TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
PÅSKE-TILBUD 6 uger for 6 kroner

TEST: Duux Beam Smart 2

Behøver ikke at skamme sig

Testens dyreste luftfugter kommer fra Duux, og hvad angår udseendet, har den intet at skamme sig over. Hvordan det går med resten, må tiden vise.

Af / 10/02/2025 - 08:58
Duux Beam Smart 2

Home mener

  • Stilfuld. Fylder kun lidt. Praktisk med fjernbetjening
  • Plastikagtig. Prisen er høj. Man kan ikke se vandstanden. Kan ikke manøvre med selve enheden.

Luftfugteren Duux Beam smart 2 er en luftfugter, der er designet til at stå på gulvet. Den er slank, høj, cylindrisk og fylder ikke meget. Ligesom de andre i testen har den selvfølgelig brug for plads til at sprede sin damp. Mit eksemplar er sort, men den fås også i hvid.

Duux BeamSmart 2 helhet
Når den er samlet og på plads, er Duux Beam smart 2-luftfugteren en relativt flot kreation og har ikke noget at skamme sig over. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

Udpakning og opstart

Min første refleksion er, at luftfugteren er lidt klodset. Enheden består af flere dele. En bund, hvor displayet er placeret, og hvor fjernbetjeningen også har sin plads. På denne del stabler jeg selve vandtanken, og oven på vandtanken placerer jeg først et gennemsigtigt tyndt plastlåg med huller i, som jeg hælder vandet i, og til sidst et helt dæksel.

Duux Beam smart 2 delar
Delene er lidt plastikagtige, men de er nemme at samle. Den store cylinder til højre er vandtanken. Vandfilteret er monteret i den nederste del, og pumpen er også placeret her. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

I pakken finder jeg et filter, men før jeg sætter det på plads, vil producenten have mig til at skylle det under rindende vand i fem (5!) minutter. I dagens samfund, hvor der tales meget om ikke at spilde jordens ressourcer, virker denne anmodning utrolig forældet.

Læs også DUEL: IKEA Praktlysing E2102 vs. OmniaBlinds Paris IKEA og OmniaBlinds har forskellige bud på et smart gardin tilsat musik og stemmestyring. Desværre indebærer det også benspænd, når hub, broer og trådløse protokoller skal ”tale” sammen – så hvad er klogest?

Duux-app’en

Den tilhørende app er både fleksibel og nem at bruge. Jeg kan blandt andet indstille min ønskede luftfugtighed, vælge dampens intensitet, sænke belysningen på skærmen, lave en tidsplan og indstille en timer. Jeg kan selvfølgelig også se den aktuelle luftfugtighed i appen.

Duux-Beam-smart-2-App-1 Duux-Beam-smart-2-App-2 Duux-Beam-smart-2-App-3
<
>
I Duux-app’en kan du foretage en masse indstillinger for at få luftrenseren til at fungere optimalt. Du kan blandt andet oprette en tidsplan, der gælder dag for dag, og indstille en timer. (Screenshot fra app)

Når jeg ikke er på min mobiltelefon, kan jeg også foretage de fleste indstillinger på fjernbetjeningen.

Annonce
Duux Beam Smart fjarrkontroll
Fjernbetjeningen har en god størrelse, som gør, at den ikke er så let at miste. Med den kan man gøre næsten alt, hvad der kan gøres i app’en. Når den ikke er i brug, kan den opbevares på sin plads, der er integreret i bunden. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

Sådan bruges og styres den

Luftfugteren skal kunne håndtere et rum på ca. 40 kvadratmeter, og for at dobbelttjekke resultatet og spredningen af luftfugtigheden placerer jeg Airthings View Plus et stykke væk. Efter et par timer sikrer jeg mig, at luftfugteren har nået den ønskede luftfugtighed, og jeg kan også se på min Airthings, at fugtigheden er steget, også der hvor den står.

Duux Beam anga
På toppen er der en lille dyse, hvor dampen kommer ud. Designet er sådan, at det nok ikke er meningen, at man skal kunne justere retningen – selv om det er muligt. (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

Duux Beam smart 2 har et display, men det er ikke en berøringsskærm, som jeg kan ændre indstillinger på. Jeg er nødt til at bruge fjernbetjeningen eller den tilhørende app. Der er heller ikke nogen specifik nattilstand, men man skal bare slukke lyset, dæmpe displayet og vælge lav dampintensitet, så er den klar til natten.

Duux Beam smar 2 fot
Basen er pæn og stabil, og på undersiden af selve enheden er der belysning (som kan slås fra). (Foto: Åsa Warme Hallén/L&B Home)

Desværre er der ingen indikator for den aktuelle vandstand, og det synes jeg er lidt ærgerligt.

Det kræver ikke den store indsats at rengøre Duux Beam smart 2 og fylde vand på, selv om vandtankens lange, smalle form gør det lidt mere udfordrende. I brugsanvisningen står der faktisk ikke, at vandtanken skal rengøres, kun at jeg skal skifte vand hver tredje dag for at forhindre vækst af mikroorganismer og spredning af dem med dampen. Men jeg vælger at være på den sikre side og skrubbe overfladen.

Konklusion

Luftfugteren Duux Beam smart 2 er den dyreste i testen, og selv om der som altid er udviklingspotentiale, er den nem at bruge, og den gør absolut arbejdet med at tilføre den ønskede mængde fugt til hjemmet. Hvis du har brug for en gulvstående luftfugter og har pengene, er dette et oplagt valg.

Karakter
Duux Beam Smart 2
Premium

Også i denne test:

Smartmi Rainforest SM1019

Din egen regnskov

Det er meningen, at Smartmi Rainforest-luftfugteren skal minde brugeren lidt om en ”langsom regnvejrsdag i skoven”. Jeg må sige, at det lyder ret hyggeligt.

Pris. Indikator for vandstand. Stilfuld.
Ikke muligt at lave tidsplan.
Læs hele testen

Wilfa Dew humidifier HU1A-430C

Et rigtigt kraftværk

Trods sin størrelse er denne luftrenser et rigtigt kraftværk med mange gode funktioner.

Kan håndtere et stort areal.
Mangler indikator for vandstand. Ikke muligt at lave tidsplan.
Læs hele testen

Levoit OasisMist 1000S

Unødigt kompliceret

Denne luftfugter kræver lidt mere arbejde end de andre i testen. Både før jeg overhovedet kommer i gang, og derefter for at holde den frisk. Er den det værd?

Indikator for vandstand. Fjernbetjening
Plastik. Mange dele. Føles ikke helt færdig.
Læs hele testen

Philips Air humidifier 5000

Funktion før stil

Selvfølgelig er funktion vigtigere end udseende, men det gør ikke noget, hvis et produkt, der skal være synligt i hjemmet, er en smule stilfuldt. Her har Philips lidt af en udfordring, synes jeg.

Indikator for vandstand. Mange indstillingsmuligheder.
Udseendet.
Læs hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Journalist. Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

TILBUD - 49 kr første måned

Fuld adgang til alt LB+ indhold

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

LB+ Total 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold i 6 måneder

49 kr / første mnd
108 kr / mnd
108 kr / mnd
Med LB+ får du:
  • Adgang til mere end 7.800 produkttests!
  • Store rabatter hos vores partnere i LB+ Advantage Club
  • Ugentlige nyhedsbreve med de seneste nyheder
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Magsinet digitalt – ny udgave hver måned
  • Deaktivering af annoncer
  • L&B+ Video – kom med L&B-redaktionen bag kulisserne, på de store tech-messer og meget mere!

En smart moppe som faktisk fungerer

Hovedrengøring med ambitioner

Stædig og stokdøv

Minimalistisk kølefryseskab

Smart app former frisuren

Rigtig smart overvågningskamera

Kombinationen af høj sugekraft, pænt design og AI er en vinder

Maskinen til den helt store familie

Fuld kontrol både dag og nat

Sæt liv i stuen med farver og striber

God ledningsfri allround-støvsuger

Den mindste kapselmaskine på markedet?