Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Nexus 7 2013

Stadig en genistreg

Sidste år var Google Nexus 7 den tablet, der gav absolut mest ”bang for the buck”. Og det er den stadig.

Skrevet af / 22/10/2013 - 05:03
Google Nexus 7 2013
Peter Gotschalk

Igen i år har ASUS produceret en Nexus-tablet for Google, og igen i år er det den billige 7”-udgave, der er på programmet. Men hvorfor skulle man også lave om på en formel, der har været en kæmpe succes? Den første Google Nexus 7 kom sidste år, og der var dengang tale om et af de første produkter på markedet med Android Jelly Bean. Både derfor og på grund af virkelig fin og hurtigt ydende hardware var sidste års Google Nexus 7 en fornøjelse at bruge. Navigationen rundt i menuerne og mellem hjemmeskærme og apps gik bare lynhurtigt, og også browseroplevelsen var bedre end noget, vi tidligere havde oplevet med en Android-tablet.

Den nye Google Nexus 7 er så blevet opdateret på en række punkter. I stedet for en Nvidia Tegra 3 1,3 GHz quad-core processor har 2013-udgaven af Nexus 7 fået en endnu hurtigere Snapdragon S4 Pro quad-core processor på 1,5 GHz under hjelmen, og den 7” store skærm har nu Full HD-opløsning. Operativsystemet er stadig Android Jelly Bean, men i den allernyeste 4.3-version, og Nexus kommer nu også både med front- og bagkamera (på henholdsvis 1.2 MP og 5 MP), hvor forgængeren måtte nøjes med et 1.2 MP frontkamera. Til trods for de mange forbedringer er vægten blevet reduceret med 50 gram, og den nye Nexus 7 er også både slankere og smallere end forgængeren.

Ris og ros
Lidt kritik skal der være plads til. Nexus 7 fås nu i to modeller med henholdsvis 16 og 32 gigabyte lager, men det kan stadig ikke lade sig gøre at udvide hukommelsen med microSD-kort, hvilket dog er knap så stort et problem som sidste år, hvor Nexus 7 til at begynde med kun kom i to versioner på henholdsvis 8 og 16 gigabyte lager. Og selvom Nexus 7 nu har fået et ”ordentligt” bagkamera, så er billedkvaliteten ikke ligefrem fantastisk.

Det er til gengæld skærmens billedkvalitet. Her er tale om en virkelig lysstærk skærm med klare farver, og den er en fornøjelse at bruge, uanset om man browser, ser video eller spiller spil. Lydkvaliteten er også helt ok, om end lydstyrken kunne være bedre.

The-new-nexus-7

I syntetiske test scorer Google Nexus 7 pænt med en score på 2699 i Geekbench 2 (i forhold til sidste års model, der scorede 1512), og i Geekbench 3 scorer den 579/1851 (single point/multi point), hvilket er så godt, at man skal have fat i langt dyrere Android-produkter som Samsung Galaxy Note 3 for at finde bedre resultater.

Vores måling af browseren med Browsermark 2.0 gav en score på 2587, hvilket kun er et mulehår fra den dyre iPad 4, der scorer 2732 i samme test.

Konklusion
Vi har testet en 16 GB Wi-Fi udgave af Nexus 7, som også fås med 32 gigabyte lagerplads samt i en version med 4G/LTE, hvilket selvfølgelig koster flere penge end den billigste model. Men uanset hvilken version, man vælger, så får man så meget for sine penge med Google Nexus 7, at vi ikke kan anbefale noget bedre tablet-køb i skrivende stund.

Hardwaren er gedigen, skærmen er fantastisk, og kombinationen af Android 4.3 og en hurtig ydelse gør brugeroplevelsen uovertruffen.

Home mener

Fantastisk skærmkvalitet Virkelig meget for pengene Lynhurtig brugeroplevelse Hukommelsen kan ikke udvides Middelmådigt kamera

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Kongen af prisvenlige mobiler er tilbage

Foldbar (næsten) uden at gå på kompromis

Ikonisk mobil er tilbage

Samsung er i fare for at Motorola overhaler indenom

Huawei Honor er tilbage!

Større og hurtigere

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Scroll to Top