Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Skullcandy Mix Master

Værktøj til pladevendere og cd-ryttere

Neutral lyd og praktiske DJ-funktioner til en forholdsvis rimelig pris.

Skrevet af / 27/05/2015 - 06:00
Skullcandy Mix Master
John Alex Hvidlykke

Der er ingen mangel på “professionelle DJ-hovedtelefoner” med den ene eller den anden stjerne-DJ’s navn klistret på. Den fest vil amerikanske Skullcandy også deltage i. Hovedtelefonerne er opkaldt efter Mix Master Mike fra Beastie Boys, og samarbejdet om udviklingen tog angiveligt halvandet år, før resultatet endelig sad lige i skabet.

Store forhold
I DJ-hovedtelefonernes særlige parallelunivers er større ensbetydende med bedre. Det gælder især emballagen. Skullcandy Mix Master leveres i en stor, imponerende æske, hvor firmaets kranielogo åbner sig som en dobbeltdør. Blot for at afsløre en meget mindre bæretaske, der kun fylder en tredjedel af æsken. Og inde i tasken finder man et endnu mindre sæt hovedtelefoner.

Retfærdigvis er Mix Master stadig forholdsvis store med lækre, bløde kunstlæder-ørepuder og en bred, godt polstret hovedbøjle. Men de kunne med lethed have været solgt i en halvt så stor emballage.

Professionelle funktioner
Hovedtelefonerne er udstyret med funktioner, som skal gøre det lettere at bruge dem på scenen. En mute-knap på højre ørekop afbryder signalet, så man lynhurtigt kan tjekke, hvordan lyden er i salen, og ørekopperne kan hver især drejes væk fra øret, så man kan lytte videre med det ene øre, mens man lytter til publikums bifald eller andre optrædende. Når man drejer ørekoppen væk, sammenkobles signalet samtidig til mono, så man stadig kan følge med i det hele.

Endelig er der to medfølgende kabler: Et til brug med mobiltelefon udstyret med kontrol/mikrofon på kablet samt et kraftigt, spiralsnoet kabel med gevind, så kablet kan gøres urokkeligt fast i henholdsvis hovedtelefoner og 6,3 mm jack-adapter.

Redskab for remixere
Mange af de såkaldte DJ-hovedtelefoner er kun anvendelige til hjemmebrug. Konsumhovedtelefonerne har en bastung “klublyd” med stærkt dæmpet mellemtone, der minder om lyden på dansegulvet. Skal man selv skrue et hit sammen, er der brug for et neutralt redskab, hvor man kan høre alle detaljer i musikken lige godt.

Mix Master har skub på i bunden, men der er ikke det altdominerende bulder, som man finder visse steder. Mellemtonen er dejligt afbalanceret og fri for farvning. Det bedste er dog diskanten, som virker fri og let, og næsten får mig til at dreje hovedet for at se, hvad der sker bag mig, når der høres lyde fra omgivelserne på optagelsen.

LB_0515_Skullcandy_Mix Master_Matte Black_Mic 3_Stash_S6MMDM-030

Mix Master er med andre ord glimrende til remixere og DJ’s uden dog at være så nådesløst afslørende som mere kostbare studiehovedtelefoner. Hvad der trækker lidt ned, er at der kommer meget støj fra selve den mekaniske konstruktion. Støj fra kablet og knirken og knagen fra hovedbøjlen og de vridbare ørekopper ødelægger noget af følelsen af at stå med et professionelt produkt mellem hænderne.

Konklusion
Skullcandy Mix Master er lydmæssigt et rigtig godt og neutralt lydende arbejdsværktøj til en pris, der ikke kun er forbeholdt stjerne-DJ’s. Muligheden for at flippe den ene ørekop omkring og lytte videre med ét øre er andet og mere end en gimmick, hvis man beskæftiger sig professionelt med musik. Den mekaniske konstruktion burde dog dæmpes.

Lyd & Billede mener

Professionelle DJ-hovedtelefoner med god komfort og neutral lyd. De føles noget plasticagtige til prisen, og der er en hel del mekanisk støj.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top