TEST: LG NANO99 vs. Sony ZH8

Barberbladsskarp 8K-duel

LG’s og Sonys nye topmodeller er propfulde af funktioner og ny teknologi. Men hvilket af disse 8K-TV’er har den allerbedste billedkvalitet? Vi tester!
Annonce
Annonce
forfatter

For nogle uger siden havde vi LG’s og Sonys mindste OLED-TV’er på testbænken. Nu er turen kommet til to virkelige sværvægtere i high-end-klassen. LG NANO99 og Sony ZH8 repræsenterer det ypperste af, hvad producenterne kan præstere af TV’er med LCD-teknologi.

For dem, der har småt med plads, er det selvfølgelig rart at kunne vælge et kompakt TV. Men så længe man har penge og kvadratmeter nok til rådighed, er der ingen tvivl om, at en ægte storskærm giver en helt anden billedoplevelse. Her er det fuldt ud muligt at opnå biograffølelse i egen stue …

LG NANO99 Sony ZH8 front right
<
>
Sony ZH8. (Foto: Sony)

75 tommers laserskarp 8K-opløsning

Sydkoreanske LG og japanske Sony forbindes ofte med TV’er i fornuftige størrelser og prisklasser, men her er vi i den anden ende af skalaen. På disse topmodeller er hverken pris eller pladsbehov et tema – her handler det om den bedst mulige billedkvalitet og tekniske ydelse.

Ud over barberbladsskarp 8K-opløsning er begge modeller udstyret med direkte, zonestyret LED-bagbelysning, der sikrer rigelig kontrast og lysstyrke. Desuden er de proppet med næsten alt, hvad der findes af smart-funktioner, videoformater og moderne tilslutningsmuligheder. Her er dækket op til fantastiske film- og serieoplevelser, for ikke at nævne gaming!

Der er imidlertid en klar prisforskel mellem topmodellerne: Mens LG’s flagskib NANO99 koster ca. 40.000 kroner, må man lægge over 60.000 kroner for Sonys ZH8 (bemærk dog, at der er tale om vejledende priser, som vil ændre sig med tiden).

Annonce

Både Sony og LG henvender sig til kræsne entusiaster, der er på udkig efter virkelig seje billedoplevelser. Men hvilken af disse værst monsterskærme fungerer bedst og til hvad? Det har vi tænkt os at finde ud af!

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Produkter i denne test

LG NANO99 (75NANO996NA)

Storskærm til gaming

LG’s største og bedste LCD-TV fungerer glimrende til både gaming, film og almindeligt TV-kiggeri. En meget kapabel storskærm!

LG NANO99 byder på skarpe billeder med rigelig kontrast og glimrende sortniveau. Det kan også prale af gode tilslutningsmuligheder.
Lysstyrken er ikke så blændende stærk som på visse af konkurrenterne, og LG-skærmen har ikke lige så neutrale farver.

Sony ZH8 (KD-75ZH8)

Laserskarp lyskanon

Sonys sejeste LCD-TV leverer ultraskarpe billeder, men det, der imponerer mest, er den blændende lysstyrke!

Sony KD-75ZH8 er en meget lysstærk og kontrastrig LCD-skærm. Den giver en heftig oplevelse af HDR-video, som er noget af det fedeste, vi har set!
Sony-skærmen mangler understøttelse af 8K-video fra YouTube, hvilket begrænser adgangen til indhold i det ultraskarpe format. Den understøtter heller ikke variabel opdateringsfrekvens (VRR) til gaming.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Microsoft Xbox Wireless Headset understøtter både Dolby Atmos og DTS Headphone:X. Til en meget overkommelig pris.
Razers nye gaming-tastatur reagerer forskelligt alt efter, hvor dybt du trykker tasterne i bund.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Bag det kedelige ydre banker en kraftig processor og et udmærket grafikkort – men de kan ikke slippe fri.
ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.
Det har aldrig været lettere at filme i 4K fra luften.
For enkelte vil Yamaha-forstærkeren mangle noget væsentligt, men det er ikke lydkvaliteten, vi tænker på.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.