Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: HiFi Rose RS150B

Fantastisk gennemført afspiller

HiFi Rose er det nyeste eksempel på, at lydkvalitet og brugervenlighed ikke behøver at være hinandens modsætninger.

Publiceret 21/01/2023 - 10:00
HiFi Rose RS150B
Lasse Svendsen

HiFi Rose er et ganske ubeskrevet blad, men det sydkoreanske selskab har skabt sig et navn på rekordtid med musikstreamere, som overgår det meste, vi har set.  

RS150B ser f.eks. anderledes ud end noget, vi har set før. Med en 14,9-tommers touchskærm, der fylder hele fronten, oser den high-tech, og det svarer til, hvad du finder på indersiden. En avanceret musikstreamer med 32 bit digitalkonverter med understøttelse af bl.a. DSD, MQA og PCM-formaterne. En Femto-clock styrer musiksignalet, og en hexa-core Cortex-processor er hjernen bag det hele. 

På bagsiden finder du en række indgange til både digitale og analoge lydkilder, herunder en HDMI-udgang til 4K video til et TV eller en ekstern skærm. HiFi Rose RS150B kan nemlig streame video fra Rose Tube, virksomhedens TV-kanal med eget netindhold, men som endnu vigtigere understøtter streaming fra alle kendte streamingtjenester. Deriblandt Tidal i MQA-kvalitet, højopløst musik fra Qobuz, og selvfølgelig Spotify og Apple Music.  

HiFi Rose har til og med HDMI-udgang. (Foto HiFi Rose)

Den store skærm kan konfigureres, som man ønsker, og kan endda vise VU-metere i McIntosh-stil, hvis man vil have det. Der medfølger en Bluetooth-fjernbetjening til de mest brugte funktioner, men det er Rose Connect-app’en, man skal bruge. Den virker med både iOS og Android, er forbilledligt overskuelig og nem at bruge.  

Musikstreamerens indbyggede DAC er strålende og perfekt til digitale lydkilder, og du kan streame musik fra NAS eller computere med DLNA til RS150B’en. Som også har en USB-indgang til kablet streaming fra en computer. Den har sågar en ledig plads på undersiden til en SSD, hvis man vil gemme musik, som kan rippes fra et CD-drev tilsluttet via USB.  

Lydkvalitet

Opsætningen af en RS150B er såre enkel. Efter tilslutning til anlægget skal du blot koble dig på netværket, enten trådløst med den medfølgende Wi-Fi-dongle eller Ethernet-kabel. Den finder lynhurtigt netværket, og man har et næsten uendeligt antal indstillinger og konfigurationer til rådighed. Valgbare digitale filtre er blot noget af det, skærmen kan konfigureres som man vil og viser albumcovers og information over hele skærmfladen.  

Det tager ikke lang tid lære sig, hvordan man bruger afspilleren, som er den klart mest brugervenlige musikstreamer, der findes lige nu. 

Foto: HiFi Rose

Den er også blandt de klart mest vellydende. 

Lydbilledet på Jan Gunnar Hoffs Living minder om lydbilledet fra Auralic-streameren. Men her er det en smule smallere, og der er ikke helt den samme dybde i klaverlyden som fra Auralic.  

“Det føles, som om man bliver skubbet lidt længere ned i salen, men musikken flyder fint, musikalsk vil nogle sige. Det spiller meget bedre, end hvis man f.eks. havde tilsluttet en billig Argon streamer til en god DAC. Det er tydeligt, at man er i high-end-klassen her,” kommenterer Geir.  

Exile lyder lidt krympet, ikke at lydbilledet er mindre, men musikken er mere koncentreret omkring højttalerne sammenlignet med Auralic, som udfolder et bredere perspektiv. Vokalen lyder en smule mere tør, og på Sudan Archives Loyal er der mindre ‘afstand’ i lydbilledet mellem vokalen og synthen. Lyden er ekstremt godt kontrolleret, og bassen er dejligt stram og vægtet. Den lever virkelig i lydbilledet fra HiFi Rose-streameren. Det eneste vi savner er lidt mere dynamisk kontrast og lidt mere luft i lydbilledet.  

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at HiFi Rose er en producent, vi kommer til at høre mere fra. Den enestående smukke RS150B er den mest brugervenlige musikstreamer, endda med bred margin. Det skyldes ikke kun den skarpe touchskærm, men også en brugervenlig app og en overskuelig brugergrænseflade både på mobilen og på enhedens skærm. Den har også en strålende DAC indbygget, og man kan tilslutte eksterne harddiske med musik eller nemt installere en SSD til lagring af musik, som du får umiddelbar adgang til på den store skærm. HiFi Rose RS150B opleves som et overflødighedshorn af smarte løsninger, og den leverer lydkvalitet fra øverste hylde. 

Karakter
HiFi Rose RS150B
High End

Lyd & Billede mener

Alle streamingtjenester i højeste kvalitet integreret. Stor touchskærm og enestående brugervenlighed. Strålende DAC og fantastisk kontrolleret og åben lyd. Vi savner lidt dynamisk kontrast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Den fedeste pladespiller vi har testet

Fantastisk velspillende streamingreceiver

Det bedste af to verdener

Scroll to Top