Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Road House

En ret så unødvenig remake

Prime Video vækker action-"klassikeren" fra 1980'erne til live igen.

Publiceret 15/03/2024 - 11:50
Road House
Tor Aavatsmark

For de af jer, der er født engang i det forgangne årtusinde, ringer der måske en klokke, når man nævner denne cocktail: Poster boy Patrick “Dirty Dancing” Swayze, manden med verdens dybeste basstemme Sam Elliot (1883), sexbomben Kelly Lynch og plottet fra en lidt cheesy actionfilm?  

Jep, vi taler om Rowdy Herringtons Road House. Det er ikke den film, vi ville have satset penge på ville få et remake, og da slet ikke med Jake Gyllenhaal i hovedrollen; men nu kommer Prime Video altså med Road House anno 2024. 

 

Den barske udsmider Dalton (Swayze) vil for evigt blive husket for den barske replik: “It’s My Way or the Highway!”. Desværre har de droppet den replik i nyindspilningen, men bortset fra det holder årets version sig ret tæt til handlingen i originalen. 

Den største forskel er, at den snuskede landevejsbar nu er flyttet fra redneck-land i det landlige Missouri til det solrige Florida Keys (faktisk er filmen indspillet i Den Dominikanske Republik), samt at Sam Elliots karakter desværre er blevet skrevet ud.

Læs også Målet helliger midlet Jake Gyllenhaal er, hvad man på godt dansk kalder en method actor, og med det rigtige materiale kan han skabe stor kunst.

Hovedrollen som den hårdtslående mellemvægtsbokser Elwood Dalton spilles noget overraskende af ingen ringere end karakterskuespilleren Jake Gyllenhaal (Nightcrawler, Brokeback Mountain, The Sisters Brothers, The Covenant). 

 

Dalton lever et omflakkende liv fra bar til bar og fra hånden til munden. Han har en glorværdig karriere bag sig som en hårdtslående og ubarmhjertig bokser – men hans karriere er tydeligvis løbet af sporet, og han ernærer sig som udsmider. Der er intet at udsætte på hans fysik, ej heller hans skarpe, sarkastiske tunge, som sjældent kommer til kort. 

Barejeren Frankie (Jessica Williams) kommer en morgen med en stor stak kontanter og overtaler Dalton til at rydde op i hendes bar langs The Keys – en bar, hvor selveste Ernest Hemingway angiveligt var stamgæst. Han indser dog snart, at dette paradis langt fra er, hvad det giver sig ud for at være. 

Som i originalfilmen er det ikke bare enkelte lokale udskud, der drikker sig fulde i baren og starter slagsmål, ‘Road House’ er hjemsøgt af en rockerbande, finansieret af den excentriske ejendomsmogul Brandt (Billy Magnussen (No Time to Die).

Læs også Hurra for en remake! Med genindspilningen af 1980'er-serien serverer Disney+ en af årets mest interessante TV-oplevelser.

Selvfølgelig står Frankies livsværk i vejen for et planlagt, gigantisk turistresort, og Brandts bøller gør alt, hvad de kan, for at få Dalton til at forsvinde og for at få Frankie til at lukke og slukke. Men så skulle de ikke have irriteret Dalton …  

I instruktørstolen sidder Doug Liman, kendt for bl.a. de heftige actionfilm Edge of Tomorrow og den legende American Made., mens produceren (Joel Silver) også var ansvarlig for 1989-versionen.

Jake Gyllenhaal, “Road House” (Foto: Prime Video)

Da vi fik nys om genindspilningen, satte vi os ned for at gense Patrick Swayze-versionen – og kort fortalt kan vi konstatere, at denne film absolut ikke er ældet med ynde. Den er overdrevet cheesy, flyder over med hårdkogt dialog, klichéer og stereotype karakterer. Alligevel har den en autentisk, lidt uskyldig 1980’er-charme over sig. 

2024-versionen er en langt mere kostbar produktion, men med en række åbenlyse svagheder. Liman og Silver har valgt at skrue maks op for slagsmålsscenerne og giver os en fuldstændig tegneserievoldsversion af barslagsmål; en version, der oven i købet ofte er latterligt dårligt CGI-konstrueret. Vi bliver introduceret til den totalt sociopatiske Knox, spillet af den virkelige MMA-kæmper Conor McGregors, der debuterer som skuespiller. I starten et friskt og sjovt indslag, men i længden bare irriterende og udmattende at se på.

Road House (Foto: Prime Video)

I originalfilmen datede Swayze lidenskabeligt den lokale operationslæge. Her er hun erstattet af Ellie (Daniela Melchior, Fast & Furious 10). Men det er et forhold, der aldrig får tid til at komme ordentligt i gang, før det bare forsvinder ud af syne. En fuldstændig unødvendig karakter. Og når den lokale sherif (i en fuldstændig håbløs fortolkning af Joaquim de Almeida) bliver kaldt ‘Big Dick’, er stilen lagt … 

Når det er sagt, leverer Gyllenhaal en mere end habil figur, og humoren er ofte skarp, underfundig og herligt sarkastisk; som når Dalton, inden han lammetæver motorcykelbanden sønder og sammen, sørger for at spørge, om de har en sundhedsforsikring, og hvor langt væk det nærmeste hospital ligger. Han ender endda med at køre dem til hospitalet! Underholdende, men ikke nok til at retfærdiggøre en genindspilning.

Læs også Den computeranimerede krigshistorie Endnu en gang har Steven Spielberg og Tom Hanks samarbejdet om skildringen af den terror, som hærgede under Anden Verdenskrig. Visuelt spektakulært, men emotionelt hult.

Første halvdel af filmen er popcorn-underholdende nok, men så kører dette actiontog af en B-film helt af sporet. Vi har svært ved at se, at der er andre grunde end en fed løncheck og et par ugers gratis ferie i Caribien, der har lokket Gyllenhaal til dette projekt. Han skulle have takket nej. 3 stjerner. 

Road House kan streames eksklusivt på Prime Video fra den 21. marts.

Road House (Foto: Prime Video)

Karakter
Road House

Fakta:

 • Prime Video 
 • Release: 21. marts 2024 
 • Instruktion: Doug Liman 
 • Medvirkende: Jake Gyllenhaal, Daniela Melchior, Billy Magnussen, Jessica Williams, Conor McGregor, Lukas Gage, Gbemisola Ikumelo, Hannah Love Lanier, Travis Van Winkle, B.K. Cannon, Arturo Castro, Dominique Columbus, Beau Knapp, Bob Menery 
 • Genre: Action 
 • Land: USA 
 • År: 2024 
 • Tid: 2:01 t. 
 • Karakter: 3 
 • IMDb 

1 kommentar til “Road House”

 1. Lars Jensen

  Sjovt så uenig man kan være om films kvalitet. Jeg følte mig virkeligt godt underholdt fra start til slut og fik samtidig flere grin undervejs. Super en fredag eller lørdag aften med en god pose bland- selv fra den lokale slikpusher.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top