SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: NAD T748

NAD T748

Lyd & Billede mener

Kraftoverskud og kontrol Indgangene kan tilpasses
Forældet brugerflade Mangler netstik og USB

Da jeg gik i gymnasiet, var NAD synonymt med no-nonsense forstærkere med masser af watt og ultra billigt design med kaffebrune plasticfronter. De blev solgt i massevis og spændt foran kæmpemæssige Cerwin Vega-højtalere.  Logoet er uændret siden dengang, men designet er mere tidssvarende. NAD T748 er dog stadig en stor, tung, sort metalkasse, den største og tungeste i testen. Displayet er til gengæld det mindste og byder på mindst information.

Skærmmenuen giver ikke megen ekstra information. Hvis Yamahas menuer ligner en veldesignet hjemmeside, er vi tilbage i DOS-tiden med NAD. Fem-ti linjer hvid tekst på sort baggrund med en skrifttype, der kunne være lånt fra en Commodore 64, og en omstændelig betjening er måske at drive sit no-nonsense-image for vidt. Det er synd, for der er masser af gode detaljer i menuerne, hvis man graver længe nok.

Digitaldelen er rigtig god. En tand mindre detaljeret end Yamahas, men instrumenterne står flot og åbent i rummet. Og der er masser af kræfter. Man kan roligt blive ved med at skue op, T748 følger med og leverer en solid og flot lyd, der er så detaljeret, at man ikke savner noget.

Receiveren er født med et antal indgange, men kan selv konfigurere og tilpasse, som man har lyst til og brug for. Op til otte indgange kan indstilles. For hver indgang kan man vælge navn, lydindgang (både analoge og digitale) og en video-indgang. Det gør det muligt at møblere rundt på indgangene efter behov. Du kan sætte stikkene i, hvor der er plads, og bagefter lede signalerne hen til de rigtige indgange.

En irriterende detalje er, at NAD’en er længe om at skifte mellem indgangene: Fra man trykker på knappen, gå der fem sekunder, hvor musik og billede forsvinder.

Konklusjon
Kraftoverskuddet imponerer, og lyden er behagelig og velopløst. Det er en fornøjelse at lytte til musik, og T748 giver ikke op, selv når det brager løs i The Expendables. Det er rart, at man kan tilpasse indgangene efter behov og sammensætte lyd- og videokilder på tværs. Til gengæld er brugerfladen simpelthen for gammeldags, og antallet af indgange er begrænset.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.