annonce

Væg-til-væg-fjernsyn

CES 2018

Samsungs "The Wall" har ikke fået navnet for sjovs skyld. Det er 146 tommer i diagonal, og hver pixel er sin egen lyskilde.

(Foto: Producent)
annonce

Vi er vant til at fjernsyn har lange, kryptiske navne med en unævnelig kombination af tal og bogstaver. Og selv om Samsungs nye 146-tommer nok også får sådan et navn klistret på ryggen, kan vi meget bedre lide dets kælenavn, “The Wall”. For hvad skal man ellers kalde et tv, der næsten dækker hele væggen?

Test: LGs 105-tommers tv er en filmdrøm for 620.000 kroner!

microLED
Ud over en stor størrelse bruger Samsung en ny skærmteknologi, de kalder microLED. De har allerede demonstreret teknologien med en enorm “Cinema LED” tv-skærm til at erstatte lærreder i biografer, og nu er den skaleret så meget ned, at den lige akkurat kan klemmes ind i stuen.

Test: Bang & Olufsens første OLED TV

Teknologien er stort set det samme, som Sony kalder CLEDIS (Crystal LED Integreret Struktur), og hvor Samsung QLED teknologi er baseret på et konventionelt LCD-panel, men med farvefiltre med evigt holdbare “quantum dots” i stedet for pigmenter, som nedbrydes. Hver microLED-pixel er sit eget lys. Således kan du slippe af med det traditionelle LCD-panel. Det giver mulighed for samme uendelige sortniveau med OLED, men uden fastbrænding og med næsten ingen nedbrydning efter adskillige års brug. MicroLED er også modulært, så man kan samle moduler til den ønskede skærmstørrelse.

8K
Samsungs “The Wall” er markedets første officielle tv-skærm med microLED-teknologi. Opløsningen er fulde 8K (7680 × 4320 pixel). Eller godt 33 megapixel med andre ord. Det er selvfølgelig smart, og har både HDR dit og dat. Det er med andre ord nok det fedeste tv, du aldrig får at se!

Prisen? Vi svæver indtil videre i lykkelig uvidenhed. Men Sonys konkurrerende teknologi koster omkring en halv million kroner pr. kvadratmeter. Så hvis vi skal bruge samme målestok, kunne “The Wall” med sine seks kvadratmeter lande på tre millioner kroner…

annonce

Læs Samsungs pressemeddelelse her

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

JBL udfordrer Klipsch Reference

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fujifilm lancerer en ny zoom og annoncerer to nye objektiver.

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Huawei Nova 5T er til at leve med, når det nu ikke kunne være anderledes.