Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Shark Receptor H70 Wireless

Dansk konkurrent

Shark Gaming har lavet et prisbilligt headset, der gør det meste rigtig godt. Men ikke alt.

Publiceret 12/01/2023 - 14:03
Shark Receptor H70 Wireless
John Alex Hvidlykke

Shark Gaming er noget så sjældent som en dansk producent af gamingcomputere og -udstyr. Vi har tidligere testet den bærbare PC Shark Gaming 7G15-70TI, der gav ualmindeligt meget gaming for pengene.

Nu gælder det Shark Receptor H70 Wireless, der er et trådløst headset til PC. Selv om Shark-sættet er det næstbilligste headset i testen, virker det solidt bygget og forholdsvis gennemført. For eksempel er bøjlerne, der holder ørekopperne, af metal i stedet for plastic. Der medfølger også to forskellige sæt ørepuder i henholdsvis meshstof og kunstlæder. Hovedbøjlen er polstret med kunstlæder, og alt er – naturligvis – sort. Mikrofonen sidder på en kort svanehals, der kan skydes ind venstre ørekop.

5,8 GHz

Den trådløse adapter kører ikke på 2,4 GHz-båndet som alle andre, men 5,8 GHz. Det er muligvis valgt for at forebygge forstyrrelser fra nogle af de mange andre enheder i computerhusholdningen, der også kommunikerer ved 2,4 GHz.

Der er ingen andre indgange på headsettet, men adapteren har en 3,5 mm minijackindgang for analog lyd, der på den måde kan sendes trådløst til headsettet. Fikst!

Shark Receptor er i orden til prisen, men hvis du vil spille for alvor, skal du overveje at købe noget dyrere. (Foto: Shark Gaming)

God surroundlyd

Shark Receptor H70 Wireless har virtuel Dolby 7.1-surroundlyd. Hvilken udgave det er, fremgår hverken af pakken eller websitet. Men den virker glimrende. Både spil og film får en god rumlig fornemmelse med placering af lydkilder hele vejen rundt.

Surroundlyd og equalizing indstilles i Shark Surround Sound Hub-styresoftwaren. Der er ikke et hav af justeringsmuligheder, men der er en fin 10-bånds EQ med tre forvalg og mulighed for at tilføje sin egne lydindstillinger. Og hellere have et simpelt styreprogram, der fungerer fejlfrit, end et kompliceret, der er fyldt med begynderfejl (Roccat, jeg taler til jer!).

Mens Shark gør de fleste ting bedre end sine langt større konkurrenter, er lyden dog skuffende. Bevares, til prisen kan man ikke forlange det samme som af dyrere konkurrenter. Men lyden er udpræget mumlende. Et løft i mellemtoneområdet på EQ’en kan hjælpe lidt på det, men manglen på detaljer kan man ikke justere sig ud af.

Konklusion

Shark Receptor H70 Wireless er et billigt og på næsten alle måder virkelig velkonstrueret headset, der ovenikøbet er dansk. Havde lyden været lige så meget over forventning som resten, havde vi haft en klar vinder. Desværre er lyden testens dårligste. Man kan sagtens spille, og surroundlyden er fin. Men har du budget til at lægge lidt flere penge på disken, vil de være godt givet ud. Til lejlighedsspillere eller som gæsteheadset vil det være rigtig fint.

Karakter
Shark Receptor H70 Wireless
Premium

Home mener

Blandt de billigste. To sæt ørepuder medfølger. Dunkel lyd. Intet lys. Ret kort batteritid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top