Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Lingo iRis

DAB-radio på iPhone

Ingen Iphone-modeller har radio indbygget. Til det har du brug for en app, eller Lingo iRis, som både er FM- og DAB-radio.

Skrevet af / 27/10/2011 - 20:26
Lingo iRis
Lasse Svendsen

Det lyder unægtelig fristende med FM, DAB og DAB+ radio i en og samme enhed. Det er nemlig, hvad man får i Lingo iRis, som også indeholder en genopladelig batteripakke, der klarer op til 80 timer med musik. Alt dette får man, hvis man downloader Lingo-app´en, som er nødvendig for at styre iRis-modulet. Så får man samtidig YouTube adgang, netradio og MP3-afspiller i app´en.

iRis lægger 69 gram til vægten på en iPhone og fordobler tykkelsen, men er formet, så den ligger godt i hånden og har hul til kameraet og blitzen på en iPhone 4. Batteriet kan lade iPhonen, eller man kan bruge det parallelt med iPhonens eget batteri og fordoble batteritiden. En USB-port bruges til at lade det integrerede batteri og en iPhone, og man kan koble hovedtelefoner til iRis-modulet, hvis man skal bruge FM- eller DAB-radioen. Ledningen bruges nemlig som antenne. Så kan man ikke benytte håndfri hovedtelefoner til at tale med folk, og fjernbetjeningen på hovedtelefonledningen vil ikke virke, når hovedtelefonerne er tilsluttet iRis.

Ringer telefonen må man tilslutte hovedtelefonerne i iPhone´ens minijackstik. Den integrerede MP-afspiller kan man godt glemme. Den fungerer kun, når man importerer fra mobilens musikbibliotek, og man kan ikke sortere musikken. Radioen stopper, når telefonen ringer, men starter ikke igen bagefter, og man kan ikke gøre andre ting på mobilen, mens Lingo-app´en kører. Knapperne på mobilen fungerer fint som volumenkontrol.

Konklusion
Hvis man har brug for et separat batteri til iPhone, koster en batteripakke, som man putter mobilen ned i, omkring 700 kroner. Så sådan set er Lingo iRis ikke speciel dyr, man får trods alt FM, DAB og DAB+ modtager, sammen med batteripakken for 200 kroner mere. Selv om lydkvaliteten ikke er den bedste, kan det være en god løsning for mange, som ønsker sig netop kombinationen DAB og bedre batteritid.

Lyd & Billede mener

FM og DAB Lader iPhone Mangelfuld funktionalitet Meget afhængig af optimale modtageforhold

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Scroll to Top