Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: LG NANO99 vs. Sony ZH8

Barberbladsskarp 8K-duel

LG’s og Sonys nye topmodeller er propfulde af funktioner og ny teknologi. Men hvilket af disse 8K-TV’er har den allerbedste billedkvalitet? Vi tester!

Skrevet af / 11/11/2020 - 14:17
LG NANO99 vs. Sony ZH8
Audun Hage

Produkter i denne test

For nogle uger siden havde vi LG’s og Sonys mindste OLED-TV’er på testbænken. Nu er turen kommet til to virkelige sværvægtere i high-end-klassen. LG NANO99 og Sony ZH8 repræsenterer det ypperste af, hvad producenterne kan præstere af TV’er med LCD-teknologi.

For dem, der har småt med plads, er det selvfølgelig rart at kunne vælge et kompakt TV. Men så længe man har penge og kvadratmeter nok til rådighed, er der ingen tvivl om, at en ægte storskærm giver en helt anden billedoplevelse. Her er det fuldt ud muligt at opnå biograffølelse i egen stue …

LG NANO99 Sony ZH8 front right
<
>
Sony ZH8. (Foto: Sony)

75 tommers laserskarp 8K-opløsning

Sydkoreanske LG og japanske Sony forbindes ofte med TV’er i fornuftige størrelser og prisklasser, men her er vi i den anden ende af skalaen. På disse topmodeller er hverken pris eller pladsbehov et tema – her handler det om den bedst mulige billedkvalitet og tekniske ydelse.

Ud over barberbladsskarp 8K-opløsning er begge modeller udstyret med direkte, zonestyret LED-bagbelysning, der sikrer rigelig kontrast og lysstyrke. Desuden er de proppet med næsten alt, hvad der findes af smart-funktioner, videoformater og moderne tilslutningsmuligheder. Her er dækket op til fantastiske film- og serieoplevelser, for ikke at nævne gaming!

Der er imidlertid en klar prisforskel mellem topmodellerne: Mens LG’s flagskib NANO99 koster ca. 40.000 kroner, må man lægge over 60.000 kroner for Sonys ZH8 (bemærk dog, at der er tale om vejledende priser, som vil ændre sig med tiden).

Både Sony og LG henvender sig til kræsne entusiaster, der er på udkig efter virkelig seje billedoplevelser. Men hvilken af disse værst monsterskærme fungerer bedst og til hvad? Det har vi tænkt os at finde ud af!

 

Produkter i denne test

Sony ZH8 (KD-75ZH8)

Laserskarp lyskanon

Sonys sejeste LCD-TV leverer ultraskarpe billeder, men det, der imponerer mest, er den blændende lysstyrke!

Sony KD-75ZH8 er en meget lysstærk og kontrastrig LCD-skærm. Den giver en heftig oplevelse af HDR-video, som er noget af det fedeste, vi har set!
Sony-skærmen mangler understøttelse af 8K-video fra YouTube, hvilket begrænser adgangen til indhold i det ultraskarpe format. Den understøtter heller ikke variabel opdateringsfrekvens (VRR) til gaming.
Læs hele testen

LG NANO99 (75NANO996NA)

Storskærm til gaming

LG’s største og bedste LCD-TV fungerer glimrende til både gaming, film og almindeligt TV-kiggeri. En meget kapabel storskærm!

LG NANO99 byder på skarpe billeder med rigelig kontrast og glimrende sortniveau. Det kan også prale af gode tilslutningsmuligheder.
Lysstyrken er ikke så blændende stærk som på visse af konkurrenterne, og LG-skærmen har ikke lige så neutrale farver.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

Lyd & Billede
Scroll to Top