Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

: Pioneer VSX-922

Brugervenlig og smart

Pioneer VSX-922 er en veludstyret og billig surround-receiver med avanceret højttalerkalibrering.

Skrevet af / 31/08/2012 - 00:00
Pioneer VSX-922
Geir Gråbein Nordby

Med AirPlay-understøttelse kan VSX-922 nemt streame musik fra en Apple-trådløs eller via iTunes trådløst gennem netværket. Tilslut receiveren til netværket via Ethernet-kabel eller køb en trådløs netværks-USB-nøgle til 600 kroner (AS-WL300). Receiveren kan også streame musik via en netværks-harddisk eller tilsluttet USB-hukommelse, og internetradio med flere tusind radiostationer er også på plads.

Hele seks HDMI-indgange er der, mod forgængerens fire. De understøtter alle video med 4K-opløsning, men opskalerer ikke lavopløst video. 3D-understøttelse og lydretur (ARC) er på plads.

Pioneer har lanceret deres tredjegenerations fjernbetjenings-app til smartphone og tablet ved navn iControl 2012. Den giver udvidet kontrol i forhold til sine forgængere, f.eks. virtuelle højttalere.

Rumkorrektionen MCACC kalibrerer højttalerne automatisk for én siddeplads og korrigerer desuden for faseforandringer i lyden. Jitter-korrektion på HDMI har den også, forudsat at du bruger en Pioneer Blu-ray-afspiller, som understøtter dette (PQLS). Brugervenligheden er ekstremt god. Ikke mindst fordi der medfølger en trin-for-trin dvd-rom, som puttes i skuffen på computeren. Du klikker dig frem, efter hvordan du har tilsluttet receiveren, og computeren sætter den automatisk op over netværket.

Lydkvaliteten
I vores testrum lyder det bedst, hvis toneindstillinger (EQ) lavet under autokalibrering skrues ned. Pioneer skruer de høje frekvenser for meget op, hvilket gør, at det let kommer til at lyde skarpt. Dette vil variere fra rum til rum, så prøv dig frem.

Det glimrende lydspor på Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 bliver godt formidlet. Dialogerne er klare, og lydbilledet breder sig sømløst omkring os. Med Virtual Height og Virtual Depth er lydlandskabet ekstra åbent og stort, og der er god kontrol på højttalerne. Filmmusikken står flot i fokus, og der er god dynamisk kontrol, specielt i det vigtige mellemtoneområde.

Der mangler lidt raffinement i overtonerne, der ikke er helt så luftige som med Denon og Onkyo. Der kunne også have været endnu mere fut og fart i mellembasområdet, hvor forstærkeren ikke får hjælp af subwooferen. Men alt i alt rigtig gode præstationer fra Pioneer.

Ren musik på Blu-ray i surround lyder også godt. Ola Gjeilos flygel på “North Country II” fra albummet Stone Rose (2L) lyder virkelig fint, med flot attack i tangenterne. Klangen er mere kompleks i Pure Direct-modus. Da kan Virtual Speaker eller rumkorrektion ikke benyttes, så lydbilledet er ikke helt så svævende i dimension, men har til gengæld en bedre tonestruktur.

Mere rockende musik i stereo er der også fut i, og i det hele taget mangler der bare en anelse opløsning i overtonerne. Men hold op, hvor er det godt!

Konklusion
Pioneer VSX-922 er en meget brugervenlig receiver med en masse funktioner. Fjernbetjenings-app’en fungerer virkelig godt, og lydkvaliteten er, som den skal være. Her er der godt med krudt, og film og musik engagerer godt, med god åbenhed i dialoger og sangstemmer. Lidt mere opløsning i overtonerne og gerne endnu mere spark i mellembassen, og Pioneer ville have været livsfarlig.

Lyd & Billede mener

Klare dialoger Dynamik Veludstyret Mangler lidt opløsning

Også i denne test:

4 surround-receivere

Yamaha RX-V573

Fut og fart

Yamahas receivere har fået AirPlay. Og det er tydeligt, at producenten stadig har kontrol over lydkvaliteten.

Dynamik Tryk Veludstyret
Lidt dæmpede overtoner Kun 4 HDMI-indgange
Læs hele testen

Denon AVR-2113

Komplet løsning

Denon AVR-2113 har alt, hvad man behøver i en surround-receiver, inklusive 4K-opskalering, AirPlay og indbygget Spotify.

Opløste overtoner Mange muligheder
Mangler lidt liv i mellemtonerne
Læs hele testen

Onkyo TX-NR616

Budgetkongen

Onkyo har satset på 4K-opskalering og en masse tilslutninger, inklusive otte HDMI-indgange. Men vigtigst er, at TX-NR616 lyder fabelagtigt!

Klare dialoger Dynamik Barsk bas Veludstyret
Ikke AirPlay
Læs hele testen

Guide

Hjemmebiograf på 1-2-3

Bliver du skræmt af alle højttalerne og tilslutningerne? Det er der ingen grund til.

Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top