Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

TCL CSOT viser verdens første buede 65″ OLED-TV 8K OLED-TV

Avanceret printteknologi er med til at give ekstrem pixeltæthed.

Skrevet af / 11/12/2023 - 15:05
TCL CSOT viser verdens første buede 65″ OLED-TV 8K OLED-TV

Kinesiske TCL CSOT er en af de hurtigst voksende tv- og panelproducenter. På den nylige DTC 2023-konference i Wuhan, Kina, fremviste de en række innovative skærmteknologier, herunder et knivskarpt OLED-TV med 8K-opløsning.

Verdens første buede 65″ 8K 120Hz OLED-TV

OLED-skærme med 8K-opløsning (7680 x 4320) er ikke noget nyt i sig selv. Det banebrydende er, at det nu er opnået med et panel på “kun” 65 tommer. Hvilket er ret imponerende, når man tænker på, at skærmen indeholder 33 millioner pixels. Tidligere var man nødt til at gå op til 77-tommers skærme (såsom LG OLED77Z3) for at få plads til så mange pixels.

Fra DTC-messen i Wuhan, Kina. (Foto: TCL CSOT)

Hvordan har TCL CSOT så klaret det? Svaret ligger i den såkaldte IJP-teknologi (inkjet printing), hvor pixels printes på overfladen af OLED-panelet. IJP-teknologien bruger opløsningsmidler til at smelte organiske OLED-materialer og “printer” dem derefter på overfladen af en plastfilm for at danne R (rød), G (grøn) og B (blå) organiske lysende sub-pixels.

IJP-teknologien vil gøre OLED-paneler billigere at masseproducere og levere høj ydeevne med en meget bred farveskala (op til 99% af DCI P3-farverummet).

TCL CSOT har tidligere vist varianter af dette OLED-panel, herunder en version, der kan foldes og placeres i en kasse. Nu har de vist en buet skærm, hvor kurven svarer til en radius på 1800R.

Firmaet viste også en 14-tommers OLED-skærm til brug i bærbare computere – også fremstillet ved hjælp af IJP-teknologi – samt en konkav gamingmonitor.

 

Ud over 65-tommer 8K OLED viste TCL CSOT også denne konkave(!) 31″ 4K OLED-skærm. (Foto: TCL CSOT)

Da Lyd & Billede besøgte TCL’s tv-konference i Warszawa i Polen i november, blev det antydet, at vi måske vil se IJP OLED-tv på markedet i løbet af 2024/2025. Vi regner med, at vi vil se en demonstration af teknologien på nært hold på CES 2024 i januar.

Læs også LG's nye OLED-tv kan blive endnu mere gaming-venlige Her er, hvad rygterne indtil videre fortæller os om LG's nye C4- og G4-modeller.
Læs også Her er TCL's nye topmodeller TCL har imponeret med sine prisbillige LCD-skærme, og nu er high-end-modellerne lige om hjørnet.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top