Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Apple iPad Air (2020)

Bedste iPad Air til dato

Apples nyeste iPad Air kombinerer let og elegant design med monsterstærk ydelse.

Skrevet af / 18/11/2020 - 12:28
Apple iPad Air (2020)
Peter Gotschalk

Den nye iPad Air har fået nyt “gammelt” design. Med sine skarpe linjer og kanter kombineret med afrundede hjørner ligner den nemlig en forvokset udgave af iPhone 4 og iPhone 5 – to klassiske mobiler, der i sin tid stod for noget af det mest ikoniske Apple-design nogensinde. Det er en kraftig forbedring i forhold til sidste års iPad Air, der måtte nøjes med et mere gammeldags design inklusive en meget bred skærmramme.

Apples nyeste tablet har fået en Liquid Retina-skærm på 10,9 tommer (med en opløsning på 2360 x 1640 pixel svarende til 264 ppi), og den er i modsætning til forgængerens skærm stort set rammeløs.

2020-versionen af iPad Air kommer i hele fem forskellige farver – sølv, space grey, rosa guld, grøn og himmelblå. (Foto: Apple)

For alligevel at få plads til Touch ID fingeraftrykslæseren, som før var bygget ind i den runde hjemknap på iPad’ens forside, har Apple bygget den ind i power-knappen, ligesom den nyeste iPad Air nu har indbyggede stereohøjttalere, som er blevet placeret horisontalt. På den måde får man god stereolyd, ligegyldigt om man spiller spil eller ser video på sin tablet.

I øvrigt er skærmens billedkvalitet ganske glimrende. Farvegengivelsen er god og tilpasses det omgivende lys, og med en lysstyrke på omtrent 500 nit kan iPad Air bruges både ude og inde. Det er imponerende for en IPS-skærm, selv om vi dog stadig er et stykke fra OLED-niveau.

Under skærmen sidder Apples seneste og mest kraftfulde processor til dato, A14 Bionic, som er hele to generationer over den processor, der sidder i selv den nyeste iPad Pro-model – og identisk med de processorer, der sidder i Apples nye iPhone 12-mobiler.

For at få plads til Touch ID fingeraftrykslæseren, som før var bygget ind i den runde hjemknap på iPad’ens forside, har Apple bygget den ind i power-knappen. (Foto: Apple)

A14 Bionic er en 5 nm chip, hvilket ifølge Apple giver plads til et hidtil uset antal transistorer. Det gør den nye iPad Air 40 procent hurtigere end forgængeren, hvilket vores benchmark-tests også bekræfter. Specielt i Geekbench 5-testen imponerer iPad Air med det bedste single-core-resultat, vi nogensinde har opnået med en mobil enhed.

Det lækre design og den høje ydelse til trods er den nye iPad Airs største fortrin alligevel iPadOS (nu i version 14) og hele Apples økosystem af tablet-egnede apps. Siden 2019 har Apple nemlig adskilt iPads styresystem, iPadOS, fra det mobile iOS. Det har bl.a. betydet forbedrede muligheder for multitasking – både mellem forskellige apps og mellem flere dokumenter, som kan være åbne på én gang i samme app.

Filhåndteringen er også blevet forbedret – og mere “computeragtig” – ligesom Safari-browseren nu indlæser den fulde version af websider i stedet for mobiltilpassede versioner.

Widgets er en integreret del af iPadOS 14. (Foto: Apple)

Summa summarum er 2020-versionen af iPad Air den bedste af slagsen til dato. Den er meget tæt på at være lige så god som den noget dyrere iPad Pro, og hvis man allerede er Apple-bruger og vant til at begå sig i firmaets økosystem af apps og tjenester, er iPad Air faktisk det mest oplagte valg, hvis man er på udkig efter en tablet lige nu.

Vær dog opmærksom på, at det indtil nu kun er Apples iPhone 12-serie, der kommer med 5G. Ønsker man sig en tablet med 5G-hastigheder, må man se sig om efter et alternativ til iPad. Til gengæld understøttes den hurtige trådløse netværksprotokol Wi-Fi 6, så man i det mindste er sikret optimale betingelser derhjemme.

Karakter
Apple iPad Air (2020)
High End

Home mener

Kommer med Wi-Fi 6 samt A14 Bionic, som er den hurtigste mobilprocessor på markedet. Næsten rammeløs skærm med True Tone samt ikonisk Apple-design af høj kvalitet. De fleste apps findes i tablet-version til iPadOS. Selv om skærmen er god, er der tale om en IPS-skærm, som ikke når op på OLED-niveau. Kommer kun med stereohøjttalere. Understøtter ikke 5G.

Også i denne test:

Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G har den bedste skærm, vi har set på en tablet.

Fantastisk dynamisk skærm og overbevisende lyd. Elegant og slankt design, høj ydelse og understøttelse af både 5G og Wi-Fi 6. Dertil kommer Samsung DeX, der giver enestående produktivitetsmuligheder.
Nogle Android-apps findes ikke i en god tablet-version.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Scroll to Top