Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

: ASUS MeMo Pad FHD 10

Den rigtige balance

ASUS beviser med MeMo Pad FHD 10, at de godt kan lave mellemklasse-produkter, der giver smæk for skillingen.

Skrevet af / 11/10/2013 - 10:48
ASUS MeMo Pad FHD 10
Peter Gotschalk

Intel er ved at gøre deres hoser grønne på et tablet-marked, der ellers er domineret af Qualcomms Snapdragon-processorer. Men denne ASUS-tablet har fået “Intel Inside”, og det fungerer ganske glimrende. MeMo Pad FHD 10 er ikke en konkurrent til ASUS’ egen serie af Transformer Pad-tablets, som dels er meget dyrere og dels kommer med mulighed for docking med mobilt tastatur. I stedet er der tale om et rent tablet-produkt, der kan konkurrere med f.eks. Samsungs Galaxy Tab-serie eller Sonys spritnye Xperia Tablet Z.

For præcis et år siden kronede vi ASUS som kongen af Android-tablets på grund af Transformer Pad Infinity, men i år er denne uofficielle pris gået til Sony for Xperia Tablet Z. Og MeMo Pad FHD 10 prøver da heller ikke at gøre hverken fætter Pad Infinity eller Sony Xperia Tablet Z rangen stridig. I stedet er der her tale om et klart mellemklasse-produkt, som koster en del mindre end de førnævnte “konger”, men alligevel kan præstere ud over det acceptable.

Den rigtige balance
ASUS har nemlig ramt præcis den rigtige balance med MeMo Pad FHD 10. Skærmen er ikke af samme Super IPS+ type, som Transformer Pad Infinity var udstyret med, men der er dog tale om en IPS-skærm med gode, klare farver, en glimrende betragtningsvinkel og en pænt høj opløsning på 1920 x 1200 pixel.

Lydkvaliteten er decideret fremragende. Både de eksterne stereohøjttalere og tilsluttede hovedtelefoner leverer et ordentligt lydbillede, der især egner sig godt til film og spil. Begge dele ser forbandet godt ud på føromtalte skærm, selv om vi oplever en smule lag, da vi tester med vores yndlings-testspil, first-person shooteren ShadowGun. Dog ikke mere, end at det er til at leve med.

Benchmark
I den syntetiske Browsermark 2.0 benchmark-test når vi en score på 1.843, hvilket kun er er en smule mindre end Sonys Xperia Tablet Z, men en del mindre end iPad 4, som både i den syntetiske test (Browsermark 2.0 score på 2.318) og i daglig brug er markant hurtigere end MeMo Pad FHD 10. Og selv om der sidder en Atom-processor fra Intel bag skærmen, er ASUS MeMo Pad heller ikke ligefrem noget atomkraftværk med en Geekbench-score på kun 1.168. Til sammenligning scorede Sony Xperia Tablet Z næsten det dobbelte (2.014), mens Googles Nexus 10-tablet stryger forbi som en lyntog med en Geekbench 2 score på 2.512.

Dermed ikke sagt, at ASUS MeMo Pad FHD 10 føles langsom i det daglige eller er længe om f.eks. at starte apps eller skifte mellem menuer og hjemmeskærme. Der er bare ikke helt så meget gods i Intels dual-core processor som i de quad-core processorer, der er blevet standard i de dyrere high-end Android tablets.

Konklusion
Med MeMo Pad FHD 10 har ASUS skabt et mellemklasse tablet-produkt, hvor der er sparet de rigtige steder, og det endelige resultat er rigtig godt til prisen. Den er især god til musik, spil og film, da lydkvaliteten er særdeles glimrende og skærmen af typen IPS, som har klare farver og en god betragtningsvinkel. Intel-processoren er ikke den kraftigste, men den gør det nødvendige arbejde, og på intet tidspunkt virker ASUS MeMoPad FHD 10 langsom.

Vi slutter med at give totalkarakteren 5, hvor det sidste point gives for forholdet mellem pris og kvalitet.

Home mener

Fremragende lydkvalitet God til prisen Scorer ikke højt i syntetiske tests

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Farvel Lightning-stik!

Scroll to Top