Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sony SRS-XB33

Den bedste bærbare

Sony SRS-XB33 er kort og godt den bedste trådløse rejsehøjttaler i sin klasse.

Publiceret 29/03/2021 - 15:20
Sony SRS-XB33
Geir Gråbein Nordby

Sony har opdateret deres bærbare Extra Bass-højttalere. SRS-XB32 løb med sejren i vores gruppetest af bærbare højttalere sidste efterår med sin lange batterilevetid på 24 timer og sin gode lyd. Men hverken den eller dens søskende havde USB-C-opladning; det er derimod på plads i den nye serie.

XB33 har samme batterilevetid som forgængeren, men er mere robust. Den er betrukket med imprægneret stof og virker mere modstandsdygtig. Læg også mærke til, at den er støv- og vandtæt.

SRS-XB33 er Extra Bass-familiens mellemste familiemedlem. Den hører ikke til blandt de allermindste bærbare højttalere og er faktisk lidt større end JBL Charge 5, men den kan fint være i en rygsæk og fylder ikke meget i håndbagagen.

Sony SRS-XB33 Black vertical
(Foto: Sony)

Funktioner og brugervenlighed

Højttaleren har en USB-port, der kan oplade mobiltelefonen. Opladning af selve højttaleren tager lang tid med det medfølgende 1,5 ampere kabel – op til fem timer. Man kan købe et USB-C-kabel, der understøtter 3 ampere og dermed oplade lidt hurtigere, hvis ens oplader understøtter det.

Android-brugere kan nemt koble til trådløst med NFC; man holder bare telefonen hen til NFC-logoet på højttaleren. iPhone-brugere skal forbinde sig på den sædvanlige måde.

Flere højttalere kan kobles sammen trådløst, enten i party-mode eller i stereo. Der er indbygget blinkende party-lys, som man kan ændre farve og rytme på i app’en. Det kan også slukkes helt.

Lydkvalitet

Ligesom SRS-XB23 lyder XB33 temmelig tamt og fladt med Extra Bass slået fra. Sørg derfor for, at funktionen er aktiveret. Så er klangbalancen varm og fyldig, og højttaleren den mest underholdende, vi har testet i denne klasse. Jeg foretrækker at skrue diskanten et par trin op og bassen et trin ned, så det ikke bliver for svulstigt.

Lyden er imponerende sprælsk. Elektronisk musik lyder sejt og taktfast, og den emmer af rock. Sangstemmer lyder rundere og bedre end på JBL Charge 5 – XB33 er simpelthen en bedre højttaler. Den har både bas og lydtryk, og formår at skille instrumenter og stemmer bedre fra hinanden.

Og hvis du spekulerer på, om Marshall Emberton er bedre til rock, så synes jeg heller ikke det. Uanset hvilken slags musik man kan lide, er Sony-højttaleren bedre. Vel at mærke efter nogle justeringer af lyden i app’en.

Sony SRS-XB33 lifestyle
(Foto: Sony)

Konklusion

Sony SRS-XB33 har imponerende god og fyldig bas, og strækker sig længere, end størrelsen tilsiger. Den jorder de nærmeste konkurrenter på lydkvalitet.

Download app’en for at få mest muligt ud af højttaleren. Her kan man ændre rytme, mønster og farve på de blinkende lys. Eller slukke dem helt. Man kan også lave indstillinger af lyden, hvilket kan være nødvendigt for at få det sidste ekstra.

SRS-XB33 er simpelthen den bedste højttaler af sin slags lige nu. Derfor opjusterer vi karakteren til seks fra den femmer, den fik sidste efterår.

Karakter
Sony SRS-XB33
Basic

Lyd & Billede mener

Imponerende god og fyldig lyd. Fin batterilevetid. Flere kan kobles sammen. Lyden kan trænge til en justering, før den lyder optimalt. Temmelig langsom opladning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Enestående lydkvalitet

Ægte biograf med high-end soundbar

Slår Sonos på hjemmebane

Fyldig lyd og fuld streaming

Debutanter med 30 års erfaring

En ganske usædvanlig højttaler

Scroll to Top