Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Denon AVR-2113

Komplet løsning

Denon AVR-2113 har alt, hvad man behøver i en surround-receiver, inklusive 4K-opskalering, AirPlay og indbygget Spotify.

Skrevet af / 31/08/2012 - 00:00
Denon AVR-2113
Geir Gråbein Nordby

Denon er ikke fremmede over for at udstyre deres receivere godt, heller ikke denne gang. Via netværkstilslutningen understøtter AVR-2113 både internetradio, streaming af lyd, video og stillbilleder fra en netværksharddisk og det indbyggede AirPlay, som er guld for brugere af Apples bærbare enheder eller iTunes. Nemmere bliver det nemlig ikke at spille musik trådløst til lydanlægget. Derudover har receiveren indbygget Spotify-tilslutning. Denne fungerer bedst via Denon Remote App til iPhone, eftersom den medfølgende fjernbetjening mangler tastatur og gør søgning på musik ufattelig besværligt. Med app’en funker det derimod fint, men det virker på den anden side overflødigt, eftersom Spotify allerede funker ypperligt fra enhver mobil Apple-enhed via AirPlay. Det gør for øvrigt også WiMP, Qobuz og alle andre musikapplikationer.

Receiveren understøtter 4K-video og kan desuden opskalere til dette format. Så er spørgsmålet bare, om den gør det bedre end de kommende 4K-skærme og -projektorer, som alle klarer jobbet på egen hånd.

Rumkorrektion er af typen Audyssey MultEQ XT, som fungerer for op til otte positioner i rummet, med minimum seks som anbefalet for at få bedst mulig kundskab om akustikken.

Brugervenligheden hos Denon er super. Jeg kan specielt godt lide menusystemet, som på overskuelig vis ligger gennemsigtigt oven på tv-billedet, så man ikke mister noget af handlingen.

Lydkvaliteten
Først og fremmest: Husk at slå Dynamic EQ og Dynamic Volume fra. Man kan hurtigt tro, at modtageren har en meget flad og livløs lyd, for disse indstillinger er aktiveret som standard.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 på Blu-ray gengives med fin lydkvalitet; lydbilledet omringer os er fint og luftigt, og dialogerne er klokkeklare. Der mangler bare lidt krudt i forhold til Pioneer, som er friskere og mere dynamisk, specielt i mellemtoneområdet. Denon lyder lidt rund og forsigtig i sammenligning.

Ola Gjeilos flygel fra albummet Stone Rose på Blu-ray har en dejlig tonestruktur og fylde. Der er ikke samme attack i tangenterne som med Pioneer, men samtidig er det godt og opløst i overtoneområdet. Flyglet lyder fint, og når saxofonen på “North Country II” kommer ind, har den en frodig og forførende klang. Jeg savner imidlertid lidt råhed. På elektrotango-udgivelsen Tango 3.0 fra Gotan Project er det også klart, at Denon kunne have haft lidt mere kraft og drive i rytmerne.

Musik i stereo med bi-amping får mere drive, og uden sammenligning med de andre i testen er dette rigtig godt. Denon har også bedre opløsning i toppen end Pioneer og Yamaha. Men den har ikke gnisten og drivet. Jeg kan vanskeligt forstille mig, at nogen vil forvente bedre lyd for pengene end dette, men alligevel bliver Denon altså overhalet af de bedste.

Konklusion
Med rigtig god brugervenlighed, meget udstyr og god lyd er der ikke meget at udsætte på Denon AVR-2113. Den lyder meget rent og pænt, med en fyldig og stor klang. Lydbilledet strækker sig ud, og både film og musik i surround lyder indbydende. Hvilket også gælder musik i stereo. Det, vi savner i forhold til konkurrenterne, er mere attack og liv i mellemtoneområde. Det bliver lidt for pænt.

Lyd & Billede mener

Opløste overtoner Mange muligheder Mangler lidt liv i mellemtonerne

Også i denne test:

4 surround-receivere

Yamaha RX-V573

Fut og fart

Yamahas receivere har fået AirPlay. Og det er tydeligt, at producenten stadig har kontrol over lydkvaliteten.

Dynamik Tryk Veludstyret
Lidt dæmpede overtoner Kun 4 HDMI-indgange
Læs hele testen

Pioneer VSX-922

Brugervenlig og smart

Pioneer VSX-922 er en veludstyret og billig surround-receiver med avanceret højttalerkalibrering.

Klare dialoger Dynamik Veludstyret
Mangler lidt opløsning
Læs hele testen

Onkyo TX-NR616

Budgetkongen

Onkyo har satset på 4K-opskalering og en masse tilslutninger, inklusive otte HDMI-indgange. Men vigtigst er, at TX-NR616 lyder fabelagtigt!

Klare dialoger Dynamik Barsk bas Veludstyret
Ikke AirPlay
Læs hele testen

Guide

Hjemmebiograf på 1-2-3

Bliver du skræmt af alle højttalerne og tilslutningerne? Det er der ingen grund til.

Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Scroll to Top