data-srcset
testTest af 7 gaming-headsets

Gaming til menneskepenge

Få perfekt lyd i ørerne uden at knuse sparegrisen helt. Vi har fundet syv fede gaming-headsets, der er til at betale.

Okay, du har anskaffet dig en gaming-computer og måske også en rigtig stor og lækker gaming-skærm. Den indbyggede lyd i laptoppen er ikke en mulighed. Du kan ganske vist sætte lyden til stereoanlægget eller hjemmebioen, men så skal du dele oplevelsen med resten af husstanden – og måske også med naboer og underboer. Hovedtelefoner er sagen. Eller rettere et gaming-headset.

Hvis tegnebogen stadig er øm og kreditkortet forbrændt oven på Black Friday og julehandlen, vil det nok glæde dig at høre, at det faktisk er muligt at komme langt for relativt få penge. Der findes selvfølgelig headsets, som koster tusindvis af kroner, men for en enkelt af de store sedler kan du stadig få noget, der er godt nok til at anbringe dig i samme klasse som de professionelle turneringsspillere.

Vi har her fundet hele syv gaming-headsets til en rimelig pris, der alle kan bruges som værktøj, når du kaster dig ud i virtuelle kampe eller udforsker mystiske verdener på skærmen. Nogle af dem er helt nye, mens andre er sidste års topmodeller, der nu sælges til favoritpris.

Ikke hi-fi

Når vi tester hovedtelefoner til musiklytning, tæller korrekt og naturlig lydgengivelse højt. Sådan er det ikke nødvendigvis, når det gælder spiludstyr. Her handler det mere om forståelighed end om korrekthed. Taleforståelse er vigtigt, ligesom evnen til at afsløre små detaljer. Derfor har nogle headsets en bevidst fremhævelse af diskant og øvre mellemtone, der ikke ville fungere i hi-fi-sammenhæng. Dog må det også gerne være sjovt at spille – hvilket kan oversættes til masser af bas, så eksplosionerne rigtig kan mærkes!

Kom ind, blå leder!

Alle gaming-headsets har indbygget mikrofon. Gaming er nemlig en social beskæftigelse, hvor der samarbejdes konstant. Kommandoer, råd og advarsler fyger konstant gennem luften – og gennem internettet – når der spilles. I nogle spil er talekanalen indbygget, mens snakken i andre spil foregår via Skype. Derfor er mikrofonen næsten lige så vigtig i et gaming-headset som selve hovedtelefonerne.

Digitale forspring

Nogle af testens headsets er trådløse, mens andre er “gammeldags” passive med kabel. Det handler dog ikke blot om øget bevægelsesfrihed. Når alt kommer til alt, er gaming alligevel en aktivitet, der er bundet til stedet.

Vigtigere er det, at aktive hovedsæt med indbygget forstærker også giver mulighed for digitale tricks, der kan gøre en forskel på spillets udfald. Det kan være særlige equalizer-lydprofiler, der er tilpasset det enkelte spil eller spilgenren, men det kan også være funktioner, der laver om på lyden og f.eks. fremhæver de svageste lyde for at afsløre modstandere, der er i færd med at liste sig ind på dig. Noget, der er umuligt med konventionel, passiv elektronik.

annonce
annonce

Fakta

 • Logitech G933 Artemis Spectrum 1.030 kr.
 • SteelSeries Arctis 5 830 kr.
 • LucidSound LS30 998 kr. HP Omen 800 799 kr.
 • Razer Kraken Pro V2 649 kr.
 • Turtle Beach Stealth 600 999 kr.
 • Kingston HyperX Cloud Alpha 799 kr.

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
Produkter i testen
 data-srcset
SteelSeries Arctis 5
SteelSeries giver deres egen flagskibsmodel blandt gaming-headsets nådesløs kamp til stregen.
 data-srcset
Kingston HyperX Cloud Alpha
No-nonsense headset til dem, der bare vil have god lyd og høj mekanisk kvalitet.
 data-srcset
HP Omen 800
HP Omen 800 er både blødt og behageligt at have på og høre på. Men lyden er for mørk.
 data-srcset
Logitech G933 Artemis Spectrum
Logitechs topmodel har alle de funktioner, der kan afgøre slaget til din fordel.
 data-srcset
Razer Kraken Pro V2
Razers næstbilligste hovedsæt har, hvad er skal til – men profferne vil nok gå efter de dyrere modeller.
 data-srcset
Turtle Beach Stealth 600 (PS4)
Turtle Beachs superhørelse kan være med til at afgøre kampen til din fordel.
 data-srcset
LucidSound LS30
Tegnebogsvenligt hovedsæt, der dækker behovet hos de fleste.

  Alternativer til Test af 7 gaming-headsets

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  De bedste trådløse til prisen

  Den nye 2020-model af Apples Wireless Powerbeats er perfekt til træning og kræsne ører.

   data-srcset

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når helt til tops med deres nyeste udgave af Momentum True Wireless.

   data-srcset

  Fred og ro på hjemmekontoret

  Støjreducerende hovedtelefoner filtrerer uønskede forstyrrelser fra og lader dig nyde stilheden.

   data-srcset

  10 hovedtelefoner til hjemmekontoret

  Hovedtelefoner er det mest fornuftige valg til hjemmearbejde. Forkæl dig selv med lækker lyd direkte i ørerne med disse fantastiske hovedtelefoner!