: BenQ W1060

Billig og god?

BenQ W1060 har en markedspris langt under den vejledende, hvilket gør den til et røverkøb i dette selskab.
Lyd & Billede mener
Skarpe billeder Gode kalibreringsmuligheder
Ikke linsejustering Moskitostøj Bevægelsesstøj Begrænset sortniveau
Specifikationer
  • DLP, 1080p
  • 2000 lumen, 5.000:1
  • 2 x HDMI
  • Afstand til 100": 3,5-4,2 m
  • 28 dB blæserstøj
Annonce
Annonce
forfatter

Den lille, fikse BenQ W1060 er udviklet til at være billigst mulig med tanke på strøm (under 1 watt på standby), indtil 60 procent kortere nedkølingstid, efter at den har været tændt, og med en lampetid på 6.000 i økomodus – det dobbelte af mange andre. Det betyder, at hvis du ser film i fire timer om dagen, holder lampen i næsten ti år, før den må skiftes.

Zoomforholdet på projektoren er lidt snævert; for at få et billede på 100 tommer må projektoren stå mellem 3,5 og 4,2 meter fra lærredet. Nogle vil få problemer med dette. Ellers kan vi lide menusystemet, som både er overskueligt og avanceret, og med 3D-farvejustering er det muligt at kalibrere projektoren godt med det rette måleudstyr.

Billedkvalitet
Justering af lysstyrke og kontrast må gøres flere gange på denne projektor, da det ene går ud over det andet. Efter at lysstyrken er justeret, og man så justerer kontrasten, vil dette igen påvirke lysstyrken. Vi efterjusterer tre gange.

Når projektoren er justeret, er billedet langt bedre. Ved første øjekast er det et meget detaljeret og flot billede, vi har foran os. Galakser og stjerner i Wonders of the Universe ses med flotte detaljer og mange detaljer i lys. Selve sortniveauet er ikke det mørkeste, men det er det heller ikke hos nogen af de andre projektorer i testen. Absolut godkendt i den henseende! Mørke Harry Potter-scener er langt bedre nu, end før billedet blev justeret.

I lighed med Optoma HD300X har BenQ W1606 en del moskitostøj, som minder lidt om en myggesværm, når der panoreres over en halvmørk himmelhvælving. Schatteringen, dvs. overgangen fra mørkere til lysere områder, vises i lidt grove trin, og lysskarpe objekter i bevægelse har det med at brænde ud i kanterne.

Annonce

Regnbue-effekten er synlig her ligesom med Optoma og kan lejlighedsvis være generende.

Konklusion
BenQ W1060 er en billig HD-projektor, som kunne have været et kup. Den har skarpe billeder med godt med knald på, efter at billedet er justeret. Og 3D-kalibrering af hver farve, som gør, at man kan få ordentlig professionel kalibrering. Men store billeder giver den kun langt fra lærredet, så du behøver en stor stue. Endvidere lider den af en del moskitostøj, og lysstærke objekter i bevægelse ses med nogen billedforvrængning.

Dermed er W1060 en middelmådig projektor, som har fordelen af at give fuldopløst HD-video til en billig penge, men som falder igennem i forhold til konkurrenterne. Hvis seks tusind kroner er alt, hvad du har at gøre godt med, og hvis du har mulighed for at montere den mindst 3,5 meter fra væggen, kan du overveje BenQ W1060.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Optoma HD300X

Gode billeder i 2D og 3D

Optomas billigste 3D-projektor har skarpe billeder, flot farvebalance og kun lejlighedsvis generende støj.

Skarpe billeder 3D
Ikke linsejustering Noget moskitostøj Begrænset sortniveau

Epson EH-TW5900

Super kompromis

Testens eneste LCD-projektor har en rigtig god billedkvalitet og mange kalibreringsmuligheder.

Skarpe billeder Ikke meget støj Gode kalibreringsmuligheder Zoomforholdet
Ikke linsejustering Begrænset sortniveau

InFocus IN3118HD

Herlig hybrid

Denne lysstærke projektor er en hybrid mellem hjemmebiograf og kontor. Alligevel er den oplevede billedkvalitet den bedste i testen!

Skarpe billeder Høj lysstyrke Ikke meget støj Gode kalibreringsmuligheder
Ikke linsejustering Begrænset sortniveau Lidt blæserstøj
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.