Search
Generic filters

TEST : 6 trådløse bordhøjttalere

Trådløst til budgetpris

Praktiske trådløse højttalere til hjemmet, der giver valuta for pengene.

Mange har i dag en eller flere trådløse højttalere eller har i hvert fald overvejet at anskaffe en. Enten en dyrere model til dagligstuen eller en bærbar batteridrevet model, der kan tages med på udflugt. Denne gang ser vi dog på en mellemting. Lidt enklere og mere overkommelige modeller for førstegangkøbere eller som et supplement til køkkenet, stuen eller sommerhuset.

Wi-Fi eller Bluetooth

I testen har vi holdt konceptet ‘trådløs’ lidt svævende for at få så meget variation mellem modellerne som muligt. Bluetooth giver direkte forbindelse til mobiltelefonen og er meget let at konfigurere. Det giver også mulighed for at tage højttaleren med sig eller for, at gæster kan spille musik på den.

Ulemperne er, at lydkvaliteten ikke er så god som over netværket, og at rækkevidden er begrænset. Det fungerer måske ikke altid fra ét rum til et andet.

Hvis man i stedet kobler højttaleren til det trådløse netværk, får man bedre båndbredde og dermed mulighed for bedre lydkvalitet. Der er så heller ikke noget problem med rækkevidden. Desuden gør teknologien det muligt at afspille musik i flere rum samtidig, såkaldt multirum.

Ulemperne er, at installationen er lidt mere kompliceret, det kan kræve særlige apps, og hvis man tager højttaleren med hjemmefra, skal man begynde forfra med indstillingerne.

Testkriterier

Vi har bedt producenterne om trådløse højttalere til hjemmebrug i prisklassen 1.000-2.000 kroner. Om det var med Wi-Fi eller Bluetooth, var op til dem. Vi stillede heller ikke krav til særlige funktioner, men de gav ekstra point. Højttalerne er testet med forskellige musikgenrer streamet i den bedste tilgængelige kvalitet.

annonce
Audio Pro BT5
Audio Pro BT5
BT5 byder på næsten lige så god lyd som Audio Pros væsentlig dyrere modeller.
Braven BRV-XL
Braven BRV-XL
Sej lyd i sej indpakning, der kan tåle at komme med på campingtur.
Harman Kardon Citation One
Harman Kardon Citation One
Harman Kardon Citation One er et basmonster. På den dårlige måde.
Jays s-Living One
Jays s-Living One
Jays gør det meste rigtigt med deres første forsøg på en højttaler til hele hjemmet.
Marshall Acton II BT
Lillebror har en sej læderjakke, men er ikke lige så højtråbende som sine storebrødre.
Sonos One SL
Sonos One SL
Sonos’ mindste højttaler fås nu også uden mikrofon for dem, der ikke har brug for eller vil have det.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre

  Canton Pro XL.3

  Vejl.pris 3015 kr Anonyme og uengagerende

  Monitor Audio Climate 60

  Vejl.pris 3798 kr Spilleglæden vejer op

  Klipsch AW-525

  Vejl.pris 3999 kr Meget sjov for pengene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.