Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

 itemprop
Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Letvægter med ultraskarp skærm

Acers topmodel er superkompakt, men med en skærm, der næsten er for god til spil.

Ultralækkert design, lav vægt og en skærm i særklasse. To grafikkort.
Ikke kræfter til de tungeste spil i højeste opløsning. Intet optisk drev.

Acer er en af de største producenter af bærbare computere i verden, men spillerne kigger i reglen efter andre mærker. Det prøver Acer nu at lave om på med Aspire V Nitro-serien. Fælles for alle V Nitro-modeller er et meget fladt og slankt kabinet med tykkelse og vægt tæt på ultrabook-klassen – men med grafik, der bør tiltale spillere.

Genstanden for denne test er Aspire V 15 Nitro BE UHD. BE står for Black Edition, da maskinen har fået en designmæssig overhaling. At alt andet end det blanke metalhængsel nu er afdæmpet matsort, gør næppe maskinen hurtigere, men det ser kynisk ud på en lækker måde.

De sidste tre bogstaver på bagsmækken er dog de mest interessante: UHD afslører nemlig, at maskinen er udstyret med en Ultra High Definition- eller 4K-skærm.

På en 15 tommers skærm giver UHD-opløsningen en pixeltæthed på over 280 dpi. I praksis betyder det, at man ikke kan skelne de enkelte pixels – ikke engang med et kraftigt forstørrelsesglas. Den knivskarpe skærm er fuldkommen fri for hakker eller ansats til “computerskrift”. Det giver dog også nogle besværligheder, når programmer er skabt med en bestemt opløsning for øje. Det gælder f.eks. dialogboksene hos Electronic Arts’ netbutik Origin, som vises i frimærkestor ulæselighed på skærmen.

Den udgave af V 15 Nitro, som vi fik til test, var udstyret med en dual-core i5-processor fra Intel. De øvrige deltagere i testen var alle udstyret med den kraftigere i7-processor i quad-core udgave. Grafikkortet var et Nvidia GeForce GTX 860M, hvilket er udmærket, men ikke hotteste mode.

Maskinen blev leveret med 12 gigabyte fastmonteret ram og 2 gigabyte video-ram. Der er en 128 gigabyte SSD og en traditionel harddisk på 1 terabyte i maskinen. Det sikrer hurtig opstart og kvik afvikling af Windows. Til gengæld mangler der et optisk drev.

For at strække batterilevetiden er computeren udstyret med et ekstra grafikkort baseret på Intels HD Graphics 4000-chip, som bruges, når strømforsyningen ikke er tilsluttet.

annonce

 

annonce

Benchmarks

Benchmark
• 3DMark 11: 4.743
• Geekbench 3: 6.550 (multi), 3.074 (single)
• Browsermark: 5.700

Acer-maskinen er hurtig, men ikke i samme klasse som testens øvrige maskiner, der er hardcore spilmaskiner. Geekbench-testen ender på en score på henholdsvis 6.550 (multi-core) og 3.074 (single-core). Det er på niveau med kontor-pc’er og faktisk overraskende lavt. I 3DMark 11 gik det noget bedre: 4.743 er fuldt ud acceptabelt til spil, men omkring det halve af MSI og Alienware – og langt under ASUS. En Browsermark-score på 5.700 er udmærket.

 

Konklusion

Hvis du ikke er hardcore gamer, men leder efter en topklasse-bærbar, der også kan klare et spil eller to, er Aspire V 15 Nitro et godt bud. Arbejder du med med grafik, får du helt nye muligheder i kraft af 4K-skærmen. Selv om maskinen er stor, er den stadig slank nok til, at du ikke behøver en computertaske i overstørrelse.

Hvis du ikke har brug for ultragrafik, fås maskinen også med almindelig Full HD og i7-processor til en noget lavere pris.

annonce

Fakta

 • Processor: 2,9 GHz Intel Core i5 4210H (2 kerner, 4 tråde)
 • Grafik: Nvidia GeForce GTX 860M, Intel HD Graphics 4000
 • Skærm: 15,6" antirefleksbehandlet, 3840 x 2160
 • Hukommelse: 12 GB DDR3, 2 GB video-ram
 • Drev: 128 GB SSD, 1 TB harddisk
 • Tilslutning: Hovedtelefoner (mini-jack), 3 x USB 3.0, Ethernet, HDMI, SD-kortlæser
 • Mål: 38,9 x 2,4 x 25,7 cm
 • Vægt: 2,2 kg

Pris

11900 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  4 gaming-laptops Laptop-Lamborghini’er
  Også i denne test:
   data-srcset
   data-srcset
  MSI GT72 256NE Dominator
  MSI har en hitmans saglighed, og der er godt med skud i bøssen.
   data-srcset
  Alienware 15
  Alienware 15 er perfekt til omrejsende hobbykrigere, der har brug for masser af kræfter på minimal plads.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  3
  Leave a Reply

  0 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  0 Comment authors
    Subscribe  
  newest oldest most voted
  Notify of

  Alternativ till Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

   data-srcset

  Gaming med det store udtræk

  Acer Predator Helios 700 er et lærestykke i overdådighed. Og det udtrækkelige tastatur er ikke kun en gimmick, men en genistreg.

  Når maskinen er tændt, afslører de røde dekorationer og baggrundslys, at Nitro 7 er beregnet til narrestreger. (Foto: Acer)

  En PC til både sjov og alvor

  Acer prøver at sætte sig på to stole på én gang – og klarer det faktisk uden at falde på halen.

  (Foto: Producent)

  De første maskiner med Nvidias hidtil hurtigste PC-grafikprocessor er ankommet. Hvem kommer først over målstregen?

  (Foto: Producent)

  Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

  (Foto: Producent)

  Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

  (Foto: Producent)

  Det behøver ikke koste en formue at være med i spillet. Her er fire perfekte gaming-laptops, der er – næsten – lige så gode som luksusmodellerne.

  (Foto: Producent)

  Hurtig og fuldt udstyret gamer-pc i et ultrabook-kabinet.

  (Foto: Producent)

  Hvilken gaming-computer ville du vælge, hvis du vandt i lotto? Vi har testet fem brutale laptops, hvor der ikke er sparet på noget.

  (Foto: Producent)

  Asus Zephyrus er både elegant skønhed og hæmningsløst udyr på én gang

  (Foto: Producent)

  Hvilken spilcomputer kan få dig levende ud af kampen på lørdag? Vi har testet seks af de vildeste maskiner netop nu.

  Scroll til toppen