Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Lenovo Yoga AIO 7 (27ACH6 F0G70007MT)

Kraftcenter til hjemmekontoret

Slut med krybe sammen ved laptoppen: Lenovos Yoga AIO 7 giver dig god ergonomi og masser af kræfter på hjemmekontoret.

Skrevet af / 07/11/2021 - 09:00
Lenovo Yoga AIO 7 (27ACH6 F0G70007MT)
John Alex Hvidlykke

Hvis du skal arbejde mange timer ved skærmen hver dag på hjemmekontoret – eller for den sags skyld på det gammeldags fælles kontor – så er en alt-i-en-computer (AIO) en praktisk og ergonomisk løsning.

Lenovo Yoga AIO 7 er en sammenbygget enhed med alt nødvendigt inkluderet i kassen. Også mus og tastatur, der begge er trådløse.

Skærmen er, som typiske stationære computerskærme i dag, på 27 tommer. Og det er en glæde at se, at Lenovo har ofret en rigtig god skærm i ordentlig UHD-opløsning (3820 x 2160 pixel). Den smalle ramme om skærmen er af metal, og det hele ser både solidt og lækkert ud.

Til redigering af skriftruller?

Skærmen kan roteres 90 grader til højformat, og billedet skifter automatisk retning, når skærmen drejes på plads. Højformatvisning kan være praktisk, når man skal arbejde med dokumenter en hel side ad gangen. På en så stor og højopløst skærm er det imidlertid mindre relevant, da 27 tommer er stort nok til at have flere A4-sider i fuld størrelse ved siden af hinanden i bredformat. En højformat 16:9-skærm er meget høj. Men hvis du har brug for at designe tapetruller, er funktionen perfekt.

Den i øvrigt fremragende 27-tommers 4K-skærm kan roteres til højformat. Prisen for det er desværre, at skærmen ikke kan justeres i højden. (Foto: Lenovo)

Det kan undre lidt, at Lenovo ikke har valgt en skærm i det lidt højere 16:10-format, der er blevet populært på bærbare i år. Men jeg gætter på, at der simpelthen ikke findes et udvalg af 27 tommers paneler i det format endnu.

Prisen for, at man kan rotere skærmen, er, at skærmen sidder fast på soklen, der ikke kan justeres i højden. Personligt ville jeg gerne have byttet rotérbarheden med muligheden for at opnå en mere ergonomisk indstilling af skærmen.

Af en eller anden grund er webkameraet ikke indbygget, men leveres som en løs enhed, der klikkes på plads i en port på toppen af skærmen.

Læs også Alt hvad du har brug for til hjemmekontoret – men også kun det MSi’s billige alt-i-en-PC dækker behovet på hjemmearbejdspladsen fint. Men man kan godt mærke, at prisen er skåret ind til benet.

Indbygget sound-minibar

Hvor nogle sammenbyggede computere gemmer elektronikken i skærmen, befinder elektronikken hos Lenovo Yoga sig i den ret store, flade sokkel. Den nederste del af soklen er beklædt med gråt møbelstof og ligner en lille soundbar. Hvad den også er, da et sæt stereohøjttalere er indbygget her. Det er en elegant løsning – og lyden er langt bedre end de mikroskopiske højttalere, der findes i både bærbare PC’er og fladskærme.

Den nederste del af soklen er beklædt med møbelstof og fungerer som en soundbar. (Foto: Lenovo)

På siden og på bagsiden finder man en stribe porte og udgange, blandt dem fem gammeldags USB-A og en enkelt USB-C. Det er længe siden, jeg har set så mange USB-A-porte på én computer. Men Lenovo regner nok med, at brugerne har eksterne harddiske og USB-nøgler, der skal have plads. En port optages i øvrigt af USB-donglen til det trådløse tastatur og mus-sæt.

Tastaturet er billigt – men koster ikke ekstra

Opsætningen er forholdsvis nem, da PC’en udgør én sammenhængende enhed, der blot skal løftes op af kassen. Tastatur og mus følger med, og den eneste udfordring er at finde den trådløse USB-adapter, som ligger i musens batterirum, og sætte den i en af de ledige USB-porte.

Mus og tastatur ser umiddelbart pæne ud, men skal helst betragtes på afstand, da man opdager, hvor billige og plasticagtige de føles, når man rører ved dem.

Lenovo Yoga AIO 7 er naturligvis primært en stationær computer i sig selv. Men skærmen kan desuden bruges som ekstern skærm for en bærbar computer eller en mobil.

Benchmarks

Lenovo har valgt den meget vellykkede AMD Ryzen 7 5800H-processor til at trække læsset. Det er et populært valg, der næsten ikke kan gå galt. Og det gør det heller ikke her! Processoren har 16 gigabyte RAM at boltre sig på og 1 terabyte SSD-lagerplads. Hvilket burde sikre mod flaskehalse, der kunne nedsætte ydelsen.

Den ottekernede 3,2 GHz-processor opnår et resultat i Geekbench-testen på 8.048 i multi-core og 1.373 i single-core. Det kan bedst oversættes til “seriøst meget regnekraft for en kontormaskine”. Hvilket bekræftes af kontorprogramtesten PCMark 10 med en score på 6.425.

Som på flere andre Ryzen-maskiner, vi har testet i år, varetages grafikken af den integrerede Radeon-grafik i processoren. Det er en billig løsning, der ikke er egnet til seriøst grafisk arbejde (eller “useriøst” i form af 3D-spil), men i en hverdags-hjemmekontormaskine er det i orden. Ydelsen fra den integrerede Radeon-grafik er i øvrigt hverken værre eller bedre end den Intel Iris Xe-grafik, der ville have været valgt, hvis der havde siddet en 11. generations Intel Core-processor i computeren i stedet.

I 3D-grafiktesten 3DMark Time Spy opnår Lenovo yoga AIO 7 Modern en score på 1.538, og Fire Strike-testen ender på 3.884. Det er ydmygt – men fint til kontorprogrammer og til at vise animationerne i Windows 11-brugerfladen.

Lenovo Yoga AIO 7 er pæn nok til at stå fremme, selv om stuen bruges til hjemmekontor. (Foto: Lenovo)

Konkurrenter

Prismæssigt ligger det nær at sammenligne Lenovo Yoga AIO 7 med MSI Modern AM271P og 24″ iMac 2021, som vi begge har testet for nylig. I den sammenligning kommer Lenovo’en ret fordelagtigt ud.

iMac’en har en sammenlignelig skærm og en fremragende processor, men betydelig mindre hukommelse og lagerplads. Hvilket dog næppe vil få Apple-tilhængere til at skifte platform. MSI’en må til gengæld se sig slået på både regnekraft og skærmkvalitet.

Konklusion

Lenovo Yoga AIO 7 er en ganske velbygget alt-i-en-computer, der er pæn nok til at have stående fremme og kraftig nok til at være en fornøjelse at arbejde på. Hvor uundværlig en lækker og skarp 4K-skærm er, ved man først, når man har prøvet den. Tastaturet og musen lever ikke op til standarden på resten af computeren, men sammenlignet med prisen på andre alt-i-en-computere kan man betragte dem som en gratis gave.

Den integrerede Radeon-grafik gør det umuligt at arbejde med seriøs billedbehandling. Men tilhører man den lille gruppe, der har det behov, findes der en lidt dyrere udgave med rigtig grafikprocessor og dedikeret video-RAM.

Til prisen får man uundgåeligt ikke alt fra øverste hylde, men Lenovo Yoga AIO 7 er så velproportioneret, at den i dagligdagen vil være en fornøjelse at bruge.

Karakter
Lenovo Yoga AIO 7 (27ACH6 F0G70007MT)
Basic

Home mener

Lækker 27 tommers 4K-skærm. Kvik Ryzen 7-processor. Prisen er rigtig fin. Grafikkortet er langsomt. Skærmen kan roteres, men ikke justeres i højden. Tastatur og mus er i temmelig tarvelig kvalitet.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Lyd & Billede
Scroll to Top