Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Corsair Virtuoso RGB Wireless XT

Stilfuldt som en sort BMW

Corsair satser på de modne gamere med eksklusiv, afdæmpet elegance.

Publiceret 12/01/2023 - 14:08
Corsair Virtuoso RGB Wireless XT
John Alex Hvidlykke

Efterhånden som gaming er blevet moden (og gamerne ligeså), ser vi flere stykker udstyr, der bevarer deres popularitet i årevis og lanceres i nye udgaver undervejs. Således også Corsair Virtuoso RGB Wireless XT, der er en variant af Virtuoso RGB Wireless SE, som vi testede tilbage i 2019. Det er der ikke noget galt i, eftersom det dengang vandt den samlede gruppetest.

Virtuoso-headsettet er udpræget ‘voksent’ designet. Alle metaldele er i titangråt, børstet aluminium med diamantskårne kanter, og hovedbøjlen og de tykke, bløde ørepuder er foret med kunstlæder. Kun et diskret belyst Corsair-logo bryder den eksklusive elegance. For selv om man har styr på livet, er man vel altid en lille smule rebel…

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT kan tilsluttes på hele fire måder: Trådløst med Bluetooth, trådløst og lag-frit via en 2,4 GHz USB-adapter, digitalt kablet via USB-C og endelig analogt kablet med 3,5 mm minijack.

Corsair er ren luksusfølelse. (Foto: Corsair)

Alting – og mere til

Corsairs styreprogram hedder iCUE, og man må rose Corsair for, at den ikke blot gør alt, man som gamer kan få brug for – men faktisk en del mere. På lydsiden har man adgang til en glimrende 10-bånds equalizer med fem rigtig velvalgte forudindstillinger og mulighed for at lave sine egne. Der er en omfattende menu for lyseffekter, der nok giver mest mening, hvis man har flere Corsair-enheder end blot Virtuoso RGB Wireless XT. For på headsettet er effekterne begrænset til et frimærkestort logo på hver ørekop.

Lyden er ikke bare god, men rigtig god. Hvis du leder efter tung, overdreven bas og pågående diskant, er det ganske vist ikke her, du skal lede. Men vil du udrydde dine modstandere, mens du glæder dig over hi-fi-kvaliteten, udfører Virtuoso RGB Wireless XT opgaven til fuld tilfredshed. Mellemtonen er ren og naturlig, og diskanten velopløst. Især hvis du bruger den kablede USB-forbindelse. Hvis du absolut vil have unaturlig lyd, kan det godt opnås med EQ’en. Den er der jo for det samme …

Corsair får ekstra point for at tilbyde 3D-surroundlyd med Dolby Atmos.

Konklusion

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT er et lækkert headset, der især henvender sig til gamere med den sans for luksus og magelighed, der gerne følger med moden alder. Designet er gennemført og endda elegant, og lydkvaliteten matcher byggekvaliteten. Dette hele kan dog næsten blive lidt for nobelt.

Karakter
Corsair Virtuoso RGB Wireless XT
Premium

Home mener

Superlækker og eksklusiv finish. Naturlig og velopløst lyd. Dolby Atmos 3D-lyd. Blandt de dyreste. Nogle vil finde designet lidt for konservativt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top