Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Sony Inzone H9

Sci-fi-headset rammer plet

Hi-fi-specialisten Sony har langt om længe lanceret et gaming-headset. Det var ventetiden værd!

Publiceret 12/01/2023 - 14:02
Sony Inzone H9
John Alex Hvidlykke

Sony behøver som en af verdens største og mest alsidige elektronikproducenter ingen nærmere præsentation. Men de er dog helt nye som leverandør af gamingheadsets.

Sony Inzone H9 er topmodellen i det nye undermærke Inzone, der foreløbig har headsets og gamingskærme på programmet. Det er samtidig testens dyreste headset. Så forventningerne er høje på forhånd.

Sci-fi look

Designmæssigt indfries forventningerne med det samme. I stedet for at give verden endnu et sort-i-sort headset til 30-årige drenge har Sony valgt et retrofuturistisk design, der giver associationer til EVE-robotten i pixarfilmen Wall-E. Ørekopperne er gråhvide og perfekt afrundede, og det samme er hovedbøjlen. Og med kulsorte ørepuder og foring på hovedbøjlen ser de næsten ud til at svæve i luften. Smalle ringe af hvidt LED-lys fuldender science fiction-præget. Mikrofonen sidder på en bøjelig, men ret stiv mikrofonarm, der kan vippes op.

Sony Inzone H9 har indbygget automatisk støjreduktion; noget vi endnu kun har set på ganske få gamingheadsets, der alle var i den dyre ende – som Beoplay Portal PC og Steelseries Arctis Nova Pro Wireless.

Headsettet leveres som de fleste med en USB-adapter til forsinkelsesfri lydoverførsel på 2,4 GHz-båndet. Det har desuden Bluetooth til mobilspil.

Sony er debutant på scenen for PC-gaming. Men sikken debut! (Foto: Sony)

App’en virker faktisk!

Sony Inzone-styreprogrammet adskiller sig fra de fleste andre i testen ved både at være nydeligt, omfattende og fungere efter hensigten. De fleste konkurrenter må nøjes med én eller to af tingene. Ud over den næsten obligatoriske 10-bånds equalizer og virtuel surroundlyd har programmet en funktion til tilpasning af lyden til lytterens ører.

Det sker via en mobil-app (iOS og Android), der scanner ørernes form ved hjælp af mobilkameraet. App’en instruerer trin for trin, hvordan telefonen skal holdes for at scanne øret. Instruktionen er på engelsk (pudsigt nok med en tyk, dansk accent) og ret nem at følge.

Endelig har programmet en dynamikforstærker, der i to trin øger dynamikken i lyden. Det lyder som en poppet ide, men det virker fint!

Fantastisk lyd

Et hi-fi-firma med mere end 75 års erfaring bør have styr på lyden. Og det har Sony! Lyden er nærværende, ren og virkelig dynamisk. Dynamikforstærkeren giver eksplosioner og skud ekstra drøn på. Men også med al skæg og ballade slået fra og i neutral indstilling er Inzone H9 klasser bedre end de fleste i testen.

Støjreduktionen er ekstra luksus, der giver dig fred og koncentration med et tryk på en kap – og lyd fra omgivelserne med endnu et tryk. Støjreduktionen påvirker ikke lyden i nogen grad, der kan mærkes i praksis. Dog skal Sony have et lille minus i karakterbogen for, at ANC tilfører et tydeligt hørbart baggrundssus.

Konklusion

Sony er debutanter på gamingheadsets, men sikke en debut! Inzone H9 er vellykket på næsten alle punkter: Lyden er engagerende og klar, styreprogrammet er det bedste i feltet, og headsettet ser endda virkelig lækkert og elegant ud. Støjreduktionen er en ekstra bonus på et i forvejen fyldt karakterark. Selv om det burde være muligt at dæmpe egenstøjen.

Karakter
Sony Inzone H9
Premium

Home mener

Virkelig dynamisk og ren lyd. Vellykket styreprogram. Lækkert sci-fi-design. Dyrt. Tydelig susen, når ANC slås til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top