Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST MSi Modern AM271P (MS-AF81)

Billig og diskret til hjemmekontoret

MSi’s billige alt-i-en-PC dækker behovet på hjemmearbejdspladsen fint. Men man kan godt mærke, at prisen er skåret ind til benet.
Karakter
MSi Modern AM271P (MS-AF81)
Lyd & Billede mener
Stor, flot 27 tommers skærm med fornuftig indmad til en meget rimelig pris. Optager ikke mere plads end en almindelig PC-skærm.
Plasticagtig byggekvalitet. Full HD er for lav opløsning til arbejdsbrug på en så stor skærm. Skærmen savner touch-funktion.
Specifikationer
  • Processor: 2,8 GHz Intel Core i7-1165G7 quad-core (8 tråde)
  • Skærm: 27″ IPS FHD (1920 x 1080), 60 Hz opdateringshastighed
  • Hukommelse: 16 GB DDR4
  • Lager: 512 GB SSD
  • Grafik: Intel Iris Xe Graphics
  • Styresystem: Windows 10 Pro, 64 bit
  • Mål og vægt: 61,2 x 55,3 x 17 cm / 7,2 kg
  • Tilslutninger: Wi-Fi 6, Bluetooth, 2 x USB-C, USB-A 3.2, 3 x USB A 2.0, HDMI ind, HDMI ud (2.0), 3,5 mm audiostik
  • Webcam: 1080p, eksternt
  • Web: msi.com
Benchmarks

Vejl. pris 10 490 Produktside

Bærbare computere er fantastiske på farten, og det er praktisk, at alle funktioner er samlet i én enhed. Men de er ikke skabt til lange arbejdsdage ved skærmen.

Til kontorbrug – hvad enten det er hjemme eller i løsdriftsstalden på jobbet – er en alt-i-en-PC en interessant løsning. Skærmen er stor som på en stationær, men man undgår rod på skrivebordet.

MSi Modern AM271P 11M er en 27 tommers alt-i-en-computer, hvor alt er indbygget i skærmen. Det ser ganske elegant ud, og maskinen ligner til forveksling en almindelig PC-skærm. Den er er blot en smule tykkere nederst, og der er et lidt større udvalg af ind- og udgange.

Skærmen kan enten monteres på den medfølgende fod eller hænges på væggen med et VESA-beslag. Vælger man foden, kan den justeres i højden, og skærmen kan vippes nogle grader bagud for at opnå en bedre arbejdsstilling.

Foden er af plastic og kabinettet også. Sandsynligvis er det eneste metal i kabinettet de skruer, som det er samlet med. Det er okay, og til den pris er der ikke råd til luksus. Men det hele virker lidt tyndt og leddeløst, og da skærmen var skruet fast på foden med de medfølgende skruer, sad den tydeligt skævt!

Annonce

MSi Modern AM271P kan monteres på væggen med VESA-beslag eller på den medfølgende elevationsfod. (Foto: MSi)

HDMI-indgang

Af porte er der det sædvanlige arsenal af USB-porte i alle størrelser og hastigheder samt en HDMI-udgang. Mere usædvanligt er der også en HDMI-indgang, som f.eks. kan bruges til at tilslutte en Blu-ray-afspiller, hvis PC’en skal fungere som fjernsyn på kollegieværelset. Det er godt, at muligheden er der – selv om det nok bliver svært at finde en studerende, der kan huske en tid med fysiske medier.

Der er ingen DisplayPort-udgang og heller ikke Thunderbolt, men det er ikke nogen stor mangel på en så billig maskine.

Det undrer lidt, at der hverken følger mus eller tastatur med, når PC’en sælges som en komplet pakkeløsning. Men det giver på den anden side valgfrihed.

Al elektronikken er indbygget i skærmen, der ligner en normal computerskærm bortset fra antallet af ind- og udgange. (Foto: MSi)

Annonce

Der er ikke indbygget webcam, men der medfølger et løst til at montere oven på skærmen. Det er en lidt klodset løsning, men kameraet er til gengæld i Full HD-opløsning, hvilket er bedre end de fleste indbyggede kameraer. Hvis man er nervøs for privatlivet, kan man dække det med en noget leddeløs plasticklap, der kan skydes hen foran.

En lille luge bagerst til højre på kabinettet indeholder disken (en 512 gigabyte SSD), som kan skydes ud og udskiftes, hvis den svigter eller skal opgraderes til en større. SSD-drev er som udgangspunkt mere stabile end fysiske harddiske, men enhver, der har måttet splitte en alt-i-en-PC til atomer for at udskifte en harddisk, kan se det praktiske i den montering!

Lav skærmopløsning

Skærmen er lysstærk nok til normal brug, og skarpheden fejler heller ikke noget. Det gør til gengæld opløsningen. Med Full HD-opløsning (1920 x 1080 punkter) på en 27 tommers skærm er billedpunkterne tydeligt synlige. På gaming-computere, hvor alting handler om hastighed, er det et brugbart kompromis. Men ikke på en computer, hvor man skal kunne have flere dokumentvinduer åbne samtidig.

Da jeg første gang så MSi Modern AM271P, havde jeg egentlig også forventet, at skærmen havde touch-funktion, da det giver masser af mening til en alt-i-en-computer. Det varede dog kun, indtil jeg så prisen.

Megen regnekraft til prisen

Mens jeg må indrømme at være temmelig uimponeret over det ydre af AM271P, så er indmaden langt mere overbevisende. Her finder man en 11. generations Intel Core i7-1165G7. Det er en quad-core processor på 2,8 GHz og med otte tråde. Der er 16 gigabyte RAM til rådighed og som sagt 512 gigabyte SSD-lager. Grafikken varetages af Intel Iris Xe Graphics; altså integreret bundkortsgrafik, men af nyeste generation.

Annonce

For at sætte tingene i perspektiv er det stort set den samme konfiguration som Razer Book 13, som vi testede for et par måneder siden. Razer-laptoppen havde godt nok højere opløsning og touch på sin 13 tommers skærm. Men den kostede også dobbelt så meget!

Benchmarks

I Geekbench 5 processortesten opnår MSi Modern AM271P et resultat på 1.566 i single-core og 5.283 i multi-core. PCMark 10 kontorprogramtesten ender med en score på 5.138. Det er – ikke overraskende – næsten identiske resultater med den førnævnte Razer Book 13. Og det er en ydelse, der placerer den billige alt-i-en-maskine over middel blandt kontorcomputere.

Hvor tidligere generationer af Intels bundkortsgrafik har været overordentlig sløve, er Intel Iris Xe Graphics god nok til andet end tung grafik. Man kan endda spille lettere 3D-spil i pausen, hvis man skruer lidt ned for grafikindstillingerne.

I 3D-grafiktesten 3DMark Time Spy opnår Modern AM271P en score på 1.619, og den ældre Fire Strike-test ender på 4.312. Det er ikke på niveau med selv de mindste Nvidia GeForce-kort fra de senere år. Men rigeligt til alle de opgaver, man realistisk kan forestille sig, at en hjemmekontorcomputer vil blive stillet over for.

Kabinettet er af plastic, og skærmopløsningen er lav. Men indmaden er hurtig, og prisen er fin. (Foto: MSi)

Annonce

Hurtigere end designer-laptops

Selv om en alt-i-en-maskine er praktisk til stationær brug, er udvalget af bærbare langt større. Og alle konkurrenter, vi kan finde, er laptops. Det kan f.eks. være den superslanke Asus ZenBook 14, der kun vejer lidt over et kilo, men som er betydelig langsommere på især grafik. Huawei MateBook 14 har et superskarpt design og en lækker skærm. Til gengæld kan MSi-maskinen løbe i store cirkler omkring den langsomme Huawei. Så på ydelsen betaler det sig at ofre bærbarheden.

Konklusion

MSi Modern AM271P er bestemt ikke den grimmeste maskine, man kan sætte på sit bord. Og det er praktisk, at alt er integreret i skærmen. I forhold til prisen får man rigtig meget computerkraft – og dertil en ganske okay skærm på 27 tommer.

På minussiden er byggekvaliteten mildt sagt skrabet, og skal computeren bruges til noget, der er mere krævende end basal tekstbehandling og underholdning, vil skærmopløsningen være en hæmsko. Jeg ville også normalt forvente, at en alt-i-en-PC havde touch-skærm. Det kan man også godt få. Men så bliver prisen en anden.

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.