Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Samsung Gear VR

Stadig bedste VR til prisen

Kvalmen følger gratis med.
Lyd & Billede mener
Teknologisk innovation og et fuldt fungerende VR-univers for små penge.
Lav skærmopløsning, hovedpine og kvalme.
Specifikationer
  • Sensorer: Accelerometer, gyrosensor, nærhedssensor
  • Mål: 92,6 x 201,9 x 116,4 mm
  • Vægt: 318 g
  • Kompatibel med: Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, S7, S7 edge, Note 5

Det er ti minutter siden, jeg tog Gear VR af hovedet, men fornemmelsen af kvalme sidder stadig i kroppen. Og jeg har ikke engang foretaget mig noget specielt gruopvækkende, for i modsætning til sidste gang jeg testede Samsungs Gear VR-headset, har jeg ikke fået en spil-controller med i pakken, så rutsjebaneture i form af spil som Temple Run VR har jeg måttet undvære i denne omgang.

Ikke desto mindre skal man stadig have en stærk mave for at nyde oplevelsen med Samsung Gear VR, som jeg denne gang prøver i den færdige Consumer Edition, der kan købes for væsentlig færre penge end den såkaldte Innovator Edition – en slags betaversion af Gear VR, som vi havde på testbænken tilbage i december sidste år.

Brugeroplevelsen er nemlig præcis den samme, og det vil sige, at du med Samsung Gear VR får adgang til et lille univers bestående af primært Virtual Reality-spil og 360 graders video-oplevelser, som kan købes eller downloades gratis fra Oculus’ app-butik, der er udviklet specielt til Samsungs mobiler. Gear VR er nemlig udviklet for Samsung af det Facebook-ejede firma Oculus, og headsettet skal bruges sammen med en Galaxy-smartphone, der både fungerer som skærm og computerenhed.

Præcis som tilfældet var med den tidligere Innovator Edition, sluttes mobilen til headsettet via Micro USB, hvorefter styringen sker ved hjælp af en touchpad og en tilbage-knap på headsettets højre side. Gennem brillernes særlige linse omdannes billedet på mobilskærmen til en Virtual Reality- eller 3D-verden.

I det virtuelle univers kan man dreje 360 grader rundt om sig selv, ligesom headsettet registrerer, hvordan hovedet bevæger sig, og hvor man kigger hen, men der er ikke tale om nogen “full room”-oplevelse, for produktet kan ikke registrere, om man fysisk bevæger sig rundt i rummet.

Annonce

 

Innovator vs. Consumer

Forskellen på den nye og den gamle version af Gear VR handler alene om hardware. Innovator Edition var både større og tungere end den endelige udgave af produktet, som også understøtter flere Galaxy-modeller end forgængeren. Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, Note 5, S7 og S7 edge kan alle bruges med den nye forbrugerudgave af Gear VR, mens den tidligere version kun virkede sammen med de to førstnævnte mobiler.

Designet er også mere raffineret, ligesom den nye udgave faktisk kan bruges af folk, der bærer briller.

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Konklusion

Man betaler ikke det helt store for Samsung Gear VR, og desværre får man kun, hvad man betaler for. Ikke alle vil have den samme kvalmeoplevelse, men generelt er VR-oplevelsen ikke optimal, hvilket primært skyldes billedkvaliteten, som er uskarp og grovkornet.

Annonce

Ingen af de førnævnte mobilmodeller har en skærmopløsning højere end 2K, og som jeg skrev i testen af Gear VR Innovator Edition, så har vi brug for højopløste små skærme – og hermed mener jeg minimum 4K-opløsning – for at den optiske oplevelse kan blive bedre end det grums, som Gear VR og beslægtede produkter udsætter os for.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

LG 360 VR

Det må være en vittighed

LG 360 VR er den mest elendige VR-oplevelse nogensinde!

Du kan bruge mobilskærmen som touchpad, og så er 360 VR mindre og lettere end konkurrenterne.
Dobbelt så dyrt som Samsung Gear VR, men med elendig billedkvalitet, stort lysindtag, der forstyrrer VR-oplevelsen, håbløst produktdesign og stort set intet indhold. Og kan i øvrigt udelukkende bruges med en LG G5.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.