Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: The Sisters Brothers

Western med dybde

Varmt og fascinerende western-epos med umage brødre på menneskejagt og på flugt fra fortiden.

Publiceret 07/11/2019 - 10:00
The Sisters Brothers
Tor Aavatsmark

Patrick DeWitt har skrevet romanen om de fascinerende Sisters-brødre. I Oregon i midten af 1800-tallet rider Charlie (Phoenix) og Eli (Reilly) Sisters ud i den golde ødemark og gennem små, støvede nybyggerbyer som mordere til leje. Da de retter sigtekornet mod den excentriske guldgraver Warm (Ahmed), sættes både deres forhold og deres fremtid på spil.

Deres kunde er på jagt efter Warms opfindelse, som får det forjættede guld til at lyse op i floden, så før de dræber ham, skal han tvinges til at afsløre opfindelsen. Men Warm får den filosofiske John Morris (Gyllenhaal) med på sin flugt fra de hensynsløse Sisters-brødre.

De to brødre er dog langt mere nuancerede og komplekse indeni, end det hensynsløse ydre forsøger at skjule. Eli er den bløde storebror, der svigtede lillebror i konfrontationen med deres voldelige drukkenbolt af en far og nu – noget modvilligt – lader sig styre af sin ustabile brors indfald. Mens Eli luller sig i søvn, mens han knuger et sjal fra en potentiel flamme, plages Charlie af onde mareridt om en fortid, som han ofte flygter fra i selskab med sin bedste ven, Jack Daniels.

Samspillet mellem John C. Reilly og Joaquin Phoenix samt de gode, skarpe dialoger mellem det komplekse brødrepar er filmens stærkeste kort. Ellers får vi en relativt genretro, “almindelig” western krydret med levende mennesker og deres skæbner. Dialogerne er bittersøde og vittige, akkompagneret af filosofiske betragtninger om livet og samfundet; det hele delikat afbrudt af grafiske skydescener i klassisk westernstil.

Jacques Audiards instruktion er stram og klar, men nogle af bogens mange enkeltscener bliver ofte hængende lidt i luften, uforløst og adskilt fra helheden; her forsøger han at gabe over lidt for meget. En solid western med solide skuespillere, der underholder og imponerer, men desværre føles lidt for lang. Fire stærke stjerner.

Både lyden (DTS-MA 5.1) og billedkvaliteten på denne Blu-ray-udgivelse er under par. Intet bonusmateriale.

Karakter
The Sisters Brothers

Fakta:

  • Blu-ray
  • Release: 7. november 2019
  • Instruktion: Jacques Audiard
  • Med: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, Rebecca Root, Allison Tolman, Rutger Hauer
  • Genre: Western
  • Land: USA
  • År: 2018
  • Tid: 2:02 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top