Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Samsung Galaxy A52 5G

Bedste kamera i mellemklassen

Samsung Galaxy A52 5G er næsten et rent pletskud fra den sydkoreanske producent, som stort set har haft held med at finde den rigtige balance mellem pris og funktionalitet.

Publiceret 04/06/2021 - 09:57
Samsung Galaxy A52 5G
Peter Gotschalk

Med sit kompakte og robuste design – og ikke mindst den matte bagside, som er helt og aldeles uimodtagelig for fingeraftryk – er Samsung Galaxy A52 5G ved første øjekast en rigtig lækkerbisken. Og det bidrager kun til det positive indtryk, at kameramodulet og resten af bagsiden er støbt i det samme stykke plastic, så kameraet bliver en så integreret del af den samlede konstruktion som muligt.

I det hele taget er der meget lidt negativt at sige, om Galaxy A52 5G. Mobilen er forsynet med en særdeles glimrende skærm af typen Super AMOLED, der både byder på 120 Hz opdateringsfrekvens (som en af de eneste mobiler på markedet i denne prisklasse) og en fin opløsning på 2400 x 1080 pixel (FHD+). Skarpheden er i top, og farvepaletten er dynamisk med god kontrast, mens også lysstyrken er absolut godkendt.

De indbyggede stereohøjttalere leverer et fint lille lydbillede, som af naturlige årsager må undvære tyngde, men alligevel er til at leve med.

Kun mobilens ydelse forhindrer den i at blive testvinder. Specielt når Samsung Galaxy A52 5G tilmed er et par hundrede kroner dyrere end den konkurrent, som endte med at løbe med sejren.

Det bidrager til det positive indtryk af Galaxy A52 5G, at kameramodulet og resten af bagsiden er støbt i det samme stykke plastic, så kameraet bliver en så integreret del af den samlede konstruktion som muligt. (Foto: Samsung)

Under skærmen sidder en Snapdragon 750G-processor, som helt klart er god nok til de fleste og leverer fine resultater i vores benchmark-tests, men dog må se sig slået ret så eftertrykkeligt af Xiaomi Mi 11 Lite 5G, der kommer med den nyere og væsentlig hurtigere Snapdragon 780G under motorhjelmen.

Dertil kommer, at Galaxy A52 5G som den eneste smartphone i denne test ikke har nogen dedikeret spiltilstand, hvilket gør, at vi oplever lidt mere hakken i store spil som Asphalt 9 med Samsungs mobil end med nogen anden smartphone i testen.

Dog skal det siges, at hvis man har omkring 3.000 kroner på sit budget til en smartphone, og kameraet er den vigtigste parameter, så bør man nok alligevel overveje Samsung Galaxy A52 5G. Den har nemlig arvet en del af kamerateknologien fra de dyrere modeller i Galaxy S21-serien, og målt på kameraet alene er Galaxy A52 5G det bedste valg blandt de fire mobiler, vi har testet i denne omgang.

Således leverer Galaxy A52 5G de flotteste billeder i testen. Billeder taget med ultravidvinkelobjektivet bliver skarpe og byder på en naturlig farvegengivelse, og også vidvinkelbilleder og makrobilleder klarer Samsung bedre end konkurrenterne. Også portrætbilleder taget med frontkameraet bliver gode med det helt rigtige kontrastniveau samt forhold mellem lys og skygger i billedet.

SamsungGalaxyA52_ultravidvinkel samsunggalaxya525g_selfie samsunggalaxya52_5g_makro
<
>
Af alle mobiler i denne gruppetest af smartphones i mellemklassen tager Samsung Galaxy A52 5G de skarpeste og mest naturtro billeder, også med ultravidvinkelobjektivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Samsung Galaxy A52 5G er blandt de bedste smartphones i sin klasse. Kameraet er testens bedste, og mobilen er også den eneste med en skærmopdateringsfrekvens på 120 Hz, hvilket giver en virkelig blød og lækker brugeroplevelse.

Desværre er det ikke den allernyeste processorteknologi, der sidder bag skærmen, og selv om det er til at leve med, så er det ikke helt i samklang med prisen, som er den højeste blandt de fire mellemklassemobiler, vi har testet i denne omgang.

Karakter
Samsung Galaxy A52 5G
Basic

Home mener

Fremragende kamera, som er testens bedste. Derudover flot skærm med fin farvegengivelse og en opdateringsfrekvens på 120 Hz. Mangler dedikeret spiltilstand og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avancerede processorteknologi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Android-flagskibe i tvekamp

God startmodel

Trods fantastisk kamera: Xiaomis nye topmobil rammer ikke plet

OnePlus tilbage til rødderne

Til den aktive

Den perfekte kombination

Scroll to Top