkører og dræber Desiatos lidt ynkelige søn, Adam (Doohan), en syttenårig dreng – og stikker ovenikøbet af fra gerningsstedet. Situationen kompliceres i høj grad, da det viser sig, at offeret er den yngste søn af byens førende gangsterchef, Jimmy Baxter (Stuhlbarg).

Alle moralske principper og ideer om “at gøre det rigtige” kastes over bord, da Desiato ser, hvad de står over for. Fra da af handler det om at dække over forbrydelsen og beskytte sin søn – for enhver pris.

(Foto: HBO)

Præmisset for Your Honor er herligt besnærende og originalt. Hvordan vil en kompromisløs person, forsvarer af loven og retsstatens principper, handle, når det er hans egen familie, der står i l*rt til halsen?

Læs også Se traileren til Zack Snyder’s Justice League Se den første heftige trailer til den nye storfilm.

Pludselig gælder alle kneb, og målet helliger til enhver tid midlet. Fascinerende og indimellem intrikat plot, som desværre skæmmes af et manuskript, der tager sig for mange friheder og baserer sig på en række letkøbte løsninger.

(Foto: HBO)

Cranston er formidabel – og perfekt castet – som samfundsstøtten, som alle stoler på og ser op til, men som ikke desto mindre er så kompleks, at han er villig til at gøre alt (og lidt til) for at beskytte sin egen søn og holde ham ude af problemer og (i bedste fald) en lang fængselsstraf.

Jo hårdere faren forsøger at beskytte sønnen, jo mere kompleks, uopløselig og bel*rtet bliver situationen for dem. Spændende og intrikat, men indimellem også lidt for utroligt.

At handlingen foregår i New Orleans – en af USA’s byer med størst afroamerikansk befolkning, store sociale og økonomiske forskelle og en politistyrke, der ofte er blevet kritiseret af pressen – giver historien et pikant twist og gør serien mere troværdig.

101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One
<
>
(Foto: HBO)

Når det er sagt, så forfalder manuskriptforfatterne lidt for ofte til klicheer og stereotyper. Persongalleriet er for endimensionelt; beviser og begivenheder dukker “pludselig” op; personerne træffer åbenlyst idiotiske valg, der skal passe til den konstruerede handling; og gangsterbossen såvel som de andre kriminelle er unødvendig unuanceret fremstillet.

Det er synd, for det er en så god serie med et så godt potentiale, at vi ville ønske, vi kunne give den topkarakter. Vi anbefaler dog, uden antydning af tvivl, Your Honor, men lander ikke på mere end fire stærke stjerner. Generelt glimrende skuespil og et fascinerende plot i en sagnomspundet by hæver serien et godt stykke over gennemsnittet.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • HBO
 • Release: 14. februar 2021
 • Instruktion: Eva Sørhaug
 • Med: Bryan Cranston, Hunter Doohan, Michael Stuhlbarg, Carmen Ejogo, Benjamin Flores Jr., Isiah Whitlock Jr., Lili Kay, Jimi Stanton, Tony Curran, Hope Davis, Amy Landecker, Margo Martindale, Andrene Ward-Hammond, Lamar Johnson
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2020
 • Tid: 8:20 timer
IMDB Rating
Your Honor Crime, Drama, Thriller | December 6, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend