Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sony ULT Field 7

Partyfaktor 10/11

Sony ULT 7 har skyhøj partyfaktor for en bærbar højttaler, men lyder ikke så raffineret.

Skrevet af / 07/06/2024 - 15:00
Sony ULT Field 7
Lasse Svendsen

Sony-højttaleren var meget overbevisende i den første test og klarer sig fremragende, når den udfordres af både billigere og dyrere højttalere.    

I vores test af Sony ULT Field 7 fandt vi ud af, at den ikke ligefrem er skabt til kræsne ører, men snarere til at holde festen i gang så længe som muligt. Med en batteritid på næsten 30 timer er forudsætningerne for en lang og måske udmattende fest bestemt til stede, hvis man bruger Sony-højttaleren som lydkilde.    

Den er relativt stor af en bærbar højttaler at være, men vejer ikke alverden, og de integrerede håndtag på siderne gør den nem at håndtere. Selv om den ikke ligefrem passer i rygsækken.  

Sony ULT Field 7_3 Sony ULT Field 7_4 Sony ULT Field 7_5
<
>
Højttaleren kan fungere som guitarforstærker, og den har lydindgang og opladng af mobilen. Foto: Lasse Svendsen

Højttaleren har passive basenheder på siderne med blinkende LED-lys, der pulserer i takt med musikken. På forsiden har højttaleren to diskanter og to bas/mellemtone-enheder, som er skjult under et stænksikkert sort cover. Den fås i øvrigt kun i sort. Sony opgiver batteritiden til 30 timer, hvis lyset er slukket, og lydstyrken ikke er højere end niveau 16. Skulle batteriet skrige efter mere strøm, tager det kun 10 minutters opladning at få tre timers musik mere.    

Højttaleren i Sonys Ultimate-serie har en ULT-knap på toppen, som aktiverer to forskellige bas-EQ’er. ULT 1 giver dybere bas, mens ULT 2 dæmper den dybe bas til fordel for mere punch i bassen.  

Partyfaktor 

Den kan forbindes med op til 100 højttalere, hvilket vi af indlysende grunde ikke har testet, men der er mange grunde til at tro, at højttaleren kan klare sig længe på egen hånd. For sikke et lydtryk, den leverer.    

Højttaleren kan stilles på højkant, hvis det er mere praktisk, men uanset på hvilken led, den anbringes, leverer den et uovertruffent bastryk, som vi ikke før har hørt fra en højttaler i denne størrelse. Især hvis højttaleren er indstillet til ULT 2, her kan det næsten blive for meget af det gode.    

Trykket i bassen er enormt og matcher både Club 120 og Stage 320, men Sony-højttaleren har ikke helt det samme raffinerede fokus. Især i mellemtonen, hvor lydbilledet kan virke lidt mørkere, næsten grovkornet, sammenlignet med de noget bedre afbalancerede JBL-højttalere i testen.     

Partyfaktoren fra Sony-højttaleren er der ikke noget at udsætte på. Lydbilledet er stort, dynamikken – især i bassen – er fremragende, og højttalerne er helt perfekte til dem, der leder efter en kompakt højttaler med en høj partyfaktor som førsteprioritet.Sony ULT Field 7 leverer et bundsolidt og engagerende lydbillede med en basdynamik, som vi ikke har hørt magen til fra en højttaler i denne størrelse. 

Karakter
Sony ULT Field 7
Premium

Lyd & Billede mener

Spiller højt med en fed bas, som garanterer partystemning. Kan kobles sammen med flere højttalere. Lang batteritid. Kan ikke tilsluttes Wi-Fi. Ingen understøttelse for Dolby Atmos. Farvet mellemtone.

Også i denne test:

7 trådløse partyhøjttalere med punch

JBL Xtreme 4

Partyfaktor 7/11

Med skulderrem er det nemt at tage musikken med overalt.

Fed og fyldig lyd med punch. Rigtig god batteritid. Kan parres med et uendeligt antal højttalere. Plus for øljern.
Lydbilledet bliver grovkornet, når man spiller meget højt.
Læs hele testen

Enkl Sound Copenhagen ES2

Partyfaktor 6/11

Den bærbare trekantede højttaler scorer ikke så højt på partyfaktoren, som den gør på lydkvaliteten.

Fyldigt lydbillede med god dynamik og fokus. Mere raffineret klang end vanligt fra bærbare Bluetooth-højttalere. Kan parres med flere højttalere. Fås i fire farver.
Begrænset lydtryk giver lavere partyfaktor.
Læs hele testen

JBL PartyBox Club 120

Partyfaktor 9/11

Club-højttaleren fra JBL egner sig til større områder, end man skulle tro.

Virkelig godt drøn på bassen, stort og åbent lydbillede med god dynamik. Indgange til mikrofon og guitar. Solid byggekvalitet og stænksikkert kabinet.
Vægten er høj, og spilletiden er moderat for en højttaler i denne klasse.
Læs hele testen

JBL PartyBox Stage 320

Partyfaktor 10/11

JBL PartyBox Stage 320 fylder en stor have med et massivt lydtryk - og god lyd i tilgift.

Masser af drive i bassen, stort og åbent lydbillede med god dynamik. Indgange til mikrofon og guitar. Solid byggekvalitet og stænksikkert kabinet.
Moderat batteritid for en så stor højttaler. Koster mere end den større og kraftigere PartyBox 710 (som kun går på 230 volt, red.)
Læs hele testen

Soundboks 4

Partyfaktor 11/11

Soundboks’ flagskib ser måske ikke så lækker ud, men vent til du hører lyden.

Ordentligt lydtryk med kontant basgengivelse, som står klokkeklart, selv når man spiller højt. Klassens bedste batteritid. Aftageligt batteri. Indgange til guitar og mikrofon.
Det ville være godt med hjul, så man har mulighed for at trille højttaleren. Rustikt udseende.
Læs hele testen

Sony ULT Tower 10

Partyfaktor 11/11

Sonys flagskib kombinerer et enormt lydtryk med god lyd og underholdende effekter.

Kraftfuld bas og massivt lydtryk. Fylder let et stort rum med partymusik. Håndtag og hjul gør det nemt at flytte rundt med den. Kan parres med op til 100 højttalere. Leveres med en trådløs mikrofon.
Lyden er farvet, og basgengivelsen ikke så præcis.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Scroll to Top