: Samsung Galaxy Gear

Sjovt, men upraktisk legetøj

Gear giver en forsmag på fremtidens smart-ure, men er alt for ufærdig.
Lyd & Billede mener
Mange funktioner og flere apps end ventet Kameraet tager acceptable billeder
For klodset at have om håndleddet hele tiden Dårlig batterilevetid og besværlig ladestation Mangler noget unikt for at retfærdiggøre prisen
Specifikationer
  • Skærm: 1,63" 320 x 320 Super AMOLED
  • Hukommelse: 512 MB ​​/ 4 GB
  • Kamera: 1,9 MP, 720p
  • Mål: 36,8 x 56,6 x 11,1 mm
  • Vægt: 74 g
  • Batteri: 315 mAh, 24 timer
Annonce
Annonce
forfatter

Lige siden min barndom har tegneseriehelte som Dick Tracy kunnet kommunikere via deres armbåndsur. Og selv om jeg havde en lommeregner i mit som dreng, lignede det en umulig fremtidsdrøm. For nylig begyndte der dog at gå rygter om, at Apple ville lancere et håndledsapparat, et iWatch, der skulle kunne supplere mobiltelefonen. Hidtil er det ikke sket, men på årets IFA-messe stjal Samsung så rampelyset med Galaxy Gear.

Galaxy-Gear-008-Set1-Side_Six

Det ligner et ur med sit armbånd og ur-inspirerede format. Armbåndet er gummiagtigt og relativt bekvemt, samtidig med at det holder uret på plads. Spændet er tilstrækkelig praktisk til, at uret er let at tage af, men alligevel sidder godt fast. Selve uret er lavet af tillidsvækkende metal, og det både ser ud og føles som et kvalitetsprodukt.

Spækket med funktioner
Smart-uret kan – ud over at oplyse tiden – vise vejret og give forhåndsvisning af indkomne beskeder. Man kan også indtale noter, styre musikafspilning og se billeder. Desuden er der skridttæller og lommeregner. En vigtig funktion er, at man kan besvare opkald bare ved at tage Gear op til øret. Det har nemlig indbygget højttaler og en mikrofon i spændet. Kort sagt gør uret, at man ofte kan lade telefonen blive i lommen, når den ringer.

Her i spændet sidder urets mikrofon og højttaler, så man kan tage sine opkald fra mobilen ud at tage den op ad lommen.
Her i spændet sidder urets mikrofon og højttaler, så man kan tage sine opkald fra mobilen ud at tage den op ad lommen.

En lidt mere uventet funktion er, at der er indbygget kamera i armbåndet. Det er ganske vist lavopløst, men tager ganske acceptable billeder. Hvorfor man skulle ville fotografere med det, er mere uklart, medmindre man udspionerer folk, der laver skumle ting. Man kan også optage korte videoklip. Men det ville have været mere praktisk, hvis der var et fremadvendt kamera ved skærmen, så man kunne bruge uret til videosamtaler.

Annonce
Også kameraet (på 1,9 MP) sidder på urremmen.
Også kameraet (på 1,9 MP) sidder på urremmen.

Ligesom med mange andre specialiserede apparater bliver man hurtigt træt af de indbyggede funktioner. Men man kan downloade flere, og i skrivende stund er der omkring 50, hvilket overgik vores forventninger. Mange af dem er ret simple funktioner, men der er også nyttige apps som RunKeeper, MyFitnessPal, eBay, Evernote, TripIt og Snapchat. Uret bliver selvfølgelig mere brugbart, jo flere praktiske anvendelsesmuligheder folk finder på.

Klodset og upraktisk
Efter at have haft uret på en uges tid endte det dog til sidst på natbordet. Gear er simpelthen lidt for tykt og klodset til, at det føles rart at have på hele tiden. Selv om det er praktisk at kunne få beskeder på håndleddet, så brugte jeg ikke tilstrækkelig mange af funktionerne tilstrækkelig ofte til, at det opvejede ulemperne.

Galaxy Gear_003_dynamic_rosegoldoatmeal1

Desuden er batterilevetiden et stort problem. Officielt skulle Gear kunne holde “en dag”, og selv om det lykkedes os at få det til at holde længere – ved simpelthen ikke at bruge det så meget – så er det ikke nok. Små apparater, som man bærer konstant, er nødt til at fungere på kortere rejser, uden at man skal medbringe oplader. Uret har nemlig ingen USB-port, men skal sættes i en lader, hvilket er klodset og besværligt.

Ved lanceringen fungerede Gear kun sammen med Galaxy Note 3, men nu også med den seneste Note 10.1 2014 Edition. Via en software-opdatering skulle det desuden virke med Galaxy S4 og S3 samt Note II.

Annonce
Samsung Galaxy Gear kan blandt andet bruges sammen med Galaxy Note 3.
Samsung Galaxy Gear kan blandt andet bruges sammen med Galaxy Note 3.

Konklusion
At vi i fremtiden får smart-ure på håndleddet, er der vist ingen tvivl om. Samsung er først ude med noget, der på papiret ser ud til at være lige præcis, hvad vi havde forventet af sådan et. Man kan besvare opkald, se beskeder, styre musikafspilning, tale til det for at tage noter og endda fotografere. Men desværre er det gået lidt for hurtigt. Indtil videre er uret for tungt at have på hele tiden, batterilevetid er alt for dårlig, og det er lige lovlig dyrt.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

Denne drone filmer i 4K under vand.
Takeoff for Sonys droneprojekt.
Man skal fremover registrere sig som dronefører og tage en prøve for at få et “dronekørekort”.
Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.
For enkelte vil Yamaha-forstærkeren mangle noget væsentligt, men det er ikke lydkvaliteten, vi tænker på.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
JBL Bar 5.0 er en enkel og elegant soundbar, som ikke har brug for en subwoofer for at give bas nok.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera, der giver dig et helt nyt perspektiv.
Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!