Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Philips Fidelio B8

Flot soundbar, tynd lyd

Her har Philips satset på design og brugervenlighed, og ikke så meget på lydkvalitet.
Lyd & Billede mener
Philips er overlegen på design med en slank og lækker formfaktor. Brugervenligheden er også i top, og man får et vist indtryk af lyd både bagfra og i højden.
Lyden er ikke åben nok, dialoger lyder indelukket, og der er meget lidt kontrol over dynamikken, hvad enten der er film eller musik på menuen.
Specifikationer

Philips Fidelio B8 

  • Atmos: 5.1.2
  • HDMI: 2 x ind (1.4a), 1 x ud (ARC)
  • Digital ind: Optisk, koaksial
  • Trådløst: Bluetooth (aptX, AAC)
  • Analog ind: 3,5 mm stik
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål: 105,8 x 5,2 x 12 cm
  • Farve: Sølv
  • Pris: 7.999 kroner
  • Web: philips.dk

Fidelio B8 er en smuk kreation med en langt slankere formfaktor end både Samsung og den nærmest vulgære soundbar fra Yamaha. Mest henvendt til dem, der gerne vil have et lækkert hjem, og den trådløse subwoofer er også pæn og diskret.
For at give indtryk af surround-lyd benytter Philips teknologien Ambisound. Med smart digital lydprocessering elimineres afsmitning mellem venstre og højre lydkanal (crosstalk), så højre øre kun hører den højre og omvendt med venstre. Det er det tætteste, man med højttalere kommer på at tage et par hovedtelefoner på, og som giver indtryk af surround-sound. Og det fungerer.
Soundbaren har i alt 18 højttaler-enheder, hvoraf ti sidder på toppen, inddelt i fire diskanter og seks ovale mellemtone/basser (såkaldte racetrack drivers). De er vinklet skråt op mod loftet, så lyden reflekteres ned mod lytteren. Vinklen af elementerne er beregnet nøjagtigt, og det samme er deres indbyrdes faserespons, for at give det bedst mulige indtryk af højde på film og musik med Atmos-lydspor.
Fidelio B8 er uhyre nem at tilslutte: Bare sæt HDMI-kablet i stikket mærket ARC i soundbaren og i det tilsvarende HDMI-stik på tv’et, og du er kørende. At slutte videokilden direkte til soundbaren og derigennem videre til tv’et anbefales kun, hvis man ikke har en Ultra HD-kilde, der kræver HDCP 2.2, da der ikke er sådan et stik.

Brugervenlighed

B8 har ingen skærmmenu, men betjenes på gammeldags manér med direkteknapper på fjernbetjeningen. Her indstiller man volumen, bas og diskant samt niveau på højdelyden og kan vælge imellem lydindstillinger som Movie og Music, der giver forskellig klangkarakter. Et klart og tydeligt display på soundbaren giver overblik.
Det er mere eller mindre, hvad du har brug for at vide, ud over at der er en Bluetooth-knap, som lader dig streame musik fra mobilen. Ingen netværksfunktioner her.

Lydkvalitet

Philips’ soundbar giver et godt indtryk af surround: Den lidt overgearede film Pan har et fantastisk Atmos-lydspor, og Philips får essensen frem. Man fornemmer, at surround-lyden kommer bagfra, og at der også foregår noget i højden. En ganske udmærket boble af lyd.
Men det er heller ikke indtrykket af surround-lyd, det først og fremmest skorter på. Det er lydkvalitet i øvrigt. Dialogerne er for indelukkede og unaturlige (lidt bedre i Movie- end i Music-indstillingen), og det lyder generelt temmelig fladt og livløst. Når et stort mande- og drengekor synger Nirvanas “Smells Like Teen Spirit” som a cappella-kampsang i Pan, lyder det tamt og indskrumpet med Philips.
På vores Dolby Atmos-demodisk er der en vidunderlig vignet med regn og torden. Her får man lidt følelse af regnen, der falder fra oven, men tordenen lyder metallisk, tam og unaturlig.
Når det gælder musik – det være sig i stereo eller surround – er B8 heller ikke noget es, da det lyder væsentlig mere indelukket og dåseagtigt end med Samsung. Lidt skuffende, idet vi var rigtig glade for Fidelio B5, da vi testede trådløs hjemmebiograf i oktober.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.