Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST LG 360 VR

Det må være en vittighed

LG 360 VR er den mest elendige VR-oplevelse nogensinde!
Lyd & Billede mener
Du kan bruge mobilskærmen som touchpad, og så er 360 VR mindre og lettere end konkurrenterne.
Dobbelt så dyrt som Samsung Gear VR, men med elendig billedkvalitet, stort lysindtag, der forstyrrer VR-oplevelsen, håbløst produktdesign og stort set intet indhold. Og kan i øvrigt udelukkende bruges med en LG G5.
Specifikationer
  • Sensorer: Accelerometer, gyrosensor, nærhedssensor
  • Skærm: 2 x 1,88″ IPS LCD (960 x 720)
  • Mål: 164,07 x 185,61 x 45,9 mm
  • Vægt: 134,3 g
  • Kompatibel med: LG G5

Det er svært at sætte ord på, hvor ringe 360 VR fra LG faktisk er, men det er jo bl.a. det, jeg får min løn for, så jeg må hellere prøve.

Præcis som Samsung Gear VR er LG 360 VR designet til at virke sammen med din smartphone. Men i dette tilfælde er din smartphone nødt til at være en LG G5, for 360 VR virker ikke sammen med nogen andre telefoner – ikke engang LG’s egne.

I stedet for at montere mobilen i selve headsettet og derved bruge mobilskærmen som display, kommer 360 VR med indbygget display med to linser (en til hvert øje), mens din LG G5 forbindes med headsettet via et USB-C kabel.
Dermed er 360 VR også en del mindre og lettere end stort set alle andre VR-produkter på markedet, men det er ikke nogen ubetinget fordel. VR-brillerne er nemlig så smalle, at der slipper en masse lys fra den omgivende verden ind til din VR-oplevelse, og det papagtige hylster, som LG har monteret på indersiden af brillerne – den såkaldte lysblokering – hjælper ikke en disse. I stedet for at føle dig opslugt af den virtuelle virkelighed er oplevelsen med 360 VR snarere som at tale i en mobil, hvor signalet hele tiden falder ud.

Billedkvaliteten er heller ikke den skarpeste – for at sige det mildt – og selv om du kan justere begge linser for at gøre billedet skarpere, så kan det kun lade sig gøre, hvis du fjerner førnævnte lysblokering. Ergo skal du finjustere billedet, mens det stort set er usynligt på grund af indtrængende lys, og bagefter skal du montere lysblokeringen igen, hvorved du risikerer at komme til at røre ved linserne og dermed ødelægge din finjustering. Hvordan det design nogensinde er blevet godkendt, er mig en gåde.

 

Annonce

Mindre indhold for flere penge

Gear VR har Samsung udviklet i samarbejde med Oculus, og det er også sidstnævnte firma, der står for alt indholdet til Samsungs VR-univers. Der er med andre ord masser af apps og oplevelser at vælge imellem. Med LG 360 VR er der stort set kun YouTube og så en app, der hedder Jaunt VR, som indeholder et begrænset antal 360 graders videoer.

Til gengæld koster 360 VR ca. det dobbelte af Gear VR. Det er jo genialt!

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Konklusion

Jeg har følt mig MEGET fristet til at give 360 VR nul stjerner – eller kun én – som den samlede vurdering, men der er trods alt et par formildende omstændigheder, der gør, at jeg har bevæget mig helt op på to stjerner.

Det med at bruge mobilskærmen på LG G5 som touchpad er meget smart, og alt andet lige er 360 VR mere behagelig at bære i længere tid ad gangen end mange andre VR-briller.

Annonce

Men hvis du spørger, om jeg på nogen måde vil råde dig til at købe 360 VR, så er svaret klart nej!

Også i denne test:

Samsung Gear VR

Stadig bedste VR til prisen

Kvalmen følger gratis med.

Teknologisk innovation og et fuldt fungerende VR-univers for små penge.
Lav skærmopløsning, hovedpine og kvalme.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.