TEST: Apple iPad Air (2020)

Bedste iPad Air til dato

Apples nyeste iPad Air kombinerer let og elegant design med monsterstærk ydelse.
Karakter
Apple iPad Air (2020)
Lyd & Billede mener
Kommer med Wi-Fi 6 samt A14 Bionic, som er den hurtigste mobilprocessor på markedet. Næsten rammeløs skærm med True Tone samt ikonisk Apple-design af høj kvalitet. De fleste apps findes i tablet-version til iPadOS.
Selv om skærmen er god, er der tale om en IPS-skærm, som ikke når op på OLED-niveau. Kommer kun med stereohøjttalere. Understøtter ikke 5G.
Specifikationer
  • Operativsystem: iPadOS 14.1
  • Skærm: 10,9″ Liquid Retina IPS, 2360 x 1640
  • Processor: Apple A14 Bionic 5 nm hexa-core
  • Hukommelse: 4 GB RAM / 256 GB lager
  • Kameraer: 12 Mp f/1.8 + 7 Mp f/2.2
  • Trådløst: 4G/LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GPS, GNSS
  • Mål og vægt: 247,6 x 178,5 x 6,1 mm / 460 g
  • Batteri: 28,6 Wh
  • Web: apple.dk
Benchmarks

Vejl. pris 7499 Produktside
Annonce
Annonce
forfatter

Den nye iPad Air har fået nyt “gammelt” design. Med sine skarpe linjer og kanter kombineret med afrundede hjørner ligner den nemlig en forvokset udgave af iPhone 4 og iPhone 5 – to klassiske mobiler, der i sin tid stod for noget af det mest ikoniske Apple-design nogensinde. Det er en kraftig forbedring i forhold til sidste års iPad Air, der måtte nøjes med et mere gammeldags design inklusive en meget bred skærmramme.

Apples nyeste tablet har fået en Liquid Retina-skærm på 10,9 tommer (med en opløsning på 2360 x 1640 pixel svarende til 264 ppi), og den er i modsætning til forgængerens skærm stort set rammeløs.

2020-versionen af iPad Air kommer i hele fem forskellige farver – sølv, space grey, rosa guld, grøn og himmelblå. (Foto: Apple)

For alligevel at få plads til Touch ID fingeraftrykslæseren, som før var bygget ind i den runde hjemknap på iPad’ens forside, har Apple bygget den ind i power-knappen, ligesom den nyeste iPad Air nu har indbyggede stereohøjttalere, som er blevet placeret horisontalt. På den måde får man god stereolyd, ligegyldigt om man spiller spil eller ser video på sin tablet.

I øvrigt er skærmens billedkvalitet ganske glimrende. Farvegengivelsen er god og tilpasses det omgivende lys, og med en lysstyrke på omtrent 500 nit kan iPad Air bruges både ude og inde. Det er imponerende for en IPS-skærm, selv om vi dog stadig er et stykke fra OLED-niveau.

Under skærmen sidder Apples seneste og mest kraftfulde processor til dato, A14 Bionic, som er hele to generationer over den processor, der sidder i selv den nyeste iPad Pro-model – og identisk med de processorer, der sidder i Apples nye iPhone 12-mobiler.

Annonce
For at få plads til Touch ID fingeraftrykslæseren, som før var bygget ind i den runde hjemknap på iPad’ens forside, har Apple bygget den ind i power-knappen. (Foto: Apple)

A14 Bionic er en 5 nm chip, hvilket ifølge Apple giver plads til et hidtil uset antal transistorer. Det gør den nye iPad Air 40 procent hurtigere end forgængeren, hvilket vores benchmark-tests også bekræfter. Specielt i Geekbench 5-testen imponerer iPad Air med det bedste single-core-resultat, vi nogensinde har opnået med en mobil enhed.

Det lækre design og den høje ydelse til trods er den nye iPad Airs største fortrin alligevel iPadOS (nu i version 14) og hele Apples økosystem af tablet-egnede apps. Siden 2019 har Apple nemlig adskilt iPads styresystem, iPadOS, fra det mobile iOS. Det har bl.a. betydet forbedrede muligheder for multitasking – både mellem forskellige apps og mellem flere dokumenter, som kan være åbne på én gang i samme app.

Filhåndteringen er også blevet forbedret – og mere “computeragtig” – ligesom Safari-browseren nu indlæser den fulde version af websider i stedet for mobiltilpassede versioner.

Widgets er en integreret del af iPadOS 14. (Foto: Apple)

Summa summarum er 2020-versionen af iPad Air den bedste af slagsen til dato. Den er meget tæt på at være lige så god som den noget dyrere iPad Pro, og hvis man allerede er Apple-bruger og vant til at begå sig i firmaets økosystem af apps og tjenester, er iPad Air faktisk det mest oplagte valg, hvis man er på udkig efter en tablet lige nu.

Vær dog opmærksom på, at det indtil nu kun er Apples iPhone 12-serie, der kommer med 5G. Ønsker man sig en tablet med 5G-hastigheder, må man se sig om efter et alternativ til iPad. Til gengæld understøttes den hurtige trådløse netværksprotokol Wi-Fi 6, så man i det mindste er sikret optimale betingelser derhjemme.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G har den bedste skærm, vi har set på en tablet.

Fantastisk dynamisk skærm og overbevisende lyd. Elegant og slankt design, høj ydelse og understøttelse af både 5G og Wi-Fi 6. Dertil kommer Samsung DeX, der giver enestående produktivitetsmuligheder.
Nogle Android-apps findes ikke i en god tablet-version.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.