Anmeldelse: Tom Clancy’s Jack Ryan, 2. sæson

Ryan redder Venezuela

Jack Ryan er tilbage – og denne gang har han lagt sin analytiske hjerne­halvdel til side.
Annonce
Annonce
forfatter

Sidste år gav Amazon os en heftig TV-adaption af CIA-analytikeren Jack Ryan (Krasinski), baseret på bestseller-mastodonten Tom Clancys romanfigur. Her fik vi endnu et reboot af Ryan (tidligere spillet af Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck og Chris Pine), opdateret til nutidens fjendebillede og med en ung, fremadstormede Ryan, der fik mulighed for at bruge sine skarpe analytiske evner og vokse i felten.

2. sæson er væsentlig mere action-tung – og desværre også væsentlig mere simpel. Ryan er nu sikkerhedsrådgiver for en amerikansk senator og sendes til det kaotiske og gennemkorrupte Venezuela for at følge op på et spor om muligt ulovligt våbensalg. Han får selskab med sin gamle partner, CIA-agenten Greer (Pierce), der efterforsker ulovlig opsendelse af hemmelige satellitter.

I Venezuela går de ikke rundt om den varme grød, men anklager landets arketypiske korrupte præsident for at stå bag ulovlig våbenimport, valgsvindel og drabet på en amerikansk senator. Ryan sætter sig for at løse sagen, ikke med kløgt og finesse, men med amerikansk brutalisme, våben og hjælp fra den tyske efterretningstjeneste.

Sæsonen begynder rigtig godt med analytisk opbygning af plottet og et særdeles heftigt næsten-remake af angrebet på den amerikanske bilkortege fra Dødens karteller. Derefter går det hurtigt, brutalt og alt for enkelt fremad.

Især har vi problemer med den konstruerede karakter Harriet Baumann (en usikker Noomi Rapace). Baumann er der tydeligvis for at skabe tiltrængt friktion og dramaturgi, men hun er alt for let at læse, og hendes handlinger virker ikke troværdige.

Annonce

Den venezuelanske præsident er åbenlyst inspireret af den virkelige præsident Maduro, men her er han så stereotyp og endimensionel, at man mister interessen. Udnyttelse af dyrebare naturressourcer, russisk indblanding, korruption og valgsvindel er alt sammen aktuelle emner, men håndteres alt for letkøbt og nonchalant.

Især slutningen af 2. sæson er alt for overdrevet og usandsynlig. Når det er sagt, så er der masser af god bang-for-the-buck her – men vi forventede altså mere af Jack Ryan. Tre solide stjerner.

Endnu en gang leverer Amazon fortræffelig streaming-kvalitet. De mange mørke scener er exceptionelt detaljerige, og surround-sporet imponerer ligeledes. Hele 2. sæson kan streames fra Amazon Prime nu.

picture1
<
>
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Release: 1/11 2019
  • Instruktion: Andrew Bernstein m.fl.
  • Med: John Krasinski, Noomi Rapace, Michael Kelly, Wendell Pierce, John Hoogenakker, Jordi Mollà, Francisco Denis
  • Land: USA
  • År: 2019
  • Tid: 6:40 timer
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.
Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.
Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.
At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.
April byder på masser af guf fra streaming-tjenesterne, og du kan også streame indhold fra den “nye” Paramount+.
En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.
Det bliver ikke en ordentlig påskeferie uden gode krimier og thrillere!
Den nye streaming-tjeneste Paramount+ lanceres med Maisie Williams som rapkæftet eremit, der brat lukkes ud i livet. Morsomt, men noget uforløst.
2. sæson af Exit følger i samme fascinerende fodspor som 1. sæson, og det er ikke så tosset.
Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.
Mange film er efterfølgende blevet “shinet op” af en misfornøjet instruktør – men ingen så omfattende som Justice League.
Den længe ventede efterfølger til Wonder Woman, der var et frisk pust af en superheltefilm, er nok årets største skuffelse.
En af 1980’ernes store komikere, Eddie Murphy, prøver hårdt på at genoplive en af sine komedieklassikere – men ender med at give os en langt mindre charmerende kopi.
New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.