Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Denon AH-D7100

Dyre luksus-hørebøffer

Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.

Skrevet af / 04/03/2014 - 10:03
Denon AH-D7100
Lasse Svendsen

De gode, gamle D5000 og D7000 var nogle af det sidste årtis bedste hovedtelefoner i luksusklassen. Nydelig kvalitet og god lyd gav mange musikelskere mindeværdige øjeblikke. Derfor er det ikke overraskende, at forventningerne er store til efterfølgerne. Topmodellen D7100 har meget at leve op til og skal samtidig konkurrere med veletablerede modeller fra Sennheiser, Grado og Beyerdynamic.

Mens de udgående topmodeller fra Denon havde cirkelrunde ørekopper i ægte træ, har de nye D7100 gemt den smule, der er tilbage af træværket – poleret mahogni – væk bag sølvfarvet plast. Inde i de lukkede kopper sidder der nye 50 mm elementer, og på ydersiden store, læderbetrukne ørepuder. Som giver en aldeles fin bærekomfort trods den høje vægt på 370 gram.

Der medfølger to ledninger. Den ene med 6,3 mm stik til hjemmebrug, den anden med 3,5 mm mini-jack og kontroller til bærbar brug.

Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.
Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.

Med nye Free Edge Nano Fiber membraner i helt nye elementer og ditto ørekopper er det oplagt, at D7100 vil lyde anderledes end D7000. Bl.a. er lydbilledet mere fyldigt, og der er et godt punch i bassen, som de tidligere modeller ikke havde. Allerbedst er de til rytmisk musik, og jeg havde meget glæde af dem til jazz, blues og rock. Her kom den fyldige klangbalance til sin ret, og den legesyge dynamik, som hovedtelefonerne har, passede perfekt.

Denon har lavet en fremragende app, som jeg vil anbefale, at man bruger sammen med hørebøfferne. Ud over at den har radio og giver fuldt overblik over den musik, du har lagret, har den også en omfattende og praktisk equalizer. Den kan man have brug for. For uden EQ er lyden i D7100 ikke ligefrem neutral. Mellemtonen lyder metallisk, og på noget musik er det så tydeligt, at jeg synes, det er generende. Diskanten er heller ikke så opløst og raffineret som i f.eks. Sennheiser HD800. Sådan set er D7100 den klangmæssige modpol. Varm og fyldig lyd med knaldgod dynamik, og aldrig kedelig.

Men altså ikke lige så korrekt. Det gjorde ikke nogen forskel, om jeg brugte en iPhone, en iPod med batteridrevet Fostex DAC eller hovedtelefonstikket på en McIntosh MA8000 forstærker.

Den flotte varme klang kompenserer og maskerer delvis problemet, der især gælder vokaler, strygere og akustiske instrumenter som klaverer. Vokaler lyder bedre i Bowers & Wilkins P7 til 3.000 kroner, og det samme gælder strygere, og hvis jeg vil have mere opløsning, er der altid Sennheiser og Beyer.

Konklusion
Denons topmodel vil helt sikkert appellere til mange, men jeg mener ikke, at producenten har udnyttet mulighederne godt nok, da de planlagde efterfølgeren til D7000. Man bør kunne forlange mere til den pris, og jeg synes ikke, at Denon AH-D7100 indfrier forventningerne til hovedtelefoner i denne klasse.

Lyd & Billede mener

Super behagelige at have på trods stor vægt. Med deres meget fyldige klang er disse hovedtelefoner fra Denon lette at holde af. Man bør kunne forlange meget i denne prisklasse, men Denon indfrier ikke forventningerne med denne topmodel. Som kunne have været mere raffineret og mindre farvet i lyden.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Scroll to Top