Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Panasonic HTB520

God, enkel og billig

Panasonic HTB520 er en soundbar med trådløs subwoofer til dit tv. Produktet er til dig, der vil have bedre lyd, end din fladskærm kan tilbyde, og det er både godt, enkelt og billigt. Det er jo hele tre ting!
Lyd & Billede mener
Understøtter ARC og 3D pass-through God lyd for små penge
Subwooferen tiltrækker fedtede fingre Mangler en EQ
Specifikationer
  • Output: 2.1 kanaler med separat subwoofer, 240 W (2 x 60 W + 120 W)
  • Forbindelser: HDMI ind, HDMI ud, IR, Optical ind
  • Dolby Digital
  • DTS
  • 3D HD-kompatibel
  • PCM-input via HDMI
  • Clear Mode Dialogue
  • ARC
  • Trådløs subwoofer
  • Mål og vægt: 1018 x 75 x 44 mm/2,5 kg (front); 180 x 408 x 306 mm/5,2 kg (subwoofer)

Min stue er ikke den største i universet, så jeg er lige i målgruppen for produkter a la den nye HTB520 soundbar fra Panasonic. Jeg har nemlig svært ved at få plads til et rigtigt hjemmebio-lydsystem med satellit-højtalere, og så er løsningen med en bar, der kan sidde over eller under tv’et suppleret med en subwoofer, faktisk ideel.

Undgå kabelsalat
Panasonic HTB520 er et 2.1 system, hvilket betyder, at den har to kanaler samt en subwoofer. Subwooferen forbindes trådløst til selve soundbaren, så man slipper for at trække kabler tværs over stuegulvet. Systemet understøtter 3D pass-through. Det betyder, at man kan sende et 3D-signal fra en 3D Blu-ray-afspiller, hvorefter soundbaren kun tager lyd fra signalet og sender 3D-billedet videre til en 3D-fladskærm. Tidligere har man været nødsaget til at forbinde både soundbar og tv til Blu-ray-afspilleren.

Selve soundbaren har Audio Return Channel, så du kan nøjes med at trække et enkelt HDMI-kabel mellem dit tv og højtalerne, og så kommer lydsignalerne fra tv’et, uanset hvilken kilde der leverer lyden. Understøtter dit tv ikke ARC, kommer du til at skifte kabler ret tit, eftersom HTB520 kun har én HDMI-port til tilslutning af eksterne lydkilder som f.eks. en Blu-ray-afspiller.

Markant forbedring
Lyden kan naturligvis ikke følge med den kvalitet og ydelse, du får ud af et dedikeret 5.1-system, men i forhold til de ganske små højtalere, som det er de fleste fladskærmes skæbne at måtte nøjes med, er Panasonics soundbar en markant forbedring. Subwooferen giver en god bas, der forplanter sig fint gennem gulvet, og især til musik er HTB520 god med klare mellemtoner og en høj diskant, der ikke forvrænger. Det er dog en skam, at jeg ikke kan indstille lyden på nogen måde.

God til prisen
Til prisen er Panasonic HTB520 et godt køb og i øvrigt så let at sætte op, at der ikke går mere end fem minutter, fra du er kommet hjem med de to kasser, der huser henholdsvis soundbar og subwoofer, til du kan hygge dig i sofaen med noget, der ligner biograflyd, mens du ser dine yndlingsserier eller -film.

Annonce
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.