: Samsung Gear VR

Stadig bedste VR til prisen

Kvalmen følger gratis med.

Lyd & Billede mener

Teknologisk innovation og et fuldt fungerende VR-univers for små penge.
Lav skærmopløsning, hovedpine og kvalme.
 • Sensorer: Accelerometer, gyrosensor, nærhedssensor
 • Mål: 92,6 x 201,9 x 116,4 mm
 • Vægt: 318 g
 • Kompatibel med: Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, S7, S7 edge, Note 5
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 799 kr

Det er ti minutter siden, jeg tog Gear VR af hovedet, men fornemmelsen af kvalme sidder stadig i kroppen. Og jeg har ikke engang foretaget mig noget specielt gruopvækkende, for i modsætning til sidste gang jeg testede Samsungs Gear VR-headset, har jeg ikke fået en spil-controller med i pakken, så rutsjebaneture i form af spil som Temple Run VR har jeg måttet undvære i denne omgang.

Ikke desto mindre skal man stadig have en stærk mave for at nyde oplevelsen med Samsung Gear VR, som jeg denne gang prøver i den færdige Consumer Edition, der kan købes for væsentlig færre penge end den såkaldte Innovator Edition – en slags betaversion af Gear VR, som vi havde på testbænken tilbage i december sidste år.

Brugeroplevelsen er nemlig præcis den samme, og det vil sige, at du med Samsung Gear VR får adgang til et lille univers bestående af primært Virtual Reality-spil og 360 graders video-oplevelser, som kan købes eller downloades gratis fra Oculus’ app-butik, der er udviklet specielt til Samsungs mobiler. Gear VR er nemlig udviklet for Samsung af det Facebook-ejede firma Oculus, og headsettet skal bruges sammen med en Galaxy-smartphone, der både fungerer som skærm og computerenhed.

Præcis som tilfældet var med den tidligere Innovator Edition, sluttes mobilen til headsettet via Micro USB, hvorefter styringen sker ved hjælp af en touchpad og en tilbage-knap på headsettets højre side. Gennem brillernes særlige linse omdannes billedet på mobilskærmen til en Virtual Reality- eller 3D-verden.

I det virtuelle univers kan man dreje 360 grader rundt om sig selv, ligesom headsettet registrerer, hvordan hovedet bevæger sig, og hvor man kigger hen, men der er ikke tale om nogen “full room”-oplevelse, for produktet kan ikke registrere, om man fysisk bevæger sig rundt i rummet.

 

Innovator vs. Consumer

Forskellen på den nye og den gamle version af Gear VR handler alene om hardware. Innovator Edition var både større og tungere end den endelige udgave af produktet, som også understøtter flere Galaxy-modeller end forgængeren. Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, Note 5, S7 og S7 edge kan alle bruges med den nye forbrugerudgave af Gear VR, mens den tidligere version kun virkede sammen med de to førstnævnte mobiler.

Designet er også mere raffineret, ligesom den nye udgave faktisk kan bruges af folk, der bærer briller.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

Man betaler ikke det helt store for Samsung Gear VR, og desværre får man kun, hvad man betaler for. Ikke alle vil have den samme kvalmeoplevelse, men generelt er VR-oplevelsen ikke optimal, hvilket primært skyldes billedkvaliteten, som er uskarp og grovkornet.

Ingen af de førnævnte mobilmodeller har en skærmopløsning højere end 2K, og som jeg skrev i testen af Gear VR Innovator Edition, så har vi brug for højopløste små skærme – og hermed mener jeg minimum 4K-opløsning – for at den optiske oplevelse kan blive bedre end det grums, som Gear VR og beslægtede produkter udsætter os for.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  LG 360 VR - Det må være en vittighed
  LG 360 VR er den mest elendige VR-oplevelse nogensinde!

  Læs også

  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
  Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
  Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
  Apple Watch Series 6 er måske nok det bedste smart-ur, men Apple Watch SE er det bedste køb.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.
  Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!
  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  TAG Heuer Connected

  Vejl.pris 15990 kr Smart-ur i luksusklassen

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.