Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 11Deltag

TEST: OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt købe

OnePlus Nord N10 5G er absolut godkendt til prisen. Men man skal være typen, der skruer ned for skærmens lysstyrke og ikke bruger kameraet vildt meget.

Skrevet af / 04/06/2021 - 09:57
OnePlus Nord N10 5G
Peter Gotschalk

I sommeren 2020 lancerede OnePlus mobilen OnePlus Nord, som har været en kæmpe succes for den fremadstormende kinesiske teknologivirksomhed. Derfor var det ikke nogen stor overraskelse, da Nord-serien få måneder senere blev udvidet med flere smartphones, herunder OnePlus Nord N10 5G, som vi endelig har fået på testbænken.

Mobilen kommer med 6,49 tommers skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens og FHD+ opløsning. Processoren er fra Qualcomm, og der er tale om en Snapdragon 690 med ottekerners CPU og 5G-understøttelse. Dertil kommer 6 gigabyte RAM og 128 gigabyte indbygget lager, som kan udvides ved hjælp af eksternt hukommelseskort. Batteriet er på 4300 mAh og understøtter OnePlus’ Warp Charge 30T hurtigopladning.

På bagsiden sidder fire kameralinser, herunder et primært kamera på 64 megapixel samt et ultravidvinkelobjektiv på 119 grader. Frontkameraet er på 16 megapixel.

Designmæssigt virker mobilen solid, og den er behagelig at holde i hænderne på grund af de afrundede kanter. Desværre er bagsiden blank og samler derfor på fingeraftryk, som vi andre samler på frimærker eller P-bøder.

OnePlus Nord N10 5G kommer med 6,49 tommers skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens og FHD+ opløsning. På bagsiden sidder fire kameralinser, herunder et primært kamera på 64 megapixel samt et ultravidvinkelobjektiv på 119 grader. (Foto: OnePlus)

Skærmen på forsiden byder på 90 Hz opdateringshastighed og en god opløsning, men lysstyrken er ikke den højeste, og skærmbilledet mangler kontrast. Mobilen har indbyggede stereohøjttalere, men lyden er slet ikke i samme klasse, som vi ellers kender det fra OnePlus’ high-end-mobiler såsom OnePlus 9 Pro.

Ydelsen er middelmådig, men OnePlus Nord N10 5G klarer dog en batterilevetid på over ti timer i vores benchmark-test, hvilket er ret godt gået. Især taget i betragtning, at mobilen også understøtter 30 watt hurtigopladning og sågar kommer med en tilsvarende oplader i æsken. Spil kører også flydende takket være den dedikerede spiltilstand, der sågar har sin egen app.

OnePlus er til gengæld ikke just kendt for deres fremragende mobilkameraer, og Nord N10 er ingen undtagelse. I modsætning til Motorola Moto G50 kommer Nord N10 med ultravidvinkel, men de resulterende billeder bliver flade og uskarpe.

Det primære 64 megapixel objektiv tager derimod fine billeder, og frontkameraet leverer decideret glimrende portrætbilleder med bokeh-effekt. Desværre er den dedikerede makrolinse ikke den bedste, vi har set, for kameraets makrobilleder bliver uskarpe og mørke.

OnePlusN10_ultravidvinkel OnePlusN10_makro OnePlusN10_selfie
<
>
Dette portrætbillede taget ned mobilens 16 megapixel frontkamera, er OnePlus Nord N10 5G til gengæld sluppet godt fra. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

OnePlus Nord N10 5G er en god smartphone med et par klare fortrin. Hertil hører den gode batterilevetid, hurtigopladning og god ydelse. At skærmen kommer med 90 Hz opdateringsfrekvens, er heller ringe til prisen.

Desværre er skærmbilledet ikke det mest skarpe og lysstærke, vi har set, og Nord N10 5G lider lidt under, at OnePlus ikke er superdygtige til at bygge mobilkameraer.

Karakter
OnePlus Nord N10 5G
Basic

Home mener

God skærmopløsning, fremragende batterilevetid og understøttelse af 30 watt hurtigopladning. Spil kører flydende takket være dedikeret spiltilstand. Skærmens lysstyrke er ikke den bedste, og den blanke bagside samler på fingeraftryk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilleder bliver særlig gode.

Også i denne test:

Fire 5G-smartphones i mellemklassen

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunde til at købe Motorola Moto G50. Okay, måske tre. Men så heller ikke mere.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack-stik og dedikeret spiltilstand.
Elendig skærm med lav opløsning og svag lysstyrke. Ingen stereohøjttalere, tyndt lydbillede, middelmådig ydelse, og både det primære kamera og frontkameraet tager dårlige billeder.
Læs hele testen

Samsung Galaxy A52 5G

Bedste kamera i mellemklassen

Samsung Galaxy A52 5G er næsten et rent pletskud fra den sydkoreanske producent, som stort set har haft held med at finde den rigtige balance mellem pris og funktionalitet.

Fremragende kamera, som er testens bedste. Derudover flot skærm med fin farvegengivelse og en opdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikeret spiltilstand og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avancerede processorteknologi.
Læs hele testen

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukendte mester

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan meget vel blive en mobil, der kommer til at være på alles læber.

Smuk skærm kombineret med god lyd, ultralet design og høj kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens indiskutabelt højeste ydelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skønhedsidealer end de fleste vestlige brugere. Batteriet kunne godt have holdt strøm en smule længere.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Scroll to Top