Search
Generic filters

TEST : DALI Katch One

Soundbar til musik

Der er få soundbars, der lyder så musikalsk som DALI Katch One.

DALI Katch One

Lyd & Billede mener

Musik gengives med en naturlig klangbalance og en mere fyldig bas, end man skulle tro. Både sangstemmer og dialoger er klokkeklare.
Til film og TV savner vi understøttelse af digital lyd fra Dolby og DTS. Lyder ikke så kraftigt som andre soundbars med ekstern subwoofer.
 • Matcher skærmstørrelse: 55″ og op
 • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (eARC)
 • Digital ind: Optisk
 • Netværk: Wi-Fi
 • Trådløst: Bluetooth, Spotify Connect
 • Analog ind: Nej
 • Subwoofer: Trådløs
 • Mål: 86 x 16,4 x 6,9 cm
 • Finish: Sort, hvid eller hvid/grå
 • Web: hifiklubben.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5000 kr

DALI Katch One skiller sig ud fra mængden af sorte, anonyme soundbars. Det er en interiørmæssig lækkerbisken med afrundede kanter og elegante fødder af træ. Vores testeksemplar var hvidt, hvilket er et frisk pust mellem de mange sorte bokse, vi normalt får ind.

DALI Katch Ones afrundede kanter skiller den ud fra andre soundbars. (Foto: DALI)

DALI har tydeligvis ønsket en soundbar, der er nem i brug, snarere end at give den så mange funktioner som muligt. Her kan du vælge kilde, skrue op og ned for lyden og slå en lydeffekt til og fra, der giver indtryk af surround-sound. Altså et mere tredimensionelt lydbillede, hvilket kan være en fordel, når man ser film eller sport, eller når man spiller.

Af indgange finder man to optiske, en HDMI, der også fungerer med TV’ets lydudgang, og en 3,5 mm analogindgang. Desuden er der Bluetooth, som understøtter forbedret lyd med aptX og AAC. Og selv om Katch One er beregnet til at fungere uden subwoofer, er der en subwoofer-udgang på bagsiden, hvis man vil købe en bashøjttaler ved siden af.

Den medfølgende fjernbetjening er overskuelig med en separat knap til hver indgang. Den bruger ikoner i stedet for skrift, hvilket fungerer godt, efter at man har sat sig ind i, hvad de forskellige betyder.

Er fjernbetjeningen blevet væk? Katch One betjenes nemt med knapper på toppen. (Foto: DALI)

Musikformidler

DALI Katch One kan ved første øjekast virke som et halvvejs produkt. Den understøtter nemlig ikke filmlydformater fra Dolby eller DTS. Det er, fordi den først og fremmest er beregnet til musik.

Som musikformidler er den derimod fremragende med flot luftighed i sangstemmer og instrumenter.

Bonnie “Prince” Billys stemme på den nye “In Good Faith” lyder meget klart og velartikuleret. Man skulle måske tro, at man med en soundbar uden subwoofer måtte vælge imellem klar og fyldig lyd, men DALI formår at balancere det rigtig godt. Billys stemme har også en fin resonans, og gæstekorsanger Joan Shelleys falset har både luft og ynde. Alt sammen akkompagneret af letbenede, melankolske klavertangenter og velklingende guitarer.

annonce

En elbas lyder naturligt, og soundbaren formår også at “ånde” i basområdet. Bassen på Sigur Rós’ fantastiske “Flugufrelsarinn” fra debutalbummet Ágætis Byrjun har en fantastisk tonestruktur, og selv om soundbaren ikke har nogen dybbas at tale om, er den fyldig nok i mellembassen til, at jeg ikke sidder og savner en subwoofer.

annonce
(Foto: DALI)

TV og film

Da det er en soundbar til musik, vil den også fungere glimrende til musikalske TV-programmer som Eurovision og Voice, men den vil samtidig afsløre, hvor flad lyden ofte er på den slags programmer. Forskellen i forhold til musik fra streaming-tjenester vil være stor.

For at den kan bruges til film, skal TV’et sættes til PCM digitallyd og ikke bitstream. Så får du flot lyd på dialoger, og Katch One kan endda give en følelse af surround-lyd, når effekten er aktiveret.

Science fiction-filmen Alita: Battle Angel har et stort, åbent lydbillede, og dialogerne er klokkeklare og luftige. Men i actionsekvenserne mangler der lidt dynamik, så seje lydeffekter bliver noget flade. Her længes vi mere efter en ekstern subwoofer, der forstår at slå fra sig. Det bliver ligesom lidt tamt.

Soundbaren kan hænges på væggen i et par læderremme. (Foto: DALI)

Konklusion

DALI Katch One er et frisk pust blandt de mange anonyme, sorte soundbars på markedet. Det er især på musik, den brillerer, med flotte toner og et lydbillede, der ånder. Instrumenterne lyder detaljeret og opløst, og får godt med spillerum til at folde sig ud. Sangstemmer er klare, samtidig med at de har fylde nok nedad til, at det fungerer uden subwoofer.

annonce

Det er først og fremmest på film, man savner en subwoofer. Actionsekvenser, der nærmest skulle rive væggene ned, lyder alt for tamme. Dolby Digital og DTS har den ikke, så TV’et må sættes til PCM ud.

Det er med andre ord en soundbar til musik. Som den gør rigtig godt. Men får man ikke endnu større musikoplevelse for pengene med et par trådløse kompakthøjttalere, f.eks. DALIs egne Zensor 1 AX?

(Foto: DALI)

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre

  Canton Pro XL.3

  Vejl.pris 3015 kr Anonyme og uengagerende

  Monitor Audio Climate 60

  Vejl.pris 3798 kr Spilleglæden vejer op

  Klipsch AW-525

  Vejl.pris 3999 kr Meget sjov for pengene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.