Search
Generic filters

: Sony STR-DH820

Sony STR-DH820

Lyd & Billede mener

(Forholdsvis) elegant design Pæn, velpoleret lyd
Laveste udgangseffekt i praksis Intet netværksstik

Af en firkantet klump metal at være er Sony’en forholdsvis elegant. Forpladen buer svagt indad, og displayet er anbragt som en lang, smal rude langs toppen af receiveren.

De 14 skruebøsninger til højtaler-udgangene på bagsiden er i halvgennemsigtig plastic. De ser lidt kække ud, men er lige så besværligt at spænde som alle andre. Der er alle de ind- og udgange, man med rimelighed kan forvente. Fire HDMI-indgange og en udgang. Masser af composite video ind til ældre videokilder og spillemaskiner. Der er to subwoofer-udgange, hvis du vil køre i stereo helt til bunden.
Der er ingen nettilslutning, men dog et USB-stik på fronten. I manualen nævnes en række af Sonys egne Walkman-modeller, og det understreges, at der ikke gives garanti for brugen af andre USB-enheder (og heller ingen garanti for de nævnte). Andetsteds kan man dog se, at iPods og iPhones tilsluttes samme sted. En almindelig USB-nøgle blev vraget, uanset hvad vi lagde på den.

Den automatiske kalibrering er simpel. Efter en kort nedtælling, hvor man kan komme ud af ”skudlinjen”, går det løs med testtoner, og efter ca. et minut melder receiveren, at alt er klar.

Over analogindgangen er lyden behagelig og uden knaster. Der er dybde i lydbilledet og detaljer, men ikke oceaner af nogen af delene. Måske det går bedre at gå den direkte vej og tilslutte cd-spilleren til en af de digitale indgange? Lad være med det! Selv sammenlignet med en ti år gammel cd-afspiller faldt Sony’ens digitalindgang pladask igennem. Lyden bliver et rodet, fladt tapet, uden dybde. Digitalindgangen er først og fremmest beregnet til at dekode filmlyd, hvilket den gør udmærket. Kun meget onde testere vil prøve den på cd’er.

Når man lægger en film på afspilleren, kommer Sony’en bedre til sin ret. Lyden er nydelig, og receiveren har energi nok til at spille en 40 kvadratmeters dagligstue op i fuld biografstyrke. Effekterne står pænt i højtalerne.

Sony’en er lidt kræsen med kildematerialet. Som den eneste i testen er der kun lyd i det bagerste to højtalere, når der er en film med 7.1-lyd på afspilleren. Det virker lidt underligt, da der ikke findes ret meget 7.1-materiale endnu.

Og så en løftet pegefinger: Sony hævder, at forstærkeren yder 140 watt pr. kanal i surround. Det er imponerende, da det det giver 980 watt i alt – og forstærkeren alligevel kun forbruger 240 watt fra lysnettet! Et realistisk bud er, at udgangseffekten ligger på under 20 watt pr. kanal, hvilket i øvrigt kan være i orden til hjemmebrug. De fleste i testen snyder på vægten, men Sony snyder mest!

Konklusion
Sony repræsenterer i denne test det pæne, sikre – og kedelige. Den lyder pænt og ordentligt, men må se sig distanceret af Yamaha, Denon og NAD på lydsiden. Forskellen er dog ikke stor, så hvis du falder for designet eller muligheden for at køre i stereo helt ned i subwooferen, er der ikke noget galt i at vælge den her.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!