TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Air humidifier 5000

Funktion før stil

Selvfølgelig er funktion vigtigere end udseende, men det gør ikke noget, hvis et produkt, der skal være synligt i hjemmet, er en smule stilfuldt. Her har Philips lidt af en udfordring, synes jeg.

Af / 10/02/2025 - 08:54
Philips Air humidifier 5000

Home mener

  • Indikator for vandstand. Mange indstillingsmuligheder.
  • Udseendet.

Philips Air humidifier 5000 er en cylinderformet luftfugter, der er beregnet til at stå hævet over gulvet, ligesom deltagerne fra Smartmi og Wilfa. Mit eksemplar er sort, men den fås også i hvid. Personligt synes jeg, at den mangler lidt finesse med hensyn til udseende. Ikke ligefrem grim, men da en luftfugter er et produkt, der ikke kan gemmes væk, hvis den skal fungere optimalt, kan udseendet stadig være vigtigt.

Philips Air humidifier 5000
Philips Air Humidifier 5000 er en luftrenser, der er designet til at stå hævet lidt over gulvet. Den er stabil og solid, selvom jeg personligt synes, at den godt kunne være lidt mere stilfuld. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

Udpakning og opstart

Det er nemt at komme i gang med Philips Air luftfugter 5000. Nederst er selve vandtanken, som også har en vandstandsindikator placeret på det, der er fronten af luftrenseren. Inde i vandtanken er der et stort filter, og oven på alt dette placerer jeg den næste del, som har en berøringsskærm på toppen.

Philips delar
Philips’ luftfugter består af tre dele. Anton & Harry undersøger delene lidt ekstra grundigt for at sikre sig, at de er i orden. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

Når jeg skal fylde vand på, bærer jeg enten hele vandtanken hen til den nærmeste vandhane, eller jeg fylder op gennem den lille luge på den ene side af produktet. Det er faktisk meget praktisk.

Philips vatten
På siden af luftfugteren er der en lille luge, hvor jeg kan fylde vand på, hvis jeg ikke vil have vandtanken med. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

App’en Air+

Air+-appen er nem at bruge og meget informativ. Den bruger også det samme sprog hele vejen igennem, hvilket ikke altid er tilfældet. Det er godt gået!

Phipips app scaled
Air+-app’en er meget brugervenlig, og her kan jeg foretage mange forskellige indstillinger for at få den til at gøre, hvad jeg vil. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

I app’en kan jeg foretage alle de indstillinger, der måtte være behov for. Ændre den ønskede luftfugtighed, indstille en timer, lave skemaer dag for dag, ændre belysning og meget mere.

Annonce
Læs også Gruppetest: 6 smarte foder- og vandautomater til kæledyr Med automatisk fodring og rislende vand kan du være sikker på, at dit kæledyr har det godt.

Sådan bruges og styres den

Philips Air Humidifier 5000 er bedst egnet til rum, der er 56 kvadratmeter eller mindre. Jeg placerer mit testeksemplar i stuen med min altid tilstedeværende Airthings View Plus-referencemåler et stykke væk.

Ud over at tænde og slukke for produktet giver touchskærmen mig mulighed for at ændre driftstilstand, vælge belysning og justere dampniveauet.

Læs også TEST: Roborock Qrevo MaxV Roborock er ikke en helt ukendt producent af robotstøvsugere, og ifølge virksomheden selv hæver de nu niveauet endnu en gang. Men kan det nye produkt leve op til de ambitiøse løfter?

Philips Air humidifier 5000 bruger noget, Philips kalder Nano cloud-teknologi, som efter sigende betyder, at den vanddamp, der kommer ud af produktet, er ultrafin, hvilket gør det ekstra svært for bakterier at sætte sig fast. En anden fordel er, at dampen fra luftfugteren ikke efterlader våde pletter på den overflade, den er placeret på. Det kan selvfølgelig være et problem, hvis man bor i et område med højt kalkindhold i vandet, men det er ikke noget, jeg har tænkt over hos nogen af testdeltagerne.

Filteret inde i vandtanken er ret kraftigt, og for at få det til at tørre hurtigere, når luftrenseren ikke er i brug, er der en quickdry-tilstand. Det føles hygiejnisk og godt!

Filteret skal rengøres hver uge, og så benytter jeg også lejligheden til at rengøre selve vandtanken. Det er slet ikke svært, men filteret skal ligge i et vandbad i en time, så det tager stadig lidt tid.

Philips farg
Rundt om luftfugteren er der en ”talje” med belysning. Farven på belysningen kan ændres, og den kan selvfølgelig også slukkes. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

Selv om Philips i mine øjne har lidt arbejde at gøre, når det gælder udseendet, giver den mulighed for stemningsbelysning, hvor jeg kan vælge mellem et par forskellige farver alt efter humør. Og ligesom Wilfa, Levoit og Smartmi er der mulighed for at fylde rummet med duft. Philips sender tre små duftpuder med, men ingen olie. Det er virkelig en skam!

Philips arom
På bagsiden af luftfugteren er der en lille åbning, hvor det er meningen, at jeg skal placere en duftpude og dryppe et par dråber æterisk olie og dermed fylde mit hjem med en behagelig duft. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

Da jeg tjekker Philips Air humidifier 5000 efter et par timer, har den nået den ønskede luftfugtighed, og referencemåleren viser også, at fugten er pænt fordelt i rummet. Tommelfinger op for Philips!

Konklusion

Philips Air humidifier 5000 har mere funktion end stil, hvilket ikke nødvendigvis er forkert, men alligevel værd at nævne i denne sammenhæng. Den klarer dog opgaven glimrende og har en god pris. Takket være den nemme rengøring og en driftstid på 37 timer er livet med denne luftfugter ret ubekymret, og det gør den til bedst i test!

Karakter
Philips Air humidifier 5000
Premium

Også i denne test:

Duux Beam Smart 2

Behøver ikke at skamme sig

Testens dyreste luftfugter kommer fra Duux, og hvad angår udseendet, har den intet at skamme sig over. Hvordan det går med resten, må tiden vise.

Stilfuld. Fylder kun lidt. Praktisk med fjernbetjening
Plastikagtig. Prisen er høj. Man kan ikke se vandstanden. Kan ikke manøvre med selve enheden.
Læs hele testen

Smartmi Rainforest SM1019

Din egen regnskov

Det er meningen, at Smartmi Rainforest-luftfugteren skal minde brugeren lidt om en ”langsom regnvejrsdag i skoven”. Jeg må sige, at det lyder ret hyggeligt.

Pris. Indikator for vandstand. Stilfuld.
Ikke muligt at lave tidsplan.
Læs hele testen

Wilfa Dew humidifier HU1A-430C

Et rigtigt kraftværk

Trods sin størrelse er denne luftrenser et rigtigt kraftværk med mange gode funktioner.

Kan håndtere et stort areal.
Mangler indikator for vandstand. Ikke muligt at lave tidsplan.
Læs hele testen

Levoit OasisMist 1000S

Unødigt kompliceret

Denne luftfugter kræver lidt mere arbejde end de andre i testen. Både før jeg overhovedet kommer i gang, og derefter for at holde den frisk. Er den det værd?

Indikator for vandstand. Fjernbetjening
Plastik. Mange dele. Føles ikke helt færdig.
Læs hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Journalist. Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

God ledningsfri allround-støvsuger

Den mindste kapselmaskine på markedet?

Google spænder ben for Motorola

Luksusrengøring med skønhedspletter

Kompakt vinkøling i to zoner

En lille bagemaskine alle har plads til

Farvel til pletter

Tørretumbleren til små hjem

Akrobatisk rengøring med mangler

Fremtidens vaskemaskine er gigantisk

Slut med tør hud, kløende øjne og kruset hår

Stilfuld, men upraktisk