Search
Generic filters

Anmeldelse : The Sisters Brothers

Western med dybde

Varmt og fascinerende western-epos med umage brødre på menneskejagt og på flugt fra fortiden.

Karakter
Western
The Sisters Brothers

Patrick DeWitt har skrevet romanen om de fascinerende Sisters-brødre. I Oregon i midten af 1800-tallet rider Charlie (Phoenix) og Eli (Reilly) Sisters ud i den golde ødemark og gennem små, støvede nybyggerbyer som mordere til leje. Da de retter sigtekornet mod den excentriske guldgraver Warm (Ahmed), sættes både deres forhold og deres fremtid på spil.

Deres kunde er på jagt efter Warms opfindelse, som får det forjættede guld til at lyse op i floden, så før de dræber ham, skal han tvinges til at afsløre opfindelsen. Men Warm får den filosofiske John Morris (Gyllenhaal) med på sin flugt fra de hensynsløse Sisters-brødre.

De to brødre er dog langt mere nuancerede og komplekse indeni, end det hensynsløse ydre forsøger at skjule. Eli er den bløde storebror, der svigtede lillebror i konfrontationen med deres voldelige drukkenbolt af en far og nu – noget modvilligt – lader sig styre af sin ustabile brors indfald. Mens Eli luller sig i søvn, mens han knuger et sjal fra en potentiel flamme, plages Charlie af onde mareridt om en fortid, som han ofte flygter fra i selskab med sin bedste ven, Jack Daniels.

Samspillet mellem John C. Reilly og Joaquin Phoenix samt de gode, skarpe dialoger mellem det komplekse brødrepar er filmens stærkeste kort. Ellers får vi en relativt genretro, “almindelig” western krydret med levende mennesker og deres skæbner. Dialogerne er bittersøde og vittige, akkompagneret af filosofiske betragtninger om livet og samfundet; det hele delikat afbrudt af grafiske skydescener i klassisk westernstil.

Jacques Audiards instruktion er stram og klar, men nogle af bogens mange enkeltscener bliver ofte hængende lidt i luften, uforløst og adskilt fra helheden; her forsøger han at gabe over lidt for meget. En solid western med solide skuespillere, der underholder og imponerer, men desværre føles lidt for lang. Fire stærke stjerner.

Både lyden (DTS-MA 5.1) og billedkvaliteten på denne Blu-ray-udgivelse er under par. Intet bonusmateriale.

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 7. november 2019
 • Instruktion: Jacques Audiard
 • Med: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, Rebecca Root, Allison Tolman, Rutger Hauer
 • Genre: Western
 • Land: USA
 • År: 2018
 • Tid: 2:02 timer

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
  I et konservativt TV-miljø gennemsyret af mandschauvinisme og sexchikane slår kvinderne igen.
  Amerikanerne prøver at genskabe magien fra Braveheart, men ender med en maveplasker.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.