: Epson EH-TW5900

Super kompromis

Testens eneste LCD-projektor har en rigtig god billedkvalitet og mange kalibreringsmuligheder.
Lyd & Billede mener
Skarpe billeder Ikke meget støj Gode kalibreringsmuligheder Zoomforholdet
Ikke linsejustering Begrænset sortniveau
Specifikationer
  • LCD, 1080p, 3D
  • 2000 lumen, 20.000:1
  • 2 x HDMI
  • Afstand til 100": 2,9-4,7 m
  • 24 dB blæserstøj
Annonce
Annonce
forfatter

Epson EH-TW5900 er den største projektor i testen. Men jeg kan lide udseendet og det faktum, at optikken sidder midtpå i stedet for til højre eller venstre. Det gør det bl.a. lettere at installere den med helt lige vinkel mod lærredet, og med dens symmetriske opbygning er vægten balanceret således, at billeder bliver lige, selv med et middel dimensioneret loftsbeslag.

Zoomforholdet er ganske godt; du kan få et 100 tommer stort billede fra mellem 2,9 og 4,7 meter fra lærredet.

Menusystemet er overskueligt, samtidig med at man kan lave avancerede indstillinger som individuel justering af hver farve, både primærfarverne RGB og sekundærfarverne CMY. Minus for mangel på direkteknapper til lysstyrke og kontrast på fjernbetjeningen. Det er irriterende at skulle gå ind i menuen, hver gang der skal justeres.

At projektoren har testens højeste opgivne kontrast, skal du ikke se dig blind på. Det er med dynamisk iris, som jeg personligt ikke kan lide at have på. Det betyder, at lysstyrken kvæles og åbnes ud fra lysinformationen i billedet, hvilket både støjer og giver tydeligt vekslende sortniveau.

Billedkvalitet
Lige ud af kassen har projektoren et af de mest naturlige billeder i testen, med godt smæld i farverne og fin kontrast. Sortniveauet er heller ikke her det bedste, men efter justering af lysstyrke og kontrast er det helt fint. En mørk film som Harry Potter og dødsregalierne del 2 er dog ikke dens livret. Skyggerne mangler lidt dybde, og de lider af lidt blåligt sortniveau. Det gælder dog alle projektorerne i denne prisklasse, som vi har set, og Epson er ikke dårligere end de andre i testen. Men farverne på Epson er ikke de bedst balancerede. Specielt blå er lidt bleg; en blå himmel ser mere lysegrå ud, når man sammenligner med de andre projektorer. Derfor anbefaler vi at få Epson-projektoren ordentligt kalibreret for bedst mulig farvegengivelse.

Annonce

Med justerede farver kan du glæde dig over projektorens meget skarpe og naturlige billeder. Moskitostøj og bevægelsesstøj er så at sige fraværende. Epson er meget bedre end Optoma og BenQ på dette område, og nuancer på himmelhvælvingen er meget mere jævne. Wonders of the Universe på Blu-ray ser rigtig godt ud, med masser detaljer i galakser og stjerner. Billederne er skarpe og detaljerede, uden at støj kommer med i købet.

Konklusion
LCD-projektoren Epson EH-TW5900 giver ganske gode billeder direkte ud af kassen. Farvebalancen kunne have været bedre, specielt blå er lidt bleg. Dette er dog muligt at kalibrere ordentlig. Kontrast og lysstyrke er meget lig de andre i prisklassen; sortniveauet kunne have været mørkere, men ellers er der godt med knald på.

Billederne er skarpe og detaljerede, samtidig med at der er meget lidt støj. Moskitostøj er stort set fraværende, og når man så slipper for DLP-projektorens regnbue-effekt, er det her en klart anbefalet projektor.

Vi fik ikke testet projektoren med 3D, men hvis vi skal gå ud fra storebror TW6000, er effekten god, med ganske lidt crosstalk, men brillerne er temmelig ubehagelige.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Optoma HD300X

Gode billeder i 2D og 3D

Optomas billigste 3D-projektor har skarpe billeder, flot farvebalance og kun lejlighedsvis generende støj.

Skarpe billeder 3D
Ikke linsejustering Noget moskitostøj Begrænset sortniveau

BenQ W1060

Billig og god?

BenQ W1060 har en markedspris langt under den vejledende, hvilket gør den til et røverkøb i dette selskab.

Skarpe billeder Gode kalibreringsmuligheder
Ikke linsejustering Moskitostøj Bevægelsesstøj Begrænset sortniveau

InFocus IN3118HD

Herlig hybrid

Denne lysstærke projektor er en hybrid mellem hjemmebiograf og kontor. Alligevel er den oplevede billedkvalitet den bedste i testen!

Skarpe billeder Høj lysstyrke Ikke meget støj Gode kalibreringsmuligheder
Ikke linsejustering Begrænset sortniveau Lidt blæserstøj
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.