Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Sony lancerer nye Bravia XR OLED-TV’er: A90J og A80J

… og hvad tror du, 83-tommeren koster?

Sony lancerede deres nye 2021-modeller under CES-messen i januar, og nu bliver flere af de spritnye TV’er snart tilgængelige i butikkerne.

Blandt de modeller, der nu er dukket op på Sonys officielle prislister, er de nye OLED-modeller Bravia XR A80J og Bravia XR A90J. De har bl.a. Sonys nye, avancerede XR-videoprocessor med kognitiv intelligens om bord samt HDMI 2.1-indgange og det nyeste operativsystem fra Google.

Sony Bravia A80J kommer i 55, 65 og 77 tommers skærmstørrelse. (Foto: Sony)

Sony Bravia XR A80J

Det nye A80J tager over fra den populære OLED-model A85, som vi testede med gode resultater i 2020. Det har fået Sonys nye og avancerede videoprocessor XR med kognitiv intelligens. Det har også fået nyt design med XR-logo på bagsiden og såkaldt 3-Way Stand med mulighed for at hæve skærmen for at give plads til en soundbar.

Sony skal desuden have forbedret den indbyggede lyd med en ny “front facing” subwoofer med huller, der lukker lydbølgerne igennem OLED-panelet uden at påvirke billedet med vibrationer. På den måde skal baslydbølgerne også komme direkte mod seerne.

Sony Bravia A90J kommer i 55, 65 og 83 tommers skærmstørrelse. (Foto: Sony)

Sony Bravia XR A90J

Sonys bedste OLED fra 2019 – den såkaldte Master Series AG9 – fik ikke nogen direkte efterfølger i 2020. Derfor er der store forventninger til, hvilken ydelse Sony har formået at presse ud af årets flagskibsmodel.

Annonce

Bravia A90J tager nye OLED-paneler fra LG Display i brug og fås i skærmstørrelser på op til 83 tommer.

A90J kan også prale af et væsentlig forbedret Acoustic Surface Audio højttalersystem (lyd direkte ud af skærmen) med kraftigere lydtryk og et bredere frekvensområde.

Sony har desuden introduceret en ny type stander – 3-Way Stand – med fødder, der kan placeres smalt, bredt, højt og lavt for at tilpasse TV’et til TV-møblet og eventuelt give plads til en soundbar.

Sonys nye TV’er bliver supersmarte Sonys nye 2021-TV’er tager kunstig intelligens i brug for at give en enestående billedoplevelse.

Priser og tilgængelighed

Sony Bravia XR A80J og A90J skal efter planen lande i butikkerne i slutningen af marts. Priserne er allerede dukket op på Sonys danske website og bliver som følger:

  • Sony XR-55A80J (55″): 15.000 kr.
  • Sony XR-65A80J (65″): 22.000 kr.
  • Sony XR-83A80J (77″): 37.000 kr.
  • Sony XR-55A90J (55″): 22.000 kr.
  • Sony XR-65A90J (65″): 27.000 kr.
  • Sony XR-83A90J (83″): 60.000 kr.

Mere info på Sonys website.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

… og hvad tror du, 83-tommeren koster?

… og hvad tror du, 83-tommeren koster?

… og hvad tror du, 83-tommeren koster?

… og hvad tror du, 83-tommeren koster?

… og hvad tror du, 83-tommeren koster?

… og hvad tror du, 83-tommeren koster?

… og hvad tror du, 83-tommeren koster?

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.