Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

Væg-til-væg-fjernsyn

Samsungs "The Wall" har ikke fået navnet for sjovs skyld. Det er 146 tommer i diagonal, og hver pixel er sin egen lyskilde.

Skrevet af / 09/01/2018 - 10:28
Væg-til-væg-fjernsyn

Vi er vant til at fjernsyn har lange, kryptiske navne med en unævnelig kombination af tal og bogstaver. Og selv om Samsungs nye 146-tommer nok også får sådan et navn klistret på ryggen, kan vi meget bedre lide dets kælenavn, “The Wall”. For hvad skal man ellers kalde et tv, der næsten dækker hele væggen?

Test: LGs 105-tommers tv er en filmdrøm for 620.000 kroner!

microLED
Ud over en stor størrelse bruger Samsung en ny skærmteknologi, de kalder microLED. De har allerede demonstreret teknologien med en enorm “Cinema LED” tv-skærm til at erstatte lærreder i biografer, og nu er den skaleret så meget ned, at den lige akkurat kan klemmes ind i stuen.

Test: Bang & Olufsens første OLED TV

Teknologien er stort set det samme, som Sony kalder CLEDIS (Crystal LED Integreret Struktur), og hvor Samsung QLED teknologi er baseret på et konventionelt LCD-panel, men med farvefiltre med evigt holdbare “quantum dots” i stedet for pigmenter, som nedbrydes. Hver microLED-pixel er sit eget lys. Således kan du slippe af med det traditionelle LCD-panel. Det giver mulighed for samme uendelige sortniveau med OLED, men uden fastbrænding og med næsten ingen nedbrydning efter adskillige års brug. MicroLED er også modulært, så man kan samle moduler til den ønskede skærmstørrelse.

8K
Samsungs “The Wall” er markedets første officielle tv-skærm med microLED-teknologi. Opløsningen er fulde 8K (7680 × 4320 pixel). Eller godt 33 megapixel med andre ord. Det er selvfølgelig smart, og har både HDR dit og dat. Det er med andre ord nok det fedeste tv, du aldrig får at se!

Prisen? Vi svæver indtil videre i lykkelig uvidenhed. Men Sonys konkurrerende teknologi koster omkring en halv million kroner pr. kvadratmeter. Så hvis vi skal bruge samme målestok, kunne “The Wall” med sine seks kvadratmeter lande på tre millioner kroner…

Læs Samsungs pressemeddelelse her

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

0
Lyd & Billede
Scroll to Top