BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: Pioneer VSX-921-K

Pioneer VSX-921-K

Lyd & Billede mener

Suverænt bedste brugerflade. Omfattende selvjusterings-program
Lyden er ikke på niveau med NAD, Denon og Yamaha Mister pusten, når det går hedt til

VSX-921-K er en moderne radio. Og når den er fyldt med computerteknologi, kan man lige så godt tage skridtet fuldt ud og sætte den ikke blot til netværket, men også til pc’en.

Den medfølgende cd indeholder både manualen og styre-softwaren. Når receiveren har fundet sin plads på husets netværk, kan man fra sin computer jonglere rundt med indgange og signalkilder efter behov, gemme data fra justeringen og meget andet. Og hvor manualen hos de fleste er en pdf-fil, har Pioneer valgt at udforme den som en webside.

Designet er pænt, og displayet fyldt med alle relevante oplysninger. Men man bliver næsten overinformeret af rulletekster og opfordringer til at fjernstyre sin iPod og udforske internettet. Heldigvis kan rulleteksterne slås fra.

Der er ni sæt højtaler-udgange på bagpladen, men ”kun” syv kanaler. Man kan således ikke få lyd ud af top/wide og rear surround samtidig, men man kan sætte højtalere op i begge positioner og skifte imellem dem, afhængigt af hvilken film der ligger på afspilleren.

Ud over gammeldags FM-radio kan du modtage internet-radio og hente musik fra computere og netværks-enheder i huset. Du kan enten bruge netkabel eller købe en adapter for trådløst netværk. iPhone-tilslutning kræver en adapter, som heldigvis følger med.

VSX-921 vandt for nylig EISA-prisen for bedste produkt. Det virker velfortjent for en receiver med nyskabende funktioner. Pioneers selvjustering er imponerende og omfattende. Ud over volumen testes faseforhold, frekvensgang, stående bølger og efterklang, og lyden i de syv kanaler justeres til derefter. Fornemt! Den slags finesser var for få år siden kun muligt i ti gange så dyre produkter.

Både analog- og digitalindgang lyder umiddelbart åbent og klart. Men hvad der i begyndelsen ligner detaljerigdom, viser sig at være øretrættende skarphed. Har du små hjemmebio-højtalere med begrænsninger i toppen, går det lige an, især på popmusik. Men tilslutter man velvoksne hi-fi-højtalere og skifter til lidt mere krævende musik, så bliver resultatet ubehageligt. Når musikken bliver kompleks, mister Pioneer’en overblikket og plastrer det hele til med strukturtapet. Og det selv om VSX-921-K sandsynligvis er den kraftigste i testen.

Når popcornene er varmet, og filmen lagt på afspilleren, klarer VSX-921-K sig forholdsvis bedre. Følelsen af at sidde i biografen er udmærket, og surround-effekterne brager løs rundt omkring. Også her kunne man dog ønske mere overblik, når det går hedest til.

Konklusion
Den bedste betjening. Receiveren kan fjernstyres via netværket og det medfølgende styreprogram. Selvjusterings-programmet kommer ud i hjørnerne. Desværre er det lydmæssige resultat mindre overbevisende. Biografoplevelsen er udmærket, men hvis du lytter meget til musik, bør du kigge andetsteds.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
1 kommentar

Skriv et svar

  Også i denne test:

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.