Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Kazam Tornado 348

Ikke engang stiv kuling

Kazam Tornado 348 kan ikke både blæse og have mel i munden.

Skrevet af / 12/12/2014 - 01:48
Kazam Tornado 348
Peter Gotschalk

Da vi så Kazam Tornado 348 første gang i efteråret 2014, blev vi imponerede over, hvor let (95,5 g) og tynd (5,15 mm) den var, men at telefonen, der nu er tilgængelig via Kazams egen hjemmeside til en vejledende udsalgspris på 2.500 kroner, ikke ville komme med 4G/LTE gjorde os skeptiske. Kazam siger, at det er et nødvendigt kompromis, når nu målet har været at lancere verdens slankeste smartphone (næsten i hvert fald), men efter endt test er vi stadig ikke overbevist.

DSC01475

Til præcis samme pris kan man købe en Honor 6, som både har 4G/LTE, større skærm med Full HD-opløsning og så mulighed for at udvide hukommelsen med microSD-kort. Så kan vi altså godt leve med, at Honor 6 er et par millimeter tykkere end Kazam Tornado 348.

Garanti og service
Mobilproducenten Kazam blev grundlagt i 2013 af et par tidligere HTC-medarbejdere. Firmaet satser på billige smartphones og god kundeservice, hvilket bl.a. giver sig udslag i en 12 måneders skærmgaranti, så man kan få udskiftet telefonens glasfront gratis én gang i løbet af det første år, hvis man skulle komme til at smadre den. Derudover kommer alle Kazams telefoner med den såkaldte Rescue-app, som tillader fjernsupport via chat.

Begge dele er en glimrende idé, og hvis man betragter den forbedrede skærmgaranti og den hurtige supportmulighed som vigtige kriterier ved mobilkøb, kan det være en god ide at overveje at købe Tornado 348. Ellers bør man måske kigge sig om efter en anden mobil, som giver mere for pengene.

Lyd, skærm og ydelse
Tornado 348 er ganske rigtig meget let og slank, og designet fejler ikke noget. Både for- og bagside er fremstillet af Gorilla Glass, mens rammen er i aluminium. I benchmark-test klarer telefonen sig for så vidt rimeligt – hhv. 438 (single-core) og 2.370 point (multi-core) i Geekbench 3 – men i daglig brug oplever vi, at apps er længe om at starte, og både store apps (som racerspillet Asphalt 8) og mere almindelige (som Facebook og Instagram) kører knap så hurtigt og glidende, som vi kunne have ønsket. Skærmbilledet er pænt og skarpt, men skærmen er ikke lysstærk. Farvepaletten er mudret og især den hvide farve lider under en smule gulstik.
Lydkvaliteten er absolut ikke godkendt. Nuvel, Tornado 348 byder på rigelig med volumen, men lydbilledet er mudret, og tonerne overstyrer både i de lave og højeste frekvensområder.

Kazam-Tornado-348-1024x576-733a164a1ee9a9aa

Sidst, men ikke mindst, så kommer Tornado kun med 16 gigabyte lagerplads, som vel at mærke ikke kan udvides. Man skal ikke installere mange spil og tage ret mange billeder eller videoer, før pladsen slipper op.

Konklusion
Kazam Tornado 348 blæser ikke så kraftigt, som navnet antyder. Vi vil snarere kalde den en mild brise. Den er velbygget, let og slank, så designet og kvalitetsoplevelsen fejler ikke noget, men man må undvære mulighed for 4G/LTE, og lagerpladsen er kun på 16 gigabyte.

Til præcis samme pris får man andre smartphones, hvor man ikke tvinges til at indgå disse kompromisser. Skærmen er godkendt, men heller ikke mere. Lynhurtig er den ikke, men værst er lydkvaliteten. Er man glad for at lytte til musik med sin smartphone, skal man styre en stor bue uden om Tornado 348.

Home mener

Glasgaranti og mulighed for straks-support via mobil-app. Velbygget og MEGET slank og let. Ingen 4G/LTE og kun 16 gigabyte lager, der ikke kan udvides. Ydelse og skærmkvalitet imponerer ikke, men lydkvaliteten er decideret skrækkelig.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung er i fare for at Motorola overhaler indenom

Huawei Honor er tilbage!

Større og hurtigere

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Scroll to Top