Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt købe

OnePlus Nord N10 5G er absolut godkendt til prisen. Men man skal være typen, der skruer ned for skærmens lysstyrke og ikke bruger kameraet vildt meget.

Skrevet af / 04/06/2021 - 09:57
OnePlus Nord N10 5G
Peter Gotschalk

I sommeren 2020 lancerede OnePlus mobilen OnePlus Nord, som har været en kæmpe succes for den fremadstormende kinesiske teknologivirksomhed. Derfor var det ikke nogen stor overraskelse, da Nord-serien få måneder senere blev udvidet med flere smartphones, herunder OnePlus Nord N10 5G, som vi endelig har fået på testbænken.

Mobilen kommer med 6,49 tommers skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens og FHD+ opløsning. Processoren er fra Qualcomm, og der er tale om en Snapdragon 690 med ottekerners CPU og 5G-understøttelse. Dertil kommer 6 gigabyte RAM og 128 gigabyte indbygget lager, som kan udvides ved hjælp af eksternt hukommelseskort. Batteriet er på 4300 mAh og understøtter OnePlus’ Warp Charge 30T hurtigopladning.

På bagsiden sidder fire kameralinser, herunder et primært kamera på 64 megapixel samt et ultravidvinkelobjektiv på 119 grader. Frontkameraet er på 16 megapixel.

Designmæssigt virker mobilen solid, og den er behagelig at holde i hænderne på grund af de afrundede kanter. Desværre er bagsiden blank og samler derfor på fingeraftryk, som vi andre samler på frimærker eller P-bøder.

OnePlus Nord N10 5G kommer med 6,49 tommers skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens og FHD+ opløsning. På bagsiden sidder fire kameralinser, herunder et primært kamera på 64 megapixel samt et ultravidvinkelobjektiv på 119 grader. (Foto: OnePlus)

Skærmen på forsiden byder på 90 Hz opdateringshastighed og en god opløsning, men lysstyrken er ikke den højeste, og skærmbilledet mangler kontrast. Mobilen har indbyggede stereohøjttalere, men lyden er slet ikke i samme klasse, som vi ellers kender det fra OnePlus’ high-end-mobiler såsom OnePlus 9 Pro.

Ydelsen er middelmådig, men OnePlus Nord N10 5G klarer dog en batterilevetid på over ti timer i vores benchmark-test, hvilket er ret godt gået. Især taget i betragtning, at mobilen også understøtter 30 watt hurtigopladning og sågar kommer med en tilsvarende oplader i æsken. Spil kører også flydende takket være den dedikerede spiltilstand, der sågar har sin egen app.

OnePlus er til gengæld ikke just kendt for deres fremragende mobilkameraer, og Nord N10 er ingen undtagelse. I modsætning til Motorola Moto G50 kommer Nord N10 med ultravidvinkel, men de resulterende billeder bliver flade og uskarpe.

Det primære 64 megapixel objektiv tager derimod fine billeder, og frontkameraet leverer decideret glimrende portrætbilleder med bokeh-effekt. Desværre er den dedikerede makrolinse ikke den bedste, vi har set, for kameraets makrobilleder bliver uskarpe og mørke.

OnePlusN10_ultravidvinkel OnePlusN10_makro OnePlusN10_selfie
<
>
Dette portrætbillede taget ned mobilens 16 megapixel frontkamera, er OnePlus Nord N10 5G til gengæld sluppet godt fra. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

OnePlus Nord N10 5G er en god smartphone med et par klare fortrin. Hertil hører den gode batterilevetid, hurtigopladning og god ydelse. At skærmen kommer med 90 Hz opdateringsfrekvens, er heller ringe til prisen.

Desværre er skærmbilledet ikke det mest skarpe og lysstærke, vi har set, og Nord N10 5G lider lidt under, at OnePlus ikke er superdygtige til at bygge mobilkameraer.

Karakter
OnePlus Nord N10 5G
Basic

Home mener

God skærmopløsning, fremragende batterilevetid og understøttelse af 30 watt hurtigopladning. Spil kører flydende takket være dedikeret spiltilstand. Skærmens lysstyrke er ikke den bedste, og den blanke bagside samler på fingeraftryk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilleder bliver særlig gode.

Også i denne test:

Fire 5G-smartphones i mellemklassen

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunde til at købe Motorola Moto G50. Okay, måske tre. Men så heller ikke mere.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack-stik og dedikeret spiltilstand.
Elendig skærm med lav opløsning og svag lysstyrke. Ingen stereohøjttalere, tyndt lydbillede, middelmådig ydelse, og både det primære kamera og frontkameraet tager dårlige billeder.
Læs hele testen

Samsung Galaxy A52 5G

Bedste kamera i mellemklassen

Samsung Galaxy A52 5G er næsten et rent pletskud fra den sydkoreanske producent, som stort set har haft held med at finde den rigtige balance mellem pris og funktionalitet.

Fremragende kamera, som er testens bedste. Derudover flot skærm med fin farvegengivelse og en opdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikeret spiltilstand og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avancerede processorteknologi.
Læs hele testen

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukendte mester

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan meget vel blive en mobil, der kommer til at være på alles læber.

Smuk skærm kombineret med god lyd, ultralet design og høj kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens indiskutabelt højeste ydelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skønhedsidealer end de fleste vestlige brugere. Batteriet kunne godt have holdt strøm en smule længere.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Ikonisk mobil er tilbage

Samsung er i fare for at Motorola overhaler indenom

Huawei Honor er tilbage!

Større og hurtigere

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Scroll to Top