TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse In From the Cold, 1. sæson

Usammenhængende spionflop

Fans af klassiske spionthrillere om den kolde krig bør styre uden om dette miskmask.

forfatter
Publiceret 28/01/2022 - 11:15
Karakter
Thriller
In From the Cold, 1. sæson

En af vores absolutte yndlingsgenrer er klassiske spionthrillere. Thrillere med nervepirrende spænding, politisk brod og smarte, overraskende plots. Serier som The Americans, Homeland (ikke alle sæsoner!), The Looming Tower, Jack Ryan, Nikita, The Night Manager, Le Bureau og Tehran.

Læs også Zionisterne bomber perserne Apple har produceret en af de bedste spionserier i mange år.

Netflix’ seneste originalserie markedsføres som en spionthriller og har endda lånt sit navn fra en af genrens absolutte klassikere, John Le Carrés The Spy Who Came in from the Cold (1963). Men lad dig ikke narre: In From the Cold er et underligt miskmask af ingredienser, hverken fugl eller fisk – bare gennemgående usammenhængende og irriterende dårlig.

Selve konceptet med en midaldrende MILF som tidligere russisk spion, som amerikanerne nu “rekrutterer” til aktiv tjeneste igen, er faktisk besnærende. Derfor er det ekstra ærgerligt, at det står så dårligt til med implementeringsevnen hos folkene bag dette kaosprojekt.

Margarita Levieva er den helt almindelige amerikanske alenemor Jenny, som følger sin datters kunstskøjtehold til en konkurrence i Madrid. Hvad hun dog har holdt skjult for familien, er at hun er af russisk oprindelse og i sit tidligere liv opererede som den russiske elitespion Anya, kaldet “Hviskeren”. Nu har CIA opsporet hende og tvinger hende tilbage i spillet.

Et mystisk stof får almindelige Madrid-borgere til at begå grusomme handlinger som vold, mord og lemlæstelse. CIA har mistanke om, at gamle KGB-metoder er blevet genoplivet, og er overbevist om, at Anya kan afsløre de skyldige.

In From the Cold sesong 1 5
(Foto: Netflix)

In From the Cold formår aldrig at bestemme sig for, hvilken genre den tilhører, og heller ikke hvilket publikum den skal appellere til. Lidt actionserie, lidt humor, ungdomsdrama, opvækstdrama og krimi, og det hele tilsat et skvæt spionthriller som prikken over i’et.

Serien er faktisk bedst i sine retrospektive øjeblikke, hvor vi følger den unge Anya (Miloslavskaya), da hun bliver rekrutteret af KGB i 1980’ernes Moskva.

Seriens skaber og executive producer er Adam Glass, som bl.a. står bag gyserserien Supernatural. Derfor er det ikke så overraskende, at han vælger at indføre overnaturlige elementer i In From the Cold. Men i samme sekund man blander body-morphing med spionthriller, er vi stået af. Her virker det, som om det er kunstigt presset ind i konceptet, lidt som at prøve at presse en firkantet klods gennem et rundt hul.

In From the Cold sesong 1 14
(Foto: Netflix)

Desuden er skurkene så eklatant karikerede og stereotype, at man græmmes, og dialogerne ligeså. Og så har vi ikke engang nævnt alle plothullerne, der falder tæt og er lige så store som hullet i ozonlaget.

Handlingen hænger ikke sammen, troværdigheden er smidt ud med badevandet, og dramaturgien halter som en geriatrisk 90-årig. Denne langhårede serie bør du styre elegant uden om. To stjerner (anmeldelsen er baseret på de første fire ud af otte afsnit).

Hele 1. sæson af In From the Cold kan streames på Netflix fra i dag, den 28. januar.

In From the Cold sesong 1 3 In From the Cold sesong 1 12 In From the Cold sesong 1 11 In From the Cold sesong 1 10 In From the Cold sesong 1 13 In From the Cold sesong 1 9 In From the Cold sesong 1 4 In From the Cold sesong 1 8 In From the Cold sesong 1 6 In From the Cold sesong 1 2 In From the Cold sesong 1 7 In From the Cold sesong 1 15
<
>
Den tidligere britiske premierminister Theresa May har en lille cameo i In From the Cold. (Foto: Netflix)
Fakta
  • Netflix
  • Release: 28. januar 2022
  • Instruktion: Ami Canaan Mann m.fl.
  • Med: Margarita Levieva, Cillian O’Sullivan, Stasya Miloslavskaya, Ivanna Sakhno, Lydia Fleming, Charles Brice, Alyona Khmelnitskaya
  • Genre: Thriller
  • Land: Spanien/USA
  • År: 2022
  • Tid: 6:39 timer
IMDB Rating
In from the Cold Action, Crime, Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller | January 28, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
House of the Dragon: Handlingen lækket Handlingen i alle afsnit af den nye HBO-serie House of the Dragon er blevet lækket på Reddit.
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend