Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: InFocus IN3118HD

Herlig hybrid

Denne lysstærke projektor er en hybrid mellem hjemmebiograf og kontor. Alligevel er den oplevede billedkvalitet den bedste i testen!

Skrevet af / 18/10/2012 - 00:00
InFocus IN3118HD
Geir Gråbein Nordby

Det var lige før, vi ikke tog denne projektor med i testen, eftersom den egentlig tilhører kategorien kontorprojektorer. Men den har ægte 1080p opløsning, hvilket er usædvanligt for disse, og derfor blev vi lidt nysgerrige. En opgivet kontrast på 3.000:1 er ikke meget, og lysstyrken på hele 3600 lumen (3000 lumen i økomodus) bør kunne gøre den til en flot filmprojektor i dagslys såvel som i et ubelyst rum.

Zoomforholdet er noget begrænset; et 100 tommers billede kræver, at projektoren står mellem 3,5 og 4 meter fra lærredet.

Menusystemet er også begrænset. Gammaværdierne går i hele trin fra 1 til 5, og det virker, som om de gør lidt andet end at justere lysstyrken. Billedet bliver bedst med gamma sat til 1 (kun muligt i en af User-billedmodiene). Men farvetemperatur kan stilles samt intensitet og lysstyrke for hver af farverne RGB og CMY.

Den kraftige lampe kræver en lidt mere hørbar blæser end de andre, men for mit vedkommende går det fint.

Billedkvalitet
Lige ud af kassen er sortniveauet blegt og gråt, ansigter er blege, der er ingen smæld på, og billedet er i det hele taget fladt. Det positive er, at den høje lysstyrke til en vis grad funker med film i dagslys.

Det er gudskelov let at få projektoren til at se godt ud. Bare ved at justere lysstyrke og kontrast med en enkel kalibrerings-disc bliver billedet meget bedre. Sortniveauet er faktisk ikke synligt lysere end med de andre projektorer. Det er på ingen måde kulsort, men det er det heller ikke med nogen af de andre. Den sidst Harry Potter-film er ikke en livret for nogen af dem, da den er én lang skygge.

Derimod kommer magien fra Wonders of the Universe godt frem. Den lysstærke projektor får stjernehimlen meget detaljeret frem, med flere synlige stjerner end de andre projektorer. Film med normale lysforhold gengives meget skarpt og detaljeret. Og projektoren har mindre moskitostøj og bevægelsesartefakter end de andre. Billedet er tæt på støjfrit, og samtidig er der mere smæld i farverne end med Epson. Naturbilleder er meget overbevisende, og ansigter har god friskhed uden at blive overdrevne. Kort og godt en fabelagtig projektor i denne prisklasse.

Konklusion
InFocus IN3118HD er en hybrid mellem hjemmebiograf- og kontorprojektor. Den er meget lysstærk, men har alligevel en helt fin kontrast og ægte HD-opløsning. Lige ud af kassen er den ikke noget specielt at se på, men bare ved at justere lysstyrke og kontrast rigtigt har den et udsædvanligt smæld i billederne. Her er rigeligt med detaljer, og billederne er knivskarpe. Når de samtidig er så at sige fri for bevægelsesstøj, er det kort og godt imponerende, hvad denne projektor leverer.

Sammenlagt er det den bedste og mest anvendelige projektor i testen. Den funker i dagslys og ser også godt ud i mørke omgivelser. Hvis du kan leve med et lidt lavt zoomforhold og noget mere blæserstøj end de øvrige, er det testens bedste projektor.

Lyd & Billede mener

Skarpe billeder Høj lysstyrke Ikke meget støj Gode kalibreringsmuligheder Ikke linsejustering Begrænset sortniveau Lidt blæserstøj

Også i denne test:

4 projektorer

Optoma HD300X

Gode billeder i 2D og 3D

Optomas billigste 3D-projektor har skarpe billeder, flot farvebalance og kun lejlighedsvis generende støj.

Skarpe billeder 3D
Ikke linsejustering Noget moskitostøj Begrænset sortniveau
Læs hele testen

Epson EH-TW5900

Super kompromis

Testens eneste LCD-projektor har en rigtig god billedkvalitet og mange kalibreringsmuligheder.

Skarpe billeder Ikke meget støj Gode kalibreringsmuligheder Zoomforholdet
Ikke linsejustering Begrænset sortniveau
Læs hele testen

BenQ W1060

Billig og god?

BenQ W1060 har en markedspris langt under den vejledende, hvilket gør den til et røverkøb i dette selskab.

Skarpe billeder Gode kalibreringsmuligheder
Ikke linsejustering Moskitostøj Bevægelsesstøj Begrænset sortniveau
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Scroll to Top